Kremlin: Erdoğan ve Putin Paris'te Görüşmeyecek - Son Dakika
Dünya

Kremlin: Erdoğan ve Putin Paris'te Görüşmeyecek

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "görüşmeyi planlamadığını" açıkladı.

30.11.2015 12:45  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kremlin, Paris'te bugün başlayan Dünya İklim Zirvesi'nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir görüşme gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

"GÖRÜŞME OLMAYACAK"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin Rus lider Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Paris'te görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

"Erdoğan ile görüşme yapılması planlanmıyor. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Görüşme olmayacak. (Putin'in) takviminde (Erdoğan ile) herhangi bir temas yer almıyor."

OBAMA İLE GÖRÜŞEBİLİR

Öte yandan Peskov, Putin'in Paris'te ABD Başkanı Barack Obama ile planlanmamış formatta görüşme yapması ihtimalini yok saymadıklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov da Putin'in Paris'te planlanmamış görüşmeler yapabileceğini söyledi. Uşakov'un açıklamalarına göre, Putin'in Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşmeye AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker de katılabilir.

ERDOĞAN 'KONUŞALIM VE SORUNU ÇÖZELİM' DEMİŞTİ

Su-24 uçağının düşürülmesi sonrası Türk-Rus ilişkilerinin onarılması amacıyla Paris'te Rusya lideri Putin ile görüşmek istediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü Balıkesir'de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yaşanan hadiseden üzgünüz ama temenni ederiz bundan sonra böyle bir şey olmaz. İhlallerin devam etmesinin dostlukla misafirlikle, iyi niyetle bir ilgisi yoktur. Mücadelemizi diplomatik kanallarla sürdürmekte kararlıyız. Rusya ile aramızda baş gösteren meselenin büyümesi, bizleri geleceğe yönelik üzücü sonuçlar doğurmasın istiyoruz, tarafların özenli bir yaklaşım sürdürmesini istiyoruz. Rusya'ya diyoruz ki, gelin bu meseleyi de aramızda kendi sınırları içinde konuşalım ve çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp, kimseyi de sevindirmeyelim. Pazartesi günü Paris'te yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir. Bunu fırsata dönüştürmek suretiyle orada bu görüşmeleri yapma imkanımız da olabilir."

KREMLİN "ÖZÜR YOKSA GÖRÜŞME DE YOK" DEMİŞTİ

Bundan önce de Kremlin tarafından görüşmenin ancak Türkiye özür dilerse gerçekleşeceği belirtilerek, "Türkiye özür dilemeye hazır değilse, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme talebini reddediyoruz" denilmişti.

Kremlin: Erdoğan ve Putin Paris\'te Görüşmeyecek

Son Dakika Dünya Kremlin: Erdoğan ve Putin Paris'te Görüşmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (76)

  • öz CİZRELİ: Putin erdoğan için gözüme gözükmesin demiştir. 12 13 Yanıtla
  • dikici: hacı hocadan devlet adamı olmaz gordunuzmu akp li bademler elin oğlu böyle dik. Sizinkiler gibi tukurdugunu yalamiyor. Atatürk ve İnönü den biraz devlet adamlığı nasıl olur ogrenseydiniz. ama nerde sizde o kapasite ileriyi görmek. yazık turkuyeye. 12 12 Yanıtla
  • Bize yazıklar olsun: Bunca tantanaya katlanmak yerine adamların uçağını yok yere düşürmeseydik ne olurdu sanki? Türkiyenin eline geçti şimdi biri çıkıp söylesin. Hanginiz itibar kazandınız? Birilerinin cebine para mı girdi? Halen saf selek insanlar tayipe alkış tutuyor. Rus uçağının sınırı ısrarla ihlal ettiği ve defalarca uyarıldığı tamamen yalandır. Yanlış bilgilendirmedir. Hadi bir halt ettiysek bari özür dileyelim. Artık zorla kaşınmak diye buna derler. Rusya cezayı kesecektir. 7 15 Yanıtla
  • mert: dünya reis den korkuyor 12 8 Yanıtla alperen 44: He cok korkuyo adam okadar korkuyoki 3kez tayyipe yok cekio bzmki halen gorsmek icin cirpiniyo 9 3
  • hshdjdj: Erdoğan bir dünya lideri Putin seve seve görüşecek Sıkıysa görüşmesin 7 11 Yanıtla
  • Nisantasli: Potinin son kullanma tarihi coktan gecti ,alti delik su aliyor. 13 4 Yanıtla
  • MireBota: Bizim xirpo gene rezilOldu 4 12 Yanıtla
  • mete: AKKOYUNLAR BUNA NE DİYECEKSİNİZ 10 5 Yanıtla
  • doğrusu: lan takan yok bizi. hala lider mider diyorlar. kendi kendimize gelin güvey oluyoruz. 10 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement