Kritik MGK Toplantısı Sona Erdi: Demografik Yapıyı Değiştirme Eylemleri Endişe Verici - Son Dakika
Güncel

Kritik MGK Toplantısı Sona Erdi: Demografik Yapıyı Değiştirme Eylemleri Endişe Verici

MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada Suriye'deki gelişmelerle ilgili "Demografik yapının değiştirilmesine yönelik eylemler endişe verici." denildi.

29.06.2015 19:12  Güncelleme: 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen MGK toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantının ana konusunu Suriye'de yaşanan sorunlar oluşturdu.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Haziran ayı olağan toplantısı; 7 Haziran seçiminden sonra ortaya çıkan siyasi tablonun ardından ilk toplantı olması özelliğinin yanısıra Suriye'nin Türkiye sınırında IŞİD'in varlığı ve PYD'nin etkinliği nedeniyle Ankara'da rahatsızlık yaratan gelişmeler çerçevesinde de kritik bir nitelik taşıdı.

DEMOGRAFİK YAPI VURGUSU

Toplantının ardından yayınlanan bildirgede "Terör saldırılarıyla bölgenin demografik yapısını değiştirmeye yönelik eylemler endişe verici. Alınacak tedbirler hassasiyetle değerlendirilmiştir. Sivil halka yönelik eylemler endişe verici." denildi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK MÜCADELE SÜRECEK"

MGK bildirisinde Suriye'de yaşanan sorunlarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Güney komşularımızdan Suriye'de cereyan eden hadiseler etraflıca değerlendirilmiş, muhtemel tehditler ele alınmış, sınırlarımızda alınan ilave güvenlik tedbirleri üzerinde durulmuştur. Bölgede yaşayan sivil halkı hedef alan terör saldırıları ile bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir.

Milletimizin kardeşlik duygularını ve bir arada yaşama iradesini zayıflatarak ülke genelinde vatandaşlarımızın güvenliğini ve hayat hakkını ortadan kaldırmayı hedef alan terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizilmiştir."

KIRMIZI KİTAP

Güncellenen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin de Bakanlar Kurulu'nda kabul edilmesinin toplumun huzur ve barışına katkı sağlayacağına dikkat çekildi.

29.06.2015 TARİHLİ MGK BİLDİRİSİ'NİN TAM METNİ

İşte yapılan açıklamanın tam metni:

"Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine müteallik hususlar etraflıca görüşülmüştür. Ülke güvenliğine yönelik muhtemel tehditler ile alınan ve alınacak tedbirler hassasiyetle değerlendirilmiştir. Halkımızın demokratik hassasiyet bilinci içerisinde ve yüksek oranda bir katılımla gerçekleşen 25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde ve seçim sırasında yaşanan hadiseler üzerinde durulmuştur. Milletimizin kardeşlik duygularını ve bir arada yaşama iradesini zayıflatarak ülke genelinde vatandaşlarımızın güvenliğini ve hayat hakkını ortadan kaldırmayı hedef alan terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizilmiştir.

Ülkemizde ve yurtdışında meydana gelen hadiselerin tüm yönleriyle değerlendirilmesi suretiyle güncellenen milli güvenlik siyaseti belgesinin Bakanlar Kurulunda kabul edilmesinin toplumun huzur ve barışına önemli katkılar sağlayacağı ifade edilmiştir.

Milli güvenliğimizi tehdit eden, başta paralel devlet yapılanması olmak üzere, tüm yasadışı oluşumlara karşı yürütülen mücadeleye kararlılıkla devam edileceği bir kez daha dile getirilmiştir.

Güney komşularımızdan Suriye'de cereyan eden hadiseler etraflıca değerlendirilmiş, muhtemel tehditler ele alınmış, sınırlarımızda alınan ilave güvenlik tedbirleri üzerinde durulmuştur. Bölgede yaşayan sivil halkı hedef alan terör saldırıları ile bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir. Uluslararası kamuoyunun bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine karşı sürdürdüğü duyarsız tutumuna dikkat çekilerek, ülkemize sığınan insanların mağduriyetinin giderilmesi için bugüne kadar yapılan insani çalışmaların kararlılıkla devam ettirileceği ifade edilmiştir. Irak'ın, terör örgütleri ile mücadelesi kapsamında yaşanan son gelişmeler gözden geçirilmiş, ülkemizin ve bölge ülkelerinin Irak ile olan ilişkileri ele alınmış, Irak sınırları içerisinde yaşayan soydaş ve akraba toplulukların durumları hassasiyetle değerlendirilmiştir.

Yemen, Libya ve Mısır başta olmak üzere Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ele alınmıştır.

Ukrayna'daki gelişmeler ele alınmış ve çatışmaların sona erdirilerek minsk önlemler paketinin uygulanmasının önemi vurgulanmıştır."

Kritik MGK Toplantısı Sona Erdi: Demografik Yapıyı Değiştirme Eylemleri Endişe Verici

Son Dakika Güncel Kritik MGK Toplantısı Sona Erdi: Demografik Yapıyı Değiştirme Eylemleri Endişe Verici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (114)

  • Kekowa: Puhahahajajajaajajaah bunlarmı girecek suriyeye. 69 85 Yanıtla
  • Cihan: Patlasanızda çatlasanızda Kürt devleti kurulacak ey katil tc 24 28 Yanıtla
  • d e w r o: Toplantida korku çıktı iftarda afiyet olsun 37 10 Yanıtla
  • Diyar e Bekir: Ne oldu hani savaş naraları atıyodunuz..tutmadı mı.ortadoğu da savaşmak her babayiğidin harcı değil Aslanım .dünkü çocuklarla gidip işidle mi , ypg ile mi yoksa Esad'la mı savaşacaksınız.daha niye savaşacağınızı bilmiyorsunuz. 23 20 Yanıtla
  • şervan: amerika çuvalarla sınırda mehmetcikleri bekliyor gelen başına çuval geçırecek erdoğana geri günderecek 23 19 Yanıtla
  • malatya: murat karayilan turkiye savas sahasina doner dedi bunlarda 360 derece donmus komik bi durum 23 16 Yanıtla
  • laz oglu: lafta özgürlukten demokrasiden bahseden pyd (kürtler) ilk firsatta turkmen ve araplara basladi papazlik yapmaya. bunlara vurunca karı gibi demokrasi, insan hakkı, yetisin diye aglarlat. firsat olunca kendileri yaparlar. yüzsüz ve hain millet. Hic bir zaman huzura eremiyeceksiniz. isid basiniza bir ömür bela, türk milletide sizi sevimiyor. düsmansiniz 17 21 Yanıtla
  • Kaptan 35: Ya Ällah Bismillah hadi bakalım neler olucak 25 13 Yanıtla
  • kelkitli: Kahrolsun ermeni köpekleri PKK ve soysuz domuz sürüsü destekçileri 7 30 Yanıtla
  • şervan: milli ördekler toplantısı sona erdi içinde murat karayılan çıktı ve bahoz erdalın savaş taktikleri çıktı 20 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı
    15:07 Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı

    Malatya'da kendisini dahiliye ve kadın doğum doktoru olarak tanıtan S.E'nin para karşılığı Suriye uyruklu kişileri evinde muayene ettiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanan şüphelinin evinde birçok tıbbi malzeme ve büyük miktarda para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, adli mercilere sevk edilecek.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı
    15:06 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. İki grup arasında başlayan kavgada S.T., husumetli olduğu T.K.'yi hedef alarak ateş etti. Kavgada yoldan geçen bir kişi de saçmalardan etkilenerek yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheliler ise polis tarafından yakalandı. S.T. tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız
    15:05 Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ve dönüşüm projelerini hayata geçirmek, ulaşımı kolaylaştırmak gibi birçok acil eylem planını da duyurdu.

  • Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu
    15:03 Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu

    Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı köyü, hukuki süreç sonucunda belde statüsüne geri döndü. Nüfusunun az olması nedeniyle 2014'te belde statüsünü kaybeden köy, muhtar Mustafa Karadağ tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda tekrar belde statüsüne kavuştu. Yeniden belde statüsüne kavuşan Bağtaşı'da geçici belediye başkanı olarak Almus Kaymakamı Emre Çömen görevlendirildi.

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.


Advertisement