Koyunbaba Köprüsü Restorasyonu Bağcı'nın Yakın Takibinde - Son Dakika
Güncel

Koyunbaba Köprüsü Restorasyonu Bağcı'nın Yakın Takibinde

Koyunbaba Köprüsü Restorasyonu Bağcı\'nın Yakın Takibinde

Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM bütçe plan komisyonu üyesi dr. Cahit Bağcı Osmancık'ta bir dizi incelmelerde bulundu.

21.04.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM bütçe plan komisyonu üyesi dr. Cahit Bağcı Osmancık'ta bir dizi incelmelerde bulundu. Osmancık programı çerçevesinde ilk önce Gemici mahallesinde Saray düğün salonun açılışını yapan Bağcı daha sonra Yeni Danişment köyündeki yağmur duasına katıldı. Yağmur duası sonrası çocukluk yıllarının geçtiği Kızılırmak sahillerinde dinlenen Bağcı 2010 yılında ilk defa restorasyon konusunu gündeme getirdiği Koyunbaba köprüsü restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Osmancık Belediye başkanı Hamza Karataş, Ak Parti Çorum il başkan yardımcıları Av. Rumi Bekiroğlu, Mümtaz Yılmaz, il yönetim kurulu üyesi Memduh Akbaş, Ak pati Osmancık ilçe başkanı Av. Oğuzhan Kaya, il genel meclisi üyeleri Mehmet Yücel, Süleyman Şener ve Osmancık Kültür Turizm Derneği Başkanı Sakin Karakaş'la birlikte Koyunbaba Köprüsünde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Bağcı burada Arslan inşaat adına restorasyon işlemini gerçekleştiren yetkililerden bilgi aldı.

Koyunbaba Köprüsünde Restorasyon İle Birlikte Güçlendirme Çalışmaları da Yapılacak.

Restorasyon çalışmaları sırasında işçilerle bir süre sohbet eden Bağcı Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıları Dairesi Başkanlığı Tarihi köprüler şube müdürlüğü tarafından ihale edilen restorasyon işleminin üç yıl devam edeceğini, köprüde güçlendirme çalışmalarının da yapılacağını ve köprünün ışıklandırılacağını böylece yaşanacak bin yıl daha köprünün gelecek nesillere armağan edileceğini sözlerine ekledi.

Koyunbaba Köprüsü Taşıt Trafiğine Kapatılmalıdır.

Koyunbaba köprüsünün incelenmesi esnasında Osmancık Kültür Turizm Derneği Başkanı Sakin Karakaş'tan köprü ve tarihi su tünelleri hakkında teknik bilgiler alan Bağcı restorasyon sonrası köprünün mutlaka taşıt trafiğine kapatılarak yaya bölgesi ilan edilmesi ve turizme kazandırılması gerektiği ifade etti. Köprünün trafiğe kapatılması ile birlikte gemici mahallesi için proje geliştirilip önlemler alınması yeni köprüler ve ulaşım yolları açılması gerekiyor.

Tarihi Su Tünelleri Turizme Kazandırılmalıdır.

Osmancık'ta köprü ve kalenin birbirinin tamamladığını, özellikle Kızılırmak'tan kaleye çıkan iki su tünelinin dünyada örneğinin bulunmadığını bu açıdan bu iki tünelin de ıslahı ve turizme kazandırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Bağcı; şu an metruk halde bulunan tarihi karakol binası ile ilgili imar ve mülkiyet gibi hukuki konumu hakkında incelemeler yapıldığını ve bu binanın da Osmancık'a kazandırılması için ne gerekiyorsa yapılacağını sözlerine ekledi.

Osmancık Turizmde İddialı Olacak.

Daha sonra Osmancık belediyesini ziyaret eden Bağcı burada yaptığı açılmada Bu yeni dönemde belediyemiz ve bakanlıklarla işbirliği içinde kentsel dönüşüm çerçevesinde belediyemiz ve kültür bakanlığı desteği ile "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" uygulanarak ilçeye tarihi bir görünüm verilecek. Konaklar ve Osmancık evleri restore edilecek, Kızılırmak şehir geçişi ıslah çalışmaları çerçevesinde çevre binalarda tarihi görüntü oluşması için çalışmalar yapılacak, Bir kent müzesi kurulacak, Osmancık Kalesinin restorasyonu yapılacak ve turizme açılması sağlanacak. Bir Osmanlı kenti olan Osmancık'ta turizm açısından önemli değerlere sahip. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde Osmancık devlet yatırımlarından çok ciddi kazanımlar elde etti. Meslek yüksek okulumuzdaki bölüm sayısı 7 ye çıkarıldı. Önümüzdeki öğretim yılına yetiştireceğimiz 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdumuzun inşaatı tamamlanmak üzere. Tekstilde yaklaşık 2000 isdihdam sağlayan Osmancık ayrıca D-100 karayolu üzerindeki konaklama tesisleri ile de bölgenin parlayan yıldızı. Osmancık markalı pirinci ile pirinci başkenti unvanını layıkı ile hak ediyor. Devlet hastanemizi hizmete açtık. Güreş eğitim merkezimizin inşaatı tamamlanmak üzere, Spor tesisleri kompleksinde 8-9 branşta spor yapma imkanı var. Osmancık'taki lisanslı sporcu sayısı giderek yükseliyor. Osmancık özellikle badminton ve voleybolda ulusal ve uluslararası başarılarla adından söz ettirmeye başladı. Gençlik eğitim merkezimizin açılması ile Osmancıktaki gençlik başarı grafiği daha da yükselecektir. İmam Hatip lisemizin yurt inşaatı tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde İmam Hatip lisesinin inşaatına ve devamında da İmam Hatip Ortaokulunun inşaatına başlanacak. 60 yıldan bu yana bir ızdırap olan Kırkdilim rüyasını gerçekleştirip Çorum Osmancık arasındaki ulaşımı kırk beş dakikaya düşürdük. Kırkdilim rüyasının gerçekleşmesinden sonra 2014 yılında Çorum Osmancık arasının bölünmüş yol olarak ihale edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bütün çalışmalarımız Osmancık'ın bölgede bir cazibe merkezi olması içindir. Bölgedeki diğer ilçeler olan Dodurga, Oğuzlar;Laçin ve Kargı ile birlikte bir bütün halinde Osmancık'ı turizmde iddialı bir konuma gelmesi için ne gerekiyorsa yerine getirilecektir." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Koyunbaba Köprüsü Restorasyonu Bağcı'nın Yakın Takibinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement