Kritik MGK Zirvesine "Paralel Yapı" Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Kritik MGK Zirvesine "Paralel Yapı" Damga Vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında ilk kez yapılan MGK toplantısı yaklaşık 10 buçuk saat sonra sona erdi. Toplantıya 'paralel yapı'yla mücadele damgasını vurdu.

31.10.2014 00:52  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ilk kez yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi. Kurulun, Çankaya Köşkü'nde saat 14.25'te başlayan Ekim ayı olağan toplantısı yaklaşık 10 buçuk saat sürdü. Toplantıda öne çıkan konu ise "Paralel yapı"yla mücadele oldu.

DAVUTOĞLU İLK KEZ BAŞBAKAN SIFATIYLA KATILDI

Ahmet Davutoğlu'nun ilk defa başbakan sıfatıyla katıldığı toplantı, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da yer aldığı MGK oldu.

"LEGAL GÖRÜNÜMLÜ İLLEGAL PARALEL YAPILAR"

Milli Güvenlik Kurulu'nun ardından yapılan açıklamada, "Ülkemizin güvenliği, halkımızın huzuru ve kamu düzenini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak görüşülmüştür. Bu kapsamda milli güvenliğimizi tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten paralel yapılanmalar ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

SURİYE KONUSU

MGK'nın ekim ayı bildirisinde, " Suriye'de dördüncü yılını tamamlamak üzere olan çatışma ortamının ülkemizin ve bölgemizin güvenlik ve istikrarına yönelik yansımaları, bu konudaki bölgesel ve uluslararası yaşanan son gelişmeleri de içerecek şekilde müzakere edilmiştir" denildi.

Toplantıda öne çıkan diğer satırbaşları ise şöyle:

İSRAİL-FİLİSTİN ATEŞKESİ

"Başta Gazze'de sağlanan ateşkes olmak üzere, İsrail- Filistin ihtilafında yaşanan son gelişmeler, Libya ve Yemen'deki mevcut durum ile bölgesel yansımaları kapsamlı biçimde görüşülmüştür.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Terörle çok boyutlu mücadele kapsamında sürdürülen çözüm süreci ele alınmış, sürecin oluşturduğu olumlu atmosferi ve huzur ortamını bozmaya yönelik provokatif olaylara karşı kamu düzeni ve güvenliğini koruma konusundaki kararlılık teyit edilmiştir.

IŞİD KONUSU

Irak ve Suriye'de IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele, ülkemizin bu mücadelede uluslararası koalisyon içindeki konumu, Türkiye'ye müzahir gruplar başta olmak üzere, ılımlı muhaliflerin durumu ve yerinden edilen kişilere yönelik insani yardımlarımız görüşülmüştür. Ayrıca Irak'taki siyasi süreçte son dönemde yaşanan gelişmeler gözden geçirilmiş, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi yönündeki irade teyit edilmiştir."

Kritik MGK Zirvesine "Paralel Yapı" Damga Vurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kritik MGK Zirvesine 'Paralel Yapı' Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • serkan: Şimdi muş yolundayız pkk çevirme yapıyor kimlik kontrolü yapıyor paralelle uğraşın sizzz kimin devleti kim yönetiyor belli değil akp 12 0 Yanıtla reis: Ne dedi size umarım hocaya selam söylemişler 0 0
  • ahmet: Adamlar pkk yı meclis kararıyla ülkemin topraklarına soktular, sağda solda teröristler cirit atıyor, şehirlerimiz, okullarımız, Atatürk büstleri yakılıyor, bayrağımız indiriliyor ve bu koca koca utanmazlar 10 saat süren milli güvenlik kurulunda paralel yapıyı tartışıyor öylemi?. . pes doğrusu. ?? Bugün tehdit diye gördüğünüz o paralel yapıyla düne kadar aynı yastığa baş koyuyordunuz ve daha önemlisi teröristin ilan ettiği paralel devletçikle hala masads oturan şerefsiz kim acaba?yazıklar olsun siz ve sizin gibi soysuzlar nesillerdir bu ülkenin ekmeğini hatta pastasını yediniz. nankör sahtekarlar, imansız bölücü tayfası, ayakkabı kutusu avaneleri. . . . . . . . 8 4 Yanıtla Gün Doğu: Helal 0 0
  • ata celebi: Rüşvet neden konuşmadiniz ey tayyip 9 1 Yanıtla
  • ASD: ULAN PEŞMERGE ÜLKEDEN GEÇİYOR, ASSUBAYŞAR SOKAKLARDA ÖLDÜRÜLÜYOR, BUNLAR PARALEL KONUŞUYOR BU AKP YE OY VERENLER ŞU GÜNLERDE DÜŞÜNCENİ ZNE ACABA ÇOKMERAK EDİYORUM AMA DURUN BEN SÖYLEYİM ; ''BİLDİKLERİ VARDIR SONUNA KADAR BİYAD!'' 7 1 Yanıtla
  • hüseyin: VALLAHİDE BU ADAMIN DERDİ ÜLKE ADINA PARALEL KORKUSU DEĞİL OĞLU BİLALİN DAHA NE HALTLAR YEDİĞİNİN ORTAYA ÇIKMAMASIDIR. DOĞU KADERİNE TERK EDİLMİŞ BÜTÜN ESNAFLARA DAĞDAN VERGİ MEKTUPLARI GELİYOR. AMA ADAM KENDİ YARASIYLA UĞRAŞIYOR. . . 8 0 Yanıtla
  • mrbhll: Ülkede bir sürü somut sorun var, takılıp kaldığınız paralel yapı mı Gidin iş kazalarını önlemek için bir şeyler düşünün. Sonra sınır da onca sorun var... insan gerçekten hayret ediyor 8 0 Yanıtla
  • mus: AKP PKK KOL KOLA 6 0 Yanıtla
  • welat pariz ygp: kım bilir şimdi nerelerın tapularını kendı ustlerıne yapıyorlar aksaray inşa edip sadece ölen işçilerin maaşı onların bı kapı kolu bıle etmiyor nede olsa onlar fakir yanı maaşlı kölee bunlara oy verenlerın muslumanlıkla yakından uzaktan ılgısı yok sorgulamalılar bence 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement