Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplandı - Son Dakika
Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplandı

Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplandı

Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı.

21.04.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda Vali Yardımcısı Metin Çınar başkanlığında 48 köy muhtarı ile Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ilk toplantısı yapıldı. 9 gündem maddesinin oluşturduğu toplantı da en önemli maddeler 1'inci gündem maddesi olan 2 yıl görev yapacak 1'inci ve 2'inci Meclis Başkanı seçimi, 2'inci gündem maddesi 2 yıl görev yapacak 2 katip üye seçimi, 3'üncü gündem maddesi Birlik Plan Bütçe Komisyonu'na 3 adat üye seçimi, 4'üncü gündem maddesi olarak Birlik Encümen İl Genel Meclis üyeleri arasından 2 adet Encümen seçimi, 5'inci gündem maddesi olarak muhtar üyelerinden 2 adet Encümen seçimi, 6'inci gündem maddesi ise İhale Komisyon yedek üye seçimi oldu.

Yapılan oylamalar sonucu Meclis 1'inci Meclis Başkan vekilliğine, Hasandere Köyü Muhtarı Erkut Akman, 2'inci Meclis Başkan vekilliğine ise Ören köyü muhtarı Mustafa Arslan seçildi. Meclis katip üyeliklerine ise en genç muhtarlar olan Ulupınar Muhtarı Yalçın Nar ile Erkoca Muhtarı Osman Çetin seçildi. Birlik Plan Bütçe Komisyonuna 1 yıllığına seçilen üyeler ise, Abadiye Köy Muhtarı Selahattin Cihangir, Selöz Muhtarı Yaşar Yeğen ve Yeniköy Muhtarı Eşref Yılmaz seçildi. En önemli komisyon maddesi ise 2 adet Birlik Encümeni seçiminin yer aldığı madde oldu. Bu seçim 2 aday Ak Parti, 1 aday Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 1 aday ise Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyeleri oldu. Yapılan kapalı oylama sonucu Ak Parti İl Genel Meclis üyeleri olan Hasan Hüseyin Çelik 31 oy Serkan Yıldırım 23 oy alarak yeni Birlik Encümeni seçildi. MHP adayı Mehmet Yılmaz 22 oy alırken, CHP adayı Hikmet Turhan 10 oy aldılar.

Muhtarlar arasından seçilecek olan 2 adat Encümen üye seçimine ise 5 muhtar aday oldu. Bunlardan Künçeyiz muhtarı Ertekin Afacan 26 oy alırken Çukurören muhtarı Ahmet Sevinen 24 oyla Encümen üyesi oldular. İhale Komisyonu yedek üye seçine tek aday olarak giren Çakırpınar Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Kara oldu.

Yapılan seçimlerin ardından2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ve 2013 yılı birlik kesin hesabının görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement