Kredi Kartı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken 4 Kural - Son Dakika
Ekonomi

Kredi Kartı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken 4 Kural

Kredi kartı kullanımına dikkat etmeyen tüketici, karşılaştıkları borçlar yüzünden ileriki dönemlerde sorun yaşıyor.

16.09.2014 16:19  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kredi kartı geçmişi ve dolayısıyla düşük kredi skoru tüketicilerin kredi başvurularında bankanın dikkat ettiği konular arasında yer alıyor.

Kredi kartı kullanımına dikkat etmeyen tüketiciler karşılaştıkları borçlar yüzünden ileri ki dönemlerde kredi çekmek istediklerinde sorun yaşıyorlar.

analistlerinden Ekin Özçelik kredi kartı kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri 4 maddede topladı.

KART LİMİTİNİ GÖZARDI ETMEYİN

Kredi kartına başvururken dikkat etmeniz gereken ilk nokta kartın limitidir. Limitin gelirinizle doğru orantılı olmasına önem verin. Gelir düzeyinizin üzerinde bir limit belirlemiş olsanız bile mutlaka harcamalarınızı düzenli olarak takip edin ve gelirinizi aşmamaya özen gösterin. Yüksek limitli kredi tüketici için her zaman risk taşır. İhtiyaç doğrultusunda limit kullanılmalı ve ihtiyaç fazlası limit düşürülmelidir. Kredi kartı başvurusunda önem vermeniz gereken bir diğer nokta yıllık ücret konusudur. Seçiminizi yıllık ücreti göz önünde bulundurarak yapmalısınız.

SÖZLEŞMEYİ İYİ OKUYUN

Kredi kartı alırken kredi kartı sözleşmesi mutlaka okunmalıdır. Konulan şartlar, ödeme bilgileri ve ekstra ücretler gibi konuları özenle okumalısınız. Aksi takdirde sonraki dönemlerde bir çok sorunla karşılaşabilirsiniz. Öte yandan kredi limiti, yıllık kart ücreti, asgari ödeme miktarı, kredi faizi gibi terimlerin ne anlama geldiğine de dikkat edilmelidir. Bu terimleri iyi anlamak size ileride karşılaşacağınız bir sorunda yardımcı olacaktır.

OTOMATİK ÖDEME ÖNEMLİ

Kredi kartına ilişkin otomatik ödeme talimatı verilmiş ise söz konusu talimatın, borcun asgari tutarını mı yoksa tamamını mı kapsadığına dikkat edilmelidir. Otomatik ödemeler her zaman kredi skorunuz açısından olumlu sonuçlar doğurur. Bir başka otomatik ödeme kullanım yöntemini faturalarınızda kullanabilirsiniz. Düzenli ödenecek faturalarınız kredi skorunuzu da olumlu etkileyecektir. Ek olarak aylık bazda hesaplar kontrol edilerek ödemenin gerçekleştiğinden emin olunmalıdır.

ÖDEMELER DÜZENLİ OLMALI

Kredi kartı alındığında hesap kesim tarihi ve son ödeme tarihi kontrol edilmelidir. Eğer tarihler uygun değil ise değişiklik yapılmalı ve maaşınıza göre yeniden düzenlenmelidir. Öte yandan kredi kartı borcunun her ay tamamının kapatılmasına da özen gösterilmelidir. Üç ay yapılan asgari ödemeler sonunda kredi kartı nakit kullanıma yasal düzenlemeye uygun olarak bankalar tarafından kapatılır. Borcun tamamı kapatılmasa dahi kredi notunun düşmemesi için asgari ödeme mutlaka yapılmalıdır.

Kredi Kartı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken 4 Kural
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Kredi Kartı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken 4 Kural - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor
    10:46 Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Geçen yıl yaşadıkları sel felaketi sebebiyle işyeri zarar gören çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı
    10:27 Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Şubat ayında ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3 artış gösterdi. Motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin satış hacmi de artış gösterdi.

  • Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı
    10:27 Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, ticaret satış hacmi şubat ayında yıllık yüzde 11,3 artarken, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Aylık olarak ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3, perakende satış hacmi yüzde 3,5 arttı.

  • Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı
    10:24 Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, 2024 yılı Şubat ayında Türkiye'de sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro endeksi yıllık yüzde 85,1 artış gösterdi. Ayrıntılara bakıldığında, sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 77,3, inşaat ciro endeksi yüzde 104,0, ticaret ciro endeksi yüzde 83,7 ve hizmet ciro endeksi yüzde 103,8 arttı. Ayrıca, toplam ciro Şubat ayında aylık yüzde 6,3 artış gösterdi.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yüzde 61,87 Arttı
    10:21 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yüzde 61,87 Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 Mart ayında tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 artış gösterdi. Tarım-ÜFE'de en yüksek artış yağlı meyveler alt grubunda gerçekleşirken, koyun ve keçi ile işlenmemiş süt ve yapağılar alt gruplarında aylık artış en yüksek seviyede oldu.

  • Denizli Çardak Havalimanı'ndan 2024 Mart ayında 40 bin 489 yolcuya hizmet verildi
    10:19 Denizli Çardak Havalimanı'ndan 2024 Mart ayında 40 bin 489 yolcuya hizmet verildi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Denizli Çardak Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Denizli Çardak Havalimanı'nda toplam 40 bin 489 yolcuya hizmet verilirken, iç hat yolcu trafiği 32 bin 445, dış hat yolcu trafiği ise 8 bin 44 olarak gerçekleşti. Ayrıca, Mart ayında havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 480, yük trafiği ise 399 ton oldu. Ocak - Mart döneminde ise havalimanında toplam 115 bin 919 yolcu, bin 369 uçak ve bin 122 ton yük trafiği kaydedildi.


Advertisement