Düşürülen Uçak Sonrası Lavrov Türkiye Ziyaretini İptal Etti - Son Dakika
Güncel

Düşürülen Uçak Sonrası Lavrov Türkiye Ziyaretini İptal Etti

Düşürülen Uçak Sonrası Lavrov Türkiye Ziyaretini İptal Etti

Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarın gerçekleştirmesi planlanan Türkiye ziyaretini iptal etti.

24.11.2015 12:35  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk jetleri, Suriye sınırında ihlal yapan ve birkaç kez uyarılmasına rağmen dönmeyen Rus savaş uçağını düşürdü. İki ülke arasındaki gerilimin ilk sinyali geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarın gerçekleştirmesi planlanan Türkiye ziyaretini iptal etti.

KREMLİN: SONUCA VARMAK İÇİN HENÜZ ERKEN

Öte yanda Kremlin sözcüsü Türkiye-Suriye sınırında bir savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Rus sözcü, "Rus savaş uçağının Suriye'de düşürülmesi, çok ciddi bir olay. Ama bir sonuca varmak için henüz erken." dedi.

KREMLİN: BUNU DIŞİŞLERİ'NE SORUN

Uçağın düşmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın gerçekleştirmesi planlanan Türkiye ziyaretini nasıl etkileyeceği konusunda ise yorum yapmayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bunu Dışişleri Bakanlığı'na sorun" yanıtını verdi.

"GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANTISI YAPILIRSA BİLGİ VERİRİZ"

Peskov, 'Putin, Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı' iddiasını doğrulamadı:

"Türk basını, Putin'in olağanüstü ya da olağan Güvenlik Konseyi toplantısını ne zaman ve ne üzerine toplayacağını muhtemelen bilmiyordur. Bugün ya da gelecek günlerde ek toplantılar olursa bilgilendirme yaparız."

LAVROV YARIN TÜRKİYE'YE GELECEKTİ

Feridun Sinirlioğlu ve Sergey Lavrov, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) alt organlarından Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun 5. toplantısına başkanlık edecekti. İstanbul'da yapılacak toplantıda, 15 Aralık 2015 tarihinde Rusya'da gerçekleştirilmesi planlanan 6. ÜDİK Toplantısı hazırlıkları gözden geçirilecek ve ikili ilişkiler değerlendirilecek ve başta Suriye krizi olmak üzere, iki ülkenin ortak ilgi sahasında bulunan öncelikli dış politika konularına ilişkin kapsamlı görüş alışverişinde bulunulacaktı.







Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düşürülen Uçak Sonrası Lavrov Türkiye Ziyaretini İptal Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (118)

  • med: Bir Kürt olarak bu savaşta rusyayı desteklerim. Çanakkale de dedelerimiz hata yaptı türkiyeyi kurtardı türklerin ilk işi Kürtler i katletmek oldu. Inşallah rusya kazanır.. 16 42 Yanıtla KÜRT: EN SON RUSLARIN YANINDA YER ALANLAR ERMENİLERDİ ! 4 3 Ali: Destekle sen, desteklersen putin elini oper. Sen kimsin kokun komecin ne senin kilon kac kurus senin 1 0 ASÎLTURK: Dünyada bu kadar Türk varken herkes kaybeder 0 0
  • Müslüman kürt: Türkiyemizi korumaya haziriz emir bekliyoruz devleten 34 14 Yanıtla
  • MURAT KIŞLA: DÜNYA YA DERS OLDU İYİ OLDU... 36 6 Yanıtla
  • kocaelılı: rusyanın gucu turkmenleremı yetıyordu sana oraya gırme dedık anlamadın anladıgın dılden cevap verırız 29 9 Yanıtla
  • Vaybe: Hadi türkiyrm şu rus lara hadini bildur türkün gücünü tadacaksın 19 14 Yanıtla
  • Dersimli zaza: Bayir bucağiniz batsin ruslar bizi kesecek 10 19 Yanıtla
  • Dogulu kürt: Tükiyeyi kimseye yedirmeyiz kimsenin süpesi olmasin kürtler ve türkler arasinda kavga olabilir bu bizim kardes kavkamiz maksat vatansa ölmeye haziriz 20 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement