Krala Eş Olmak İçin Yola Çıkan 50 Kadından 38'i Öldü! - Son Dakika
Güncel

Krala Eş Olmak İçin Yola Çıkan 50 Kadından 38'i Öldü!

Güney Afrika'da geleneksel olarak düzenlenen festivale gitmek için yola çıkan ve yaklaşık 50 kadını taşıyan kamyonet kaza yaptı. Olayda 38 kadın öldü.

30.08.2015 09:10  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika'da Svaziland eyaletinin başkenti Mbabane yakınlarında meydana gelen kazada 38 kadın öldü, diğer kamyonetteki kadınlardan da 20'si yaralandı.

KRALİÇE'NİN FESTİVALİNE GİDERKEN FACİA

Svazi Kraliçesi'nin düzenlediği geleneksel festivale gitmek için yola çıkan ve yaklaşık 50 kadını taşıyan kamyonet, karşı yönden gelen bir kamyon ile çarpıştı. Daha sonra ise kadınların bulunduğu kamyonete arkadan gelen başka bir kamyon çarptı.

Svaziland Times'ın haberine göre bir kamyonet ve iki kamyonun karıştığı kazada kadınlar, Ludzidzini Kraliyet Konutu'na geleneksel olarak düzenlenen dans festivaline gidiyordu. Görgü tanığının ifadesine göre polisler otoyoldan kamyoneti çekerken yaptıkları gözlemde ilk kamyonun Toyota marka kamyonete arkadan çarptığını tespit etti.

Kazadan sağ kurtulan Siphelele Sigudla (18) şunları söyledİ, "İlk kamyon bize çarptığında kamyonetin kasasında elli kişiydik, daha sonra arkamızdan bizi takip eden kamyon da bize çarptı."

38 KADIN ÖLDÜ

Svaziland Birliği sözcüsü Luck Lukhele kazada 38 genç kadının öldüğünü, 20'den fazla kişinin ise yaralandığını açıkladı ve şunu ekledi, "Beklenildiği üzere medya ve polisin bu kaza hakkında geniş bilgi vermesi yasaklandı."

FESTİVAL İPTAL EDİLDİ

Kral III. Mswati geleneksel olarak düzenlenen bu dans festivalinin ertesi günü katılanların arasından kendine yeni bir eş seçiyor. Kralın hali hazırda 15 karısı var. Bu olay üzerine kraliyet ailesinin düzenlediği dans festivali iptal edildi.

Krala Eş Olmak İçin Yola Çıkan 50 Kadından 38\'i Öldü!

Son Dakika Güncel Krala Eş Olmak İçin Yola Çıkan 50 Kadından 38'i Öldü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • yasin76: yuh size hangi salak bu haberleri yapıyor yola çıkan 50 kadın dan 30 u ölüyor 20 si yaralı nasıl bi matematik 59 6 Yanıtla
  • Ali çakır: Akp ye kurban olun dinsizler 14 35 Yanıtla oğuz: Allah a kurban ol kardeşim eğer müslümansan ... 5 0
  • omar: akp lilerin özledikleri idare şekli 25 19 Yanıtla acıdımı: Senimi öpecekler yoksa ! 2 5
  • gul: ne gereksiz bir nüfus ppk oraya gönderelim valla çok yakışırlar kılıkları da benziyor ztn. 18 22 Yanıtla
  • Kutup yildizi: Eminim onlarda hirsizlik ve yolsizluk partisi akp toplantisina katilmak icin geliyorlardi .sumeyye ye destek ! Omurleri yetmedi ! Neyse obur tarafta destek olurlar 28 12 Yanıtla
  • URFADAN: DEMEKİ MÜSLÜMANDAN YÖNATİCİ OLMAZ OLUR NETİCESİ HEP KÖTÜ OLUR.... 5 30 Yanıtla BATMANLI 72: kardeşim ne müslümanı araştır öyle konuş iftiranın ne olduğunu bilmen gerekiyor bütün müslümanların hakkını yedin müslüman yönetici diyerek 14 0 har: Birisi yanlış yapıyorsa muslumanlığın suçu ne islamda böyle bi uygulama yok dinsizler hata yapmıyormu 7 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement