Soma'da Köylülerle Güvenlik Görevlileri Arasında Arbede - Son Dakika
Güncel

Soma'da Köylülerle Güvenlik Görevlileri Arasında Arbede

Soma\'da Köylülerle Güvenlik Görevlileri Arasında Arbede

Soma'da termik santralin yapılacağı bölgede bulunan zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutan köylülerle şirketin güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı.

21.10.2014 21:42  Güncelleme: 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da kurulması planlanan termik santral- Termik santralin yapılacağı bölgede bulunan zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutan köylülerle termik santrali inşa edecek şirketin güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı- Soma Kaymakamı Atçı: "Orada toplumsal olay olmadan bu işlemleri hukuk çerçevesi içerisinde yürümesini arzu ediyoruz. Böyle fiili durumlarla kimsenin böyle bir şey yapmasını onaylamıyoruz, arzu etmiyoruz"MANİSA (AA) - Soma'da yapılması planlanan termik santral nedeniyle Yırca Mahallesi'ndeki zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutan köylülerle termik santrali inşa edecek güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı.Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Kolin Şirketine ait tarafından termik santralin yapılacağı bölgedeki ağaçların kesilmesi için çalışma başlatıldı. Yırcalıların buna izin vermemesi üzerine köylüler ve şirketin güvenlik görevlileri arasında çıkan arbedede yaralananlar olduğu bildirildi.Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, yaptığı açıklamada, Yırca Mahallesi'nde yaşanan olayı duyduktan sonra olay yerine gittiğini, 19 Mart 2014 tarihinde temeli atılan termik santralle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.Bu bölgeyle ilgili olarak Bakanlar Kurulu tarafından acele kamulaştırma kararının çıktığını hatırlatan Atçı, şöyle konuştu: "Bu acele kamulaştırma kararı üzerine orada acele kamulaştırma işlemleri yapıldı, bitti. Mahkeme kararı ile oraya el koyma gerçekleşti. Bu karar üzerine oradaki 500 dönüm yer hazineye geçti. Hazine firmaya teslim etti. Firma orada çalışmalar yapıyor. Bu yapılan çalışmalar da işte bir kısım köylüler buna rıza göstermiyor. Bazı köylüler anlaştı firmayla ama bazı köylüler de termik santral istemediklerini söylüyor. İstanbul'dan gelen greenpeace ekibi de var köyde."Atçı, bazı köylülerin termik santral istemediğini ve bir grubun firmanın özel güvenlikleri ile kavga ettiğini belirterek şunları söyledi: sözlerini şöyle sürdürdü: "Karşılıklı darp olduğunu söylediler ve karşılıklı şikayetler oldu. Özel güvenlikçilerden 4-5 kişi darp edildiğini söylüyor. Köylülerden de 4-5 kişi var. Karşılıklı şikayet ettiler birbirlerini. Jandarmamız da oradaydı, ben de gitmiştim. Orada bütün şikayetçi olanlar ve darp edildiğini söyleyen köylülerin, özel güvenlikçilerin raporları alındıktan sonra savcılığa götürüldü. Adli süreç başladı, devam edecek. Orada toplumsal olay olmadan bu işlemleri hukuk çerçevesi içerisinde yürümesini arzu ediyoruz. Böyle fiili durumlarla kimsenin böyle bir şey yapmasını onaylamıyoruz, arzu etmiyoruz. Ancak böyle bir durum var. Biz de bunlarla ilgili hukukun çizdiği sınırlar içerisinde hareket etmeye çalışıyoruz. Şu anda daha süreç devam ediyor." -Soma'da kurulması planlanan termik santral-Yırca mahallesi-Soma Kaymakamı Bahattin Atçı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'da Köylülerle Güvenlik Görevlileri Arasında Arbede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.


Advertisement