Son dakika KPSS haberleri, KPSS son dakika, son dakika KPSS

Son Dakika Kpss Haberleri

  • İçişleri Bakanlığı Samsun'da Lisans, Ön Lisans ve Lise Mezunu 8 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
    03 Nis İçişleri Bakanlığı Samsun'da Lisans, Ön Lisans ve Lise Mezunu 8 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

    İçişleri Bakanlığı, Samsun'da lisans, ön lisans ve lise mezunu 8 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar, büro hizmetleri, destek hizmetleri ve teknik hizmetler alanlarında çalışacak personeller için gerçekleştirilecek. Başvurular, KPSS puanı ve tercih sıralamasına göre e-Dvlet kapısı üzerinden yapılacak ve sınavlar 27 Mayıs-11 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

  • Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'
    29 Mar Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlediği mitingde, rakibi Altınok'un çocuklarını KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapmasını eleştirdi ve mülakat sisteminin hala kaldırılmadığını belirtti. Yavaş, hükümeti değiştirmenin tam zamanı olduğunu söyledi.

  • Mansur Yavaş, rakibinin Londra'daki kızıyla ilgili iddialarına yanıt verdi
    27 Mar Mansur Yavaş, rakibinin Londra'daki kızıyla ilgili iddialarına yanıt verdi

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, rakibi Turgut Altınok'un Londra'daki kızıyla ilgili iddialarına yanıt verdi. Yavaş, kızının iş bulamadığı için eşiyle birlikte Ankara Anlaşması kapsamında Londra'ya gittiklerini ve 32 yıl sürecek bir krediyle ev aldıklarını belirtti. Ayrıca Yavaş, rakibinin mal varlığını eksik açıkladığını ve kızlarının KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapıldığını iddia etti.

  • RTÜK Başkanı Şahin, Mansur Yavaş'ın iddialarını yanıtladı
    27 Mar RTÜK Başkanı Şahin, Mansur Yavaş'ın iddialarını yanıtladı

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Mansur Yavaş'ın AKP ABB Başkan adayı Turgut Altınok'un kızlarının KPSS'ye girmeden RTÜK'te çalıştığı iddialarına cevap verdi.

  • Gaziantep'te görme engellilere EKPSS hazırlık kursu
    27 Mar Gaziantep'te görme engellilere EKPSS hazırlık kursu

    Gaziantep Ezogelin Şahinbey Halk Eğitim Merkezi'nde görme engellilere yönelik açılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) hazırlık kursunda 12 engelli öğrenci başarıya ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Haftanın 5 günü ücretsiz eğitim alan kursiyerler, 28 Nisanda yapılacak sınavlarda başarılı olarak yeni bir hayata adım atmayı hedefliyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Öztürk, görme engellilerin eğitim olanaklarından eşit düzeyde yararlanmalarının önemine vurgu yaparak, kursun amacının görme engelli vatandaşları topluma kazandırmak ve hayallerindeki mesleklere hazırlamak olduğunu belirtti.

  • Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi?
    27 Mar Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi?

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Ankara adayı olarak yeniden gösterildi. Yavaş, rakibi Turgut Altınok'u eleştirerek, çocuklarının KPSS'ye girip girmediğini sordu ve mal varlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MEB'e atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini hatırlattı
    03 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MEB'e atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini hatırlattı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, atama bekleyen öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenerek, mülakatın kaldırılması sözünü tutmayan bakanlığa 2023 KPSS puanlarıyla mülakatsız atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini hatırlattı.

  • Kızının Mülakatlar Nedeniyle Atanamadığından Yakınan Denizlili Köylü Kadın: 'Çocuklarımız 'Devlette Annemiz, Babamız Yok' Diyorlar'
    02 Mar Kızının Mülakatlar Nedeniyle Atanamadığından Yakınan Denizlili Köylü Kadın: "Çocuklarımız 'Devlette Annemiz, Babamız Yok' Diyorlar"

    Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan Fatmana Şahbaz, kızının mülakatlar nedeniyle atanamadığından yakındı. Şahbaz, üniversite mezunlarının KPSS'den geçememesi ve devletin mülakat sistemine olan güvensizliklerini dile getirdi. TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, bu durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mülakatı kaldıracağı sözünü hatırlatarak değerlendirdi.

  • Isparta Belediyesi ve Yargı Akademi İş Birliğiyle KPSS Kampı Düzenleniyor
    22 Şub Isparta Belediyesi ve Yargı Akademi İş Birliğiyle KPSS Kampı Düzenleniyor

    Isparta Belediyesi ve Yargı Akademi iş birliğiyle Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kampı düzenleniyor. Gençler ücretsiz olarak kampa katılarak bilgilerini tazeliyor ve sınavlara hazırlanıyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gençlerle sohbet ederek başarı dileklerini iletti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Engelli Bireylerin EKPSS Ücretlerini Karşılıyor
    19 Şub Ankara Büyükşehir Belediyesi Engelli Bireylerin EKPSS Ücretlerini Karşılıyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerdeki engelli bireylerin Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ücretlerini karşılayacak.

  • Yüksekova'da EKPSS Sınavı Artık Yapılacak
    13 Şub Yüksekova'da EKPSS Sınavı Artık Yapılacak

    Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in girişimleri sonucu Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın artık ilçede yapılacak olması büyük sevince neden oldu. Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçeleriyle Esendere beldesinde yaşayan engelliler, her sene yapılan EKPSS'ye girmek için ya Hakkari il merkezine ya da Van gitmek zorunda kalıyordu. Bunun üzerine Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in yaptığı girişimler sonucu ÖSYM Başkanlığı tarafından EKPSS'nin artık Yüksekova'da da yapılmasına karar verildi.

  • Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne 42 sözleşmeli personel alınacak
    05 Şub Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne 42 sözleşmeli personel alınacak

    Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, KPSS sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 14 Ziraat Mühendisi, 9 Veteriner Hekim, 3 Gıda Mühendisi, 5 Büro Personeli, 4 Şoför ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne 7 personel alacağını duyurdu. Adaylar tercihlerini 31 Ocak-7 Şubat 2024 tarihleri arasında yapabilecek.

  • Atama Bekleyen Öğretmenler Ankara'da Eylem Yaptı.
    04 Şub Atama Bekleyen Öğretmenler Ankara'da Eylem Yaptı.

    Atama bekleyen öğretmenler, bugün Ankara’da eylem yaptı. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Akdağ, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladığımız, ‘Türkiye Yüzyılı’ diye adlandırdığımız şu dönemde birleştirilmiş sınıflarla, 70 binin üzerinde ücretli öğretmenlerle eğitim faaliyeti yürütmekteyiz. Bugün çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak, uzaya adımızı yazdırmak istiyorsak bunun yöntemi ve yolu eğitimden geçer. ‘Türkiye Yüzyılı’na yakışan bugün 100 bin mülakatsız atamadır. KPSS puanına dayalı yapılacak bir atamadır. Mülakatın olduğu yerde vicdanlarda şüphe vardır. Şüphenin olduğu yerdeyse adalet yoktur. Adaleti sağlamanın yolu sınava dayalı, hiç kimsenin vicdanını rahatsız etmeyecek 100 bin atamadır” dedi.

  • Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde EKPSS Hazırlık Kursları Başladı
    04 Şub Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde EKPSS Hazırlık Kursları Başladı

    Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde EKPSS Hazırlık Kursları başladı Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na hazırlık kursları başladı.

  • Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde EKPSS Hazırlık Kursları Başladı
    04 Şub Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde EKPSS Hazırlık Kursları Başladı

    Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlık kursları başladı. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, kursun açılışında yaptığı konuşmada, engellilere yönelik hizmetlerin önemini vurguladı. Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde verilen kurslarla engellilere birkaç saat vakit geçirebilecekleri bir alan sağlanarak ailelerinin rahatlaması hedefleniyor. Kurslarda Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri, Türkiye Coğrafyası, Kültür ve Medeniyetler, Temel Yurttaşlık, Türkiye ile dünyayla ilgili temel ve güncel konular öğretiliyor.

  • Gaziosmanpaşa'da çıkan yangında KPSS kursiyerleri tahliye edildi
    23 Oca Gaziosmanpaşa'da çıkan yangında KPSS kursiyerleri tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da bir iş yerinde çıkan yangın nedeniyle üst katta KPSS hazırlık kursunda eğitim gören yaklaşık 80 kursiyer tahliye edildi. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Nevşehir Belediyesi KPSS'ye hazırlanan gençlere ücretsiz soru bankası dağıtıyor
    11 Oca Nevşehir Belediyesi KPSS'ye hazırlanan gençlere ücretsiz soru bankası dağıtıyor

    Nevşehir Belediyesi, KPSS'ye hazırlanan tüm gençlere ücretsiz soru bankası dağıtımına başladı. Lise, Ön Lisans ve Lisans düzeylerinde sınava girecek olan adaylar, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında Nevşehir Belediyesi Başkanlık Binası'ndaki Turkuaz Masaya başvurarak soru bankalarını ücretsiz olarak alabilecekler.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Memur Adaylarının Yanında
    11 Oca Aydın Büyükşehir Belediyesi Memur Adaylarının Yanında

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla 100. Yıl Gençlik ve Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hazırlık kursu düzenliyor. Kursiyerler, Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık alanlarında eğitim alırken, sınav teknikleri ve dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında bilgilendiriliyor. Ayrıca, kurs süreci boyunca deneme sınavları düzenlenerek öğrencilerin performansları değerlendiriliyor. Memur adayları, bu ücretsiz hizmetten dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, KPSS hazırlık kursu düzenliyor
    11 Oca Aydın Büyükşehir Belediyesi, KPSS hazırlık kursu düzenliyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğine yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 100. Yıl Gençlik ve Kültür Merkezi'nde ücretsiz Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hazırlık kursu düzenliyor. Hafta içi her gün düzenlenen kursta öğrenciler, Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık alanlarında eğitim alırken, soru çözme tekniklerinin yanı sıra sınav esnasında dikkat etmeleri gereken durumlar hakkında da bilgilendiriliyor. Öğrenciler, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğinden memnun olduklarını belirtirken, kursun ücretsiz olması ve kaliteli eğitim hizmeti için teşekkür ettiler.

  • Battalgazi Belediyesi KPSS'ye Hazırlananlara Destek Oluyor
    08 Oca Battalgazi Belediyesi KPSS'ye Hazırlananlara Destek Oluyor

    Battalgazi Belediyesi, Malatya'da KPSS'ye hazırlanan vatandaşlara destek olmak amacıyla genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarında ara tekrar kampı düzenleyecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek kamp, ünlü Türkçe öğretmeni Aker Kartal'ın ve Görsel Eğitim Kurumları öğretmenlerinin katılımıyla başlayacak. Belediye Başkanı Osman Güder, kampın adayların eksikliklerini gidermeleri ve bilgi becerilerini artırmaları için bir fırsat sunacağını belirtti.

  • Öğretmenlik Hayalinden Vazgeçen Genç Girişimci, Akü Satışıyla Başarı Yakaladı
    04 Oca Öğretmenlik Hayalinden Vazgeçen Genç Girişimci, Akü Satışıyla Başarı Yakaladı

    Bolu'da öğretmenlik hayalinden vazgeçen Halil Acar, akü satışı yaparak başarılı bir girişimci oldu. Atanamayan öğretmen adaylarına seslenen Acar, mücadele etmelerini ve yeni iş fikirleri aramalarını önerdi.

  • Muş Belediye Başkanı KPSS'ye hazırlanan öğrencilere eğitim seti desteği sağladı
    03 Oca Muş Belediye Başkanı KPSS'ye hazırlanan öğrencilere eğitim seti desteği sağladı

    Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan öğrencilere eğitim seti desteğinde bulundu. Asya, Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgi Evi'ni ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi ve eğitim setlerini hediye etti. Asya, geleceğe hazırlanan gençlerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Nusaybin'de sınava hazırlık söyleşisi düzenlendi
    23 Ara Nusaybin'de sınava hazırlık söyleşisi düzenlendi

    Nusaybin'de YKS ve KPSS adaylarına sınava hazırlık söyleşisi gerçekleştirildi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, adayların talebi üzerine yayın evi öğretmenlerini ilçeye davet ettiklerini belirtti. Söyleşide adaylara sınava hazırlık sürecinde dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verildi.

  • İstanbul'da ameliyathane hemşireliği okuyan Cansu Maden, atanamayınca kendi işini kurdu
    18 Ara İstanbul'da ameliyathane hemşireliği okuyan Cansu Maden, atanamayınca kendi işini kurdu

    Sinoplu Cansu Maden, ameliyathane hemşireliği okuduktan sonra atanamayınca kendi işini kurmaya karar verdi. Üç yıldır tasarım ev tekstili ürünleri üreten Maden, işini büyüterek istihdam sağlamayı hedefliyor.

  • 10 bin yeni polis alımı yapılacak! İşte tüm detaylar
    05 Ara 10 bin yeni polis alımı yapılacak! İşte tüm detaylar

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada ''10 bin yeni polis alımını yakında duyuracağız'' ifadelerini kullandı. Peki ne kadar maaş alacaklar, aranan şartlar neler? Detaylar haberimizde...

  • Bafra'da Engelliler Günü etkinliği düzenlendi
    05 Ara Bafra'da Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

    Samsun'un Bafra ilçesinde Dünya Engelliler Günü dolayısıyla e-KPSS kursu öğrencileri ile salon programı, müzik ve şiir dinletisi düzenlendi. Bafra Gençlik Merkezi Müdürü Selim Erdoğan, engelli bireylerin toplumsal sorunlarının tespiti ve çözümü amacıyla moral faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

  • TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ VE BAKAN GÖKTAŞ ENGELSİZ YAŞAM FUARI'NDA KONUŞTU
    03 Ara TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ VE BAKAN GÖKTAŞ ENGELSİZ YAŞAM FUARI'NDA KONUŞTU

    Uğur GÜLBOY / TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 13.EYAF Expo Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi'ne katıldı.

  • Akraba evliliği yapan anne, görme engelli çocuklarını büyüttü
    02 Ara Akraba evliliği yapan anne, görme engelli çocuklarını büyüttü

    Aksaray'da akraba evliliği yapan Hatice Kından, doğuştan görme engelli olan 2 çocuğunu büyüterek okuttu. Çocuklarından biri üniversiteyi bitirip KPSS'ye çalışırken diğeri lise son sınıfta staj yapıyor. Kından, gençlere akraba evliliği yapmamalarını tavsiye etti ve 'Biz cahildik, böyle olacağını bilmiyorduk' dedi.

  • Fidan öğretmen dekolteyi iyice abarttı! Videoya düştüğü not da hayli iddialı
    01 Ara Fidan öğretmen dekolteyi iyice abarttı! Videoya düştüğü not da hayli iddialı

    KPSS kurumunda öğretmenlik yapan ve ders anlattığı sırada tercih ettiği cesur kıyafetlerle dikkatleri üzerine çeken Fidan Öğretmen, yaptığı paylaşımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak ders anlattığı sırada çekilen cesur videolarından birini daha takipçilerinin beğenisine sunan Fidan öğretmen ''Mantık sizi A'dan B'ye götürür. Fidan hoca her yere...'' notunu düştü.

  • Görmeden öğretiyorlar: Sivas'ta iki görme engelli öğretmen okutma azimleriyle dikkat çekiyorlar
    23 Kas Görmeden öğretiyorlar: Sivas'ta iki görme engelli öğretmen okutma azimleriyle dikkat çekiyorlar

    Sivas'ta iki görme engelli öğretmen öğretme azimleriyle dikkat çekiyorlar. Göremeden eğiten öğretmenler bedensel engeli bulunan kursiyerlerin hayatlarına dokunuyorlar.

  • Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde 20'den fazla kurs açıldı
    21 Kas Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde 20'den fazla kurs açıldı

    Bergama Belediyesi tarafından kurulan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde birçok farklı kurs bulunuyor. Üniversiteye hazırlık kursundan müzik kurslarına, robotik kodlamadan satranca kadar birçok alanda eğitim veriliyor. Ocak ayından itibaren KPSS kursu da açılacak.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi 50 İtfaiye Eri Alımı Başvuruları Başladı
    07 Kas Mersin Büyükşehir Belediyesi 50 İtfaiye Eri Alımı Başvuruları Başladı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, itfaiye kadrosunu güçlendirmek için 50 itfaiye eri alımı yapacak. Başvurular, web sitesi üzerinden online olarak alınacak ve ardından yüz yüze başvurular Ata Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Şartları sağlayan adaylar arasında KPSS puanı en yüksek olanlar yazılı ve uygulamalı sınava çağrılacak. Yazılı sınav 26 Kasım'da, uygulamalı sınav ise 27 Kasım'da yapılacak.

  • KPSS 2024 sınav tarihleri! KPSS sınavları ne zaman?
    06 Kas KPSS 2024 sınav tarihleri! KPSS sınavları ne zaman?

    KPSS Ön Lisans, Ortaöğretim ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavlarının tarihleri belli oldu. Peki, KPSS sınavları ne zaman? İşte, KPSS 2024 sınav tarihleri!

  • Diyarbakır'da Tıp Fakültesi öğrencileri KPSS'den aldıkları başarıyla hastanede temizlik personeli olarak çalışıyor
    01 Kas Diyarbakır'da Tıp Fakültesi öğrencileri KPSS'den aldıkları başarıyla hastanede temizlik personeli olarak çalışıyor

    Diyarbakır'da YKS'yi kazanan Mehmet Caner Bahçivancı ve Ahmet Selçuk Maral, KPSS'den aldıkları başarılı sonuçla okudukları fakültenin hastanesinde temizlik personeli olarak göreve başladı. Öğrenciler, kendi emekleriyle para kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

  • Diyarbakır'da iki tıp öğrencisi, fakülte hastanesine temizlik personeli olarak atandı
    31 Eki Diyarbakır'da iki tıp öğrencisi, fakülte hastanesine temizlik personeli olarak atandı

    Diyarbakır'da yaşayan iki genç, YKS ve KPSS'de başarılı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve aynı zamanda fakülte hastanesinde temizlik personeli olarak görevlendirildi. Gençler, hem okuyup hem çalışmanın mutluluğunu yaşıyor.

  • MEB Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu: Mülakat Sistemi Hala Geçerli
    18 Eki MEB Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu: Mülakat Sistemi Hala Geçerli

    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, mülakat sisteminin hala geçerli olduğunu belirtti. Şamlıoğlu, öğrencilerin sınav baskısı ve akademik başarı merkezli anlayıştan çıkarılması gerektiğini vurguladı.

  • Eğitim-Sen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde Mülakatlara Dikkat Çekti: 'Öğretmen Arkadaşlarımız KPSS'den Yüksek Puan Almasına Rağmen Mülakatlardan...
    05 Eki Eğitim-Sen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde Mülakatlara Dikkat Çekti: "Öğretmen Arkadaşlarımız KPSS'den Yüksek Puan Almasına Rağmen Mülakatlardan...

    Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde mülakat sistemine tepki gösterdi. Kurul, “Siyasal iktidarın tüm kamu emekçilerinin istihdamında seçim sürecinde bir vaadi vardı. Öğretmenler yıllardır KPSS için sınavlara giriyor çıkıyor ve arakasından mülakatlarla karşılaşarak çok keyfi bir biçimde siyasal kayırmacı, akraba kayırmacı bir anlayışla bu nitelikli KPSS’den yüksek puan almış öğretmenlerin elenmesi söz konusu olabiliyor. Bu toplumsal bir sorun haline geldi. Dün sendikamıza aktarıldı Batman ilimizde KPSS’den çok yüksek puan almasına rağmen mülakatlardan çok düşük 65 puan vererek öğretmen arkadaşlarımızın elendiğini görüyoruz” dedi.

  • ÖSYM, soru çeşitliliği ve soru yazarı sayısını artırmak için çalışıyor
    03 Eki ÖSYM, soru çeşitliliği ve soru yazarı sayısını artırmak için çalışıyor

    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, soru çeşitliliği ve 7 bin dolayındaki soru yazarı sayısının artırılması için çalışma yürüttüklerini söyledi. Ersoy, soru bankasında görev alacak soru yazarı akademisyenlerin sayısını artırmaya çalıştıklarını ve soru çeşitliliğini artırmak istediklerini belirtti.

  • KPSS'den düşük puan aldığı için annesiyle tartışan psikolog intihar etti
    26 Eyl KPSS'den düşük puan aldığı için annesiyle tartışan psikolog intihar etti

    Afyonkarahisar'da KPSS'den düşük puan aldığı için annesiyle tartışan 27 yaşındaki psikolog, odasına kapanıp tavana astığı ipi boynuna geçirerek hayatına son verdi.

  • 8 üniversitenin farklı birimleri için 308 sözleşmeli personel alınacak
    11 Eyl 8 üniversitenin farklı birimleri için 308 sözleşmeli personel alınacak

    Ankara Üniversitesi başta olmak üzere 8 üniversite, toplamda 308 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar, KPSS puanlarına göre gerçekleştirilecek ve başvuru şartları ile atama bilgileri üniversitelerin internet sitelerinde yer alacak.

  • Hem terzilik yapıyor hem KPSS'ye hazırlanıyor: Şehit ve gazi çocuklarının okul kıyafetleri ücretsiz
    07 Eyl Hem terzilik yapıyor hem KPSS'ye hazırlanıyor: Şehit ve gazi çocuklarının okul kıyafetleri ücretsiz

    Hem terzilik yapıyor hem KPSS'ye hazırlanıyor: Şehit ve gazi çocuklarının okul kıyafetleri ücretsiz Ordu'da terzi dükkanı işleten 23 yaşındaki Ezgi Tepe Yazıcı, bir yandan mesleğini sürdürüyor, bir yandan da KPSS'ye hazırlanıyor.

  • 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı
    25 Ağu 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2023 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınavlara ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda bazı soruların cevapları değiştirildi ve bir soru iptal edildi. Adaylar, sınav sonuçlarına 25 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

  • 2023 KPSS lisans sonuçları açıklandı
    25 Ağu 2023 KPSS lisans sonuçları açıklandı

    ÖSYM tarafından 23 Temmuz'da düzenlenen 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları www.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı.

  • KPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak? KPSS Önlisans, Lisans, Ortaöğretim puanı kaç yıl geçerli?
    25 Ağu KPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak? KPSS Önlisans, Lisans, Ortaöğretim puanı kaç yıl geçerli?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu. Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar artık gözlerini KPSS atamalarına çevirdi. Sınav sonuçlarına göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları şimdiden KPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak? KPSS Önlisans, Lisans, Ortaöğretim puanı kaç yıl geçerli? gibi soruları araştırıyor. İşte detaylar…

  • KPSS A Grubu lisans meslekleri ve puanları listesi 2023! KPSS A Grubu bölümleri nelerdir?
    25 Ağu KPSS A Grubu lisans meslekleri ve puanları listesi 2023! KPSS A Grubu bölümleri nelerdir?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu. Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar artık gözlerini KPSS atamalarına çevirdi. Sınav sonuçlarına göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları şimdiden KPSS ÖABT branş sıralamaları 2023! KPSS A Grubu lisans meslekleri ve puanları listesi 2023! KPSS A Grubu bölümleri nelerdir? gibi soruları araştırıyor. İşte detaylar…

  • KPSS ÖABT Branş Sıralamaları 2023
    25 Ağu KPSS ÖABT Branş Sıralamaları 2023

    2023 KPSS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının sonuçlarına göre KPSS ÖABT branş sıralamaları da belirlendi. Adaylar, ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebilirler. Branş bazında sıralamalar, adayların kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Öğretmen adaylarının branş bazında sıralama bilgilerini kontrol ederken MEB tarafından kullanılan puan türlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. KPSS-A grubu kadrolara atanabilmek için yapılan sınavlara da KPSS-A denilmektedir. Bu kadrolara genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilmektedir.

  • KPSS A Grubu bölümleri, meslekleri, puanları nelerdir?
    25 Ağu KPSS A Grubu bölümleri, meslekleri, puanları nelerdir?

    2023 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, lisans ve alan bilgisi sınavlarına katılım sağlayan adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Bu yıl yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte ÖABT sınavı 23 Temmuz tarihinde uygulandı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları da belli oldu. 1818 kişilik kontenjana başvuran 134 bin 800 adaydan 1815'i yerleştirildi. Peki, KPSS A Grubu bölümleri meslekleri puanları nelerdir?

  • KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı! Öğretmen Taban Puanları Belli Oldu
    25 Ağu KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı! Öğretmen Taban Puanları Belli Oldu

    2023 KPSS sınav sonuçları açıklandı. KPSS lisans ve alan bilgisi sınavları tamamlandıktan sonra ÖABT sınavı da yapıldı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre 134 bin 800 aday arasından 1815'i yerleştirildi. KPSS ÖABT öğretmen taban puanları da belirlendi. Sözleşmeli öğretmenlik için sınır 60 puan ve üzeri olarak belirlendi. 65 puan ve üzerinde olanlar ise Bakanlık kadrolarında alımlara başvurabilecekler. Detaylar haberimizde bulunmaktadır.

  • KPSS 2023 A Grubu Taban Puanları
    25 Ağu KPSS 2023 A Grubu Taban Puanları

    ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre, KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Bu sonuçlara göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları KPSS 2023 A Grubu taban puanlarını araştırıyor. Sınavda 60 puanı aşanlar sözleşmeli öğretmenlik alanlarını tercih edebilirken, 65 puan ve üzeri alanlar Bakanlık kadrolarında şansını deneyebilir. 70 puanı elde edenler ise EGM, PA, CTE gibi müdürlüklerde tercih yapabilirler. Detaylar için bağlantılara tıklayabilirsiniz.

  • KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
    25 Ağu KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

    KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları açıklandı. 134 bin 800 aday arasından 1815 kişi yerleştirildi. KPSS ÖABT hangi bölüm kaç puanla alacak? KPSS taban puanları 2023 detayları haberimizde.

  • SON DAKİKA KPSS sonuçları açıklandı mı? 2023 KPSS ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
    25 Ağu SON DAKİKA KPSS sonuçları açıklandı mı? 2023 KPSS ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    2023 KPSS sonuçları merakla bekleniyor. KPSS sonuçlarının ne zaman ve saat kaçta açıklanacağına dair bilgiler araştırılıyor. Sınav sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Peki, 2023 KPSS ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi KPSS Kurs Kayıtlarını Başlattı
    16 Ağu Kayseri Büyükşehir Belediyesi KPSS Kurs Kayıtlarını Başlattı

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin mesleki kurslar düzenleyen eğitimde öncü kuruluşu Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.'nin (KAYMEK) Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans, Ön Lisans ve Eğitim Bilimleri kursu kayıtlarını '2024 KPSS Yılında Sizlerin Yanındayız' sloganı ile başlattı. KAYMEK UZEM, uzman eğitimci kadrosu ile sınava yönelik Tarih, Türkçe, Coğrafya, Geometri, Matematik, Vatandaşlık derslerini içeren KPSS Lisans ve Ön Lisans (Genel Kültür-Genel Yetenek) kurslarının yanı sıra Eğitim Bilimleri kursu ile binlerce insanın hayallerine giden yolda en güçlü destekçisi olacak.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi KPSS Hazırlık Kursu Düzenliyor
    15 Ağu Aydın Büyükşehir Belediyesi KPSS Hazırlık Kursu Düzenliyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, KPSS'ye hazırlanan vatandaşlara ücretsiz eğitim desteği sağlayacak. Lisans ve önlisans mezunları için Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarında verilecek olan destek için başvurular, belirtilen adrese şahsen yapılmalıdır. Kursa ön kayıtlar yarından itibaren başlayacak ve detaylı bilgi için belirtilen telefon numarası aranabilir.

  • Mersin'de FETÖPDY Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11 Ağu Mersin'de FETÖPDY Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Mersin'de FETÖPDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanan, öğrenci yapılanmalarında yer alıp eleman devşirmek üzere faaliyet gösteren ve polis okulu sınavı soruları ile KPSS sorularını çalarak kamu görevlisi olan 9 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen şafak operasyonunda şüphelilerin adreslerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

  • Aydın'da KPSS sınavında trafik kilitlendi, adaylar yürüyerek devam etti
    06 Ağu Aydın'da KPSS sınavında trafik kilitlendi, adaylar yürüyerek devam etti

    Aydın'da yapılan KPSS ÖABT sınavı nedeniyle Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde yoğun bir sınav trafiği yaşandı. Trafik kilitlenince birçok aday araçtan inip yürüyerek sınava devam etti.

  • 2023 KPSS ÖABT Sabah Oturumu Başladı
    06 Ağu 2023 KPSS ÖABT Sabah Oturumu Başladı

    ÖSYM tarafından yapılan 2023 KPSS ÖABT sabah oturumu başladı. Oturumda adaylara 75 soru için 150 dakika süre verildi. Öğleden sonra ise İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı yapılacak.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi UZEM'de 28 bin 838 öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sağladı
    03 Ağu Kayseri Büyükşehir Belediyesi UZEM'de 28 bin 838 öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sağladı

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşlarından KAYMEK bünyesinde hizmet veren UZEM, 2020 yılından itibaren 231 kurs açarak toplam 28 bin 838 öğrenciye LGS, YKS, KPSS ve E-KPSS sınavlarında ücretsiz eğitim imkanı sundu. UZEM birimi ile zaman ve mekan kısıtlamasını ortadan kaldıran belediye, uzaktan eğitim ile kursiyerlere canlı dersler ve videolar aracılığıyla derslere ulaşma imkanı sağlıyor. KAYMEK UZEM, yabancı dil, kişisel gelişim, sanat ve mesleki eğitim kurslarıyla da hizmet veriyor.

  • KPSS'de Lisans Alan Bilgisi 3'üncü oturumu yapıldı
    30 Tem KPSS'de Lisans Alan Bilgisi 3'üncü oturumu yapıldı

    Ankara'da gerçekleştirilen KPSS Lisans Alan Bilgisi 3'üncü oturumunda adaylar sınavda ter dökerken, aileler ise dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti. İşletme, muhasebe ve istatistik testlerini içeren oturum, sabahın erken saatlerinde başladı. Adaylar sınav merkezlerine gelerek güvenlik kontrolünden geçti ve sınav başlamadan önce üzerlerindeki eşyaları emanete teslim etti. Sınav saat 10.15'te başladı ve aileler sınav merkezlerinin dışına alındı. KPSS süreci, 6 Ağustos'ta yapılacak olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile sona erecek.

  • KPSS Alan Bilgisi Sınavında Son Oturum Başladı
    30 Tem KPSS Alan Bilgisi Sınavında Son Oturum Başladı

    KPSS Alan Bilgisi sınavının son oturumu olan işletme, muhasebe ve istatistik saat 10.15'te başladı. Adaylar, tercih ettikleri oturumda ilgili testlerin sorularını cevaplayacak. İşletme ve muhasebe sınavlarında 50 dakika, istatistik sınavında ise 60 dakika süre verilecek.

  • KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturumu başladı
    30 Tem KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturumu başladı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen 2023-Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Alan Bilgisi üçüncü oturumu başladı.

  • ÖSYM Başkanı Ersoy, KPSS sınavının amacını açıkladı
    29 Tem ÖSYM Başkanı Ersoy, KPSS sınavının amacını açıkladı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, KPSS sınavının amacının kamu kurumlarının ihtiyacı olan personeli sağlıklı, güvenli, geçerli, adil ve tutarlı bir şekilde belirlemek olduğunu söyledi. Ersoy, sınav öncesinde adaylarla ve salon görevlileriyle sohbet etti ve başarı diledi. KPSS Alan Bilgisi sınavının bugün ve yarın 9 farklı alanda, 3 ayrı oturumda uygulanacağını belirten Ersoy, 183 bin 252 adayın sınava gireceğini açıkladı. Sınav sürecinin 6 Ağustos'ta sona ereceğini ifade eden Ersoy, KPSS'ye 2 milyon 200 bin adayın başvurduğunu ve sınav sonuçlarının 25 Ağustos'ta ilan edileceğini belirtti.

  • KPSS Alan Bilgisi 1. Oturumu Başladı
    29 Tem KPSS Alan Bilgisi 1. Oturumu Başladı

    ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS'nin Alan Bilgisi 1. oturumu saat 10.15'te başladı. Sınav için okulların kapısı saat 10.00'da kapatıldı. İki aday 1 dakika geç kaldığı için içeri alınmadı. Sınava girecek olan adaylar çalışmalarını önemsemeli. 2. oturum saat 14.45'te, 3. oturum ise 30 Temmuz Pazar saat 10.15'te yapılacak.

  • Erzurum Emniyet Müdürlüğü KPSS için uyarıda bulundu
    28 Tem Erzurum Emniyet Müdürlüğü KPSS için uyarıda bulundu

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü, KPSS sınavı öncesinde yapılan açıklamada, sınav binalarının çevresinde gürültü oluşumu yapılmaması gerektiğini ve sınav binasına kopya çekmeye elverişli cihazların girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

  • KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
    27 Tem KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

    KPSS sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava ilişkin yaptığı açıklamada, 81 il ve Lefkoşa'da 105 sınav merkezinde yapılacak Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 924 bin 168, Eğitim Bilimleri oturumuna 572 bin 20 adayın başvurduğunu belirtti.

  • KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
    26 Tem KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

    ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları açıklandı. Tercih işlemleri 13 Temmuz'da tamamlanan bazı kamu ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarına ulaşmak için ÖSYM'nin internet sitesine tıklayabilirsiniz.

  • KPSS yerleştirme sonuçları belli oldu
    26 Tem KPSS yerleştirme sonuçları belli oldu

    Kamu Personel Seçme Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara ÖSYM'nin sitesinden erişebilecek.

  • Öğretmenlik okudu atanamayınca çilek üreticisi oldu
    25 Tem Öğretmenlik okudu atanamayınca çilek üreticisi oldu

    Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olan Gökhan Öztürk, atanamayınca köyünde modern sera tesisi kurarak topraksız çilek üretimine başladı. Öztürk, kendi imkanlarıyla ürettiği çilekleri Yozgat ve çevre illere satıyor.

  • Sınava geç kalan öğrenciyi otobüs şoförü yetiştirdi
    24 Tem Sınava geç kalan öğrenciyi otobüs şoförü yetiştirdi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde KPSS'ye geç kalan bir öğrenci, halk otobüsü şoförü Özgür Gümüş'ün yardımıyla sınava son dakikada yetişti. Otobüs şoförü, güzergahını değiştirerek öğrenciyi sınava yetiştirdi. Bu duyarlı davranış, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

  • KPSS ikinci oturum sınavı başladı
    24 Tem KPSS ikinci oturum sınavı başladı

    Kamu Personel Seçme Sınavı ikinci oturumu olan Eğitim Bilimleri sınavı başladı. Sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenmektedir. 572 bin 20 adayın başvurduğu sınavda adaylar 100 dakika içerisinde 80 soruyu yanıtlamaktadır.

  • KPSS ikinci oturum sınavı sona erdi
    24 Tem KPSS ikinci oturum sınavı sona erdi

    Kamu Personel Seçme Sınavı ikinci oturumu olan Eğitim Bilimleri sınavı sona erdi. Adaylar, Eğitim Bilimleri oturumunda 100 dakika içerisinde 80 soruya yanıt verdi. Genel Kültür- Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarını tamamlayan adaylar, 29 ve 30 Temmuz'da Alan Bilgisi sınavlarına girecek. KPSS Öğretmenlik Aday Bilgisi sınavı ise 6 Ağustos'ta gerçekleşecek. Sınavı geçen adaylar, sınavın kolay olduğunu ve çalışan her zaman başarılı olabileceğini ifade etti.

  • KPSS Lisans Oturumu Eskişehir'de Başladı
    23 Tem KPSS Lisans Oturumu Eskişehir'de Başladı

    Eskişehir'de düzenlenen KPSS lisans oturumu saat 10.15'te başladı. Sınav merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşurken, bazı adaylar son anda koşarak sınava yetişti. Geç kalan adaylar ise sınava alınmadı. Adaylar, sınavdan yaklaşık 1 saat önce görevliler tarafından sınav belgeleri ve kimlikleri kontrol edilerek, sınava girecekleri salona alındı.

  • KPSS Lisans Sınavı Heyecanı
    23 Tem KPSS Lisans Sınavı Heyecanı

    Ankara'da düzenlenen KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı'na katılan adaylar ter dökerken, aileler de çocuklarının başarısı için dua etti. Adaylar sınav öncesinde güvenlik kontrolünden geçirildi ve sınav merkezlerine alındı. Sınavda üzerlerindeki eşyaları emanete teslim eden adaylar, aileleri ise okul bahçelerinde dua etti. Sınavın Eğitim Bilimleri oturumu ise daha sonra başlayacak.

  • Van'da KPSS'ye yetişemeyen adaylar polis ekipleri tarafından okullara götürüldü
    23 Tem Van'da KPSS'ye yetişemeyen adaylar polis ekipleri tarafından okullara götürüldü

    Van'da yapılan KPSS için evlerinden çıkan ancak trafikte sıkışan 5 adayı, sınav yerlerine motosikletli polis ekipleri ulaştırdı. Sınava zamanında yetişen adaylar, polis ekiplerine teşekkür etti.

  • Van'da KPSS'ye yetişemeyen adaylar polis ekipleri tarafından okullara götürüldü
    23 Tem Van'da KPSS'ye yetişemeyen adaylar polis ekipleri tarafından okullara götürüldü

    Van'da yapılan KPSS sınavına yetişemeyen 5 aday, trafikte sıkışınca motosikletli polis ekipleri tarafından sınav yerlerine ulaştırıldı. Sınava zamanında yetişen adaylar, polis ekiplerine teşekkür etti.

  • KPSS'ye geç kalan öğrencilerin içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın çabası
    23 Tem KPSS'ye geç kalan öğrencilerin içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın çabası

    KAYSERİ'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) geç kalanların içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın adaylar ve sınav merkezi memurları ile yaşadığı diyaloglar, kameralara yansıdı. İsmi öğrenilemeyen vatandaş, sınav merkezinde görevli memurlara, 'Tam 30 saniye dolmadan şu çocuklarımızı alalım ya. Çocukların belki hayatı değişebilir' derken, geç kalan adaylara da 'Yapmayın ya, sizin hayatınız bu, hayatınıza bu kadar basit bakmayın. Buraya yarım saat önce gelin. Yapmayın ya' dedi. Kentte sınava girecek öğrenciler, sabah erken saatlerde sınav merkezlerinde toplandı. Mimarsinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sınava girecek adaylar, sınav saatinin yaklaşmasıyla içeriye alındı. Üzerleri aranarak sınıfa giren adaylar için velileri dışarıda dua etti. Geciken bazı adaylar ise telaş içinde koşarak okula geldi. Adaylar, kapı kapanmadan son anda içeriye girerek sınav salonlarına geçti. İsmi öğrenilemeyen iki öğrenci ise 1 dakika gecikince içeriye alınmadı. Aynı sınav merkezine bir yakınını getiren ve ismi öğrenilemeyen bir vatandaşın, sınava geç kalan adayların içeri alınması için çaba gösterdiği anlar kameralara yansıdı. Dışarıda bekleyen vatandaş geç kalan öğrencilere, 'Yavrum etme eyleme koş ya, geçin ya, hadi ya, sizin hayatınız bu, hayatınıza bu kadar basit bakmayın. Yarım saat önce gelin buraya yapmayın ya?' derken, sınav merkezinde görevli memurlara da, 'Tam 30 saniye dolmadan şu çocuklarımızı alalım ya. Çocukların belki hayatı değişebilir' dedi. Vatandaşın çabasına rağmen 1 dakika geç kalan öğrenciler içeri alınmadı.

  • Samsun'da KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Oturumları Başladı
    23 Tem Samsun'da KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Oturumları Başladı

    Samsun'da, Türkiye genelinde 924 bin 168 adayın katılacağı KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumları başladı. Adaylar, kimlik ve sınav giriş belgeleriyle binalara alındı. Oturumda 120 soru sorulacak ve adaylara 130 dakika süre tanınacak.

  • KPSS Adaylarına Trafik Desteği
    23 Tem KPSS Adaylarına Trafik Desteği

    ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavı için Aydın'da trafik ekipleri, öğrencilerin sınav merkezlerine güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için önlemler aldı.

  • Sivas'ta KPSS'ye Geç Kalanlar Sınava Alınmadı
    23 Tem Sivas'ta KPSS'ye Geç Kalanlar Sınava Alınmadı

    Sivas'ta gerçekleştirilen KPSS sınavına geç kalan adaylar, binalara alınmadı. Sınavın başlamasına dakikalar kala koşarak gelen adaylar, kapıların kapanmasıyla içeriye alınmadı. Edebiyat Fakültesi binasının farklı bir kapısında bekleyen bir aday ise uzun süre ısrar etmesine rağmen içeriye alınmadı.

  • Didim Belediyesi KPSS'ye ücretsiz ulaşım desteği sağladı
    23 Tem Didim Belediyesi KPSS'ye ücretsiz ulaşım desteği sağladı

    Didim Belediyesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek vatandaşlar için ücretsiz ulaşım desteği sağladı. Sınava Didim'den katılacak olan vatandaşlar için belediye önünden saat 07.00'de ücretsiz otobüs kaldırıldı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, tüm adaylara başarılar diledi.

  • KPSS'ye geç kalan öğrencilerin içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın çabası
    23 Tem KPSS'ye geç kalan öğrencilerin içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın çabası

    KAYSERİ'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) geç kalanların içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın adaylar ve sınav merkezi memurları ile yaşadığı diyaloglar, kameralara yansıdı. İsmi öğrenilemeyen vatandaş, sınav merkezinde görevli memurlara, 'Tam 30 saniye dolmadan şu çocuklarımızı alalım ya. Çocukların belki hayatı değişebilir' derken, geç kalan adaylara da 'Yapmayın ya, sizin hayatınız bu, hayatınıza bu kadar basit bakmayın. Buraya yarım saat önce gelin. Yapmayın ya' dedi. Vatandaşın çabasına rağmen 1 dakika geç kalan öğrenciler içeri alınmadı.

Advertisement