Koza Altın Yargıya Gidiyor - Son Dakika
Ekonomi

Koza Altın Yargıya Gidiyor

Koza Altın, altın madeni Himmetdede Projesi için başvurduğu geçici faaliyet belgesinin verilmemesi nedeniyle yasal yollara başvurma kararı aldı.

25.11.2014 18:38  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şirketin KAP açıklamasında, yıllık altın üretimi 2.8 ton, ortalama altın fiyatlarına göre büyüklüğü de yaklaşık 120 milyon dolar olan projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçici faaliyet belgesi verilmemesi nedeniyle projede üretime geçilemediği hatırlatıldı.

ŞİRKET YARGIYA GİDİYOR

Açıklamada, "Tüm yasal mevzuata uygun bir şekilde yapılan geçici faaliyet belgesi başvurumuzun verilmemesi nedeniyle gerekli yasal yollara başvurulması kararı alınmıştır" denildi.

TÜM PERSONEL İŞİNİ KAYBEDEBİLİR

Açıklamada, aylık yaklaşık 10 milyon dolar üretim kaybı oluştuğu ve aylık yaklaşık bir milyon dolar personel ve bakım giderleri ödendiği kaydedilirken, projenin çalışamaması nedeniyle tüm personelin işlerini kaybedebileceği ifade edildi.

17 ARLIK İLE SORUNLAR BAŞLADI

Koza Altın 17 Aralık 2013 soruşturması sonrasında, şirket bazı maden ruhsatlarında kamu kurumları ile sorun yaşamış geçici olarak üretimini durdurmak zorunda kalmıştı.

Koza Altın Yargıya Gidiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Koza Altın Yargıya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • gumushane: koza altin ruhsat alamiyorsa hic bir maden sirketi alamamasi lazim tabi calisma bakaninin dedigi gibi araya hatiri kisiler girdi..ole actik malum madeni emir demiri keser derler ya o mesele 2 0 Yanıtla
  • Ersin: Ülkeye hizmet ediyorum de bankaları şirketleri batırmaya çalış sonrada müslümanlığı kimseye bırakma çok merak ediyorum bazı insanlar nasıl can verecek acaba 1 0 Yanıtla
  • ADALETMİŞ: Şimdi bu şirket ekonomik bir faaliyet içinde doğru mu?Doğru. Peki hukuken ya da idari bir suç işlemiş mi?Hayır. Sen hangi adalet anlayışınla zulmediyorsun insanlara? 0 0 Yanıtla

Advertisement