Koylar İçin Ölüm Orucuna Devam - Son Dakika
Güncel

Koylar İçin Ölüm Orucuna Devam

Koylar İçin Ölüm Orucuna Devam

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 'Göcek koyları' olarak bilinen Akbük, Bedri Rahmi (Taşyaka), Göbün ve Küçük Sarsala koylarını 29 yıllığına ihaleye çıkarmasının ardından çeşitli eylemler yapan, koyların eski işletmecisi olan köylüler ile çevrecilerin direniş çadırındaki ölüm orucuna destek sürüyor.

08.04.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 'Göcek koyları' olarak bilinen Akbük, Bedri Rahmi (Taşyaka), Göbün ve Küçük Sarsala koylarını 29 yıllığına ihaleye çıkarmasının ardından çeşitli eylemler yapan, koyların eski işletmecisi olan köylüler ile çevrecilerin direniş çadırındaki ölüm orucuna destek sürüyor. Geçen 5 Nisan'da 7 kişiyle başlayan ölüm orucu 3'ü kadın 8 kişinin daha katılımıyla sürerken, direnişin ihaleler iptal edilinceye kadar devam edeceği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, geçen 26 Mart'ta Akbük ve Bedri Rahmi (Taşyaka), bir gün sonra da Göbün ve Küçük Sarsala koylarını ihaleyle 29 yıllığına kiraladı. Koyların kiraya çıkartılmasıyla bu koylarda yıllardır işletmecilik yapan köylülerin de aralarında bulunduğu çevreciler, Dalaman Şehit Mehmetçik Parkı'nda 'direniş çadırı' kurup, nöbete başladı.

'Acımız ortaktır, talana hayır' yazılı pankart astıkları çadırda direnişini sürdüren 50 kişiden 7'si geçen pazar günü ölüm orucuna başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu üzerine Muğla 2'nci İdare Mahkemesi Taşyaka, Göbün ve Küçük Sarsala Koyları'nın ihalesinin yürütmesini durdurmasına rağmen köylülerin direniş ve ölüm orucu sürüyor.

5 BİN İMZA TOPLANDI

Koyların ihalesi iptal edilene kadar ölüm orucuna devam edeceklerini belirten köylülere destek de artıyor. 3'ü kadın 8 kişi de ölüm orucuna başlayarak destek verdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere direniş çadırı kurulduğundan bu yana devam eden kampanya kapsamında toplanan imza sayısı da 5 bine ulaştı.

Akbük Koyu'nda ortaklarıyla yıllarca restoran işleten köylülerden Yüksel Yorulmaz, ölüm orucuna başladıklarından bu yana 3 çocuğunun kendilerine bir şey olacağından endişe ederek üzüldüklerini belirtip, "Bunca yıl emek verdiğimiz geçim kaynağımız elimizden gitti. Hakkımız olanı geri alana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Göbün Koyu'nda restoran işletmeciliği yapan Ali Gürgün, koyların ihaleleri iptal olana kadar ölüm orucuna devam edeceğini belirterek, "İşletmelerimiz elimizden gittikten sonra yaşmamızın da bir anlamı yok" diye konuştu.

Eyleme katılan kadınlardan Zeynep Korkmaz, "Eşlerimize ve arkadaşlarımıza destek olmak için biz de ölüm orucuna başladık. Günboyu hiçbir şey yemeden şekerli su ile duruyoruz. Bizi destekleyen doktorların kontrolünde eyleme devam ediyoruz. Koylar için mahkeme 'yürütmeyi durdurma kararı' verdi. Ancak, bizler kesin sonuç alıncaya kadar eylemimize devam edeceğiz" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koylar İçin Ölüm Orucuna Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi. Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmalara 330 öğrenci katıldı ve dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı
    18:31 Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Partililerin Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına ilişkin U.G. adlı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

  • Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti
    18:29 Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti

    Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.

  • Samandağ'da dikiş kursiyerleri tasarladıkları kıyafetleri anaokulu öğrencilerine hediye etti
    18:24 Samandağ'da dikiş kursiyerleri tasarladıkları kıyafetleri anaokulu öğrencilerine hediye etti

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde dikiş eğitimi alan kursiyerler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet İlkokulu'nu ziyaret ederek, diktikleri kıyafetleri ana sınıfına giden öğrencilere hediye etti. Merkezin dikiş kursu öğretmeni Nuray Aslan, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen 'Lezzet Treni' turizm gezisi
    18:24 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen 'Lezzet Treni' turizm gezisi

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, turizm gezisi için tasarlanan 'Lezzet Treni' ile Adana'nın yöresel lezzetleri tanıtıldı. Tren, Adana Tren Garı'ndan hareket ederek Pozantı ilçesine ulaştı ve Belemedik Tabiat Parkı'nda kahvaltı organizasyonu düzenlendi. Davetliler, doğa yürüyüşü yaparken tarihi Varda Köprüsü'nde mola verip hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğe, Vali Yardımcısı, Belediye Başkanı, gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri de katıldı.

  • Türkmen Şair ve Filozof Mahtumkulu Firaki Ankara'da Anıldı
    18:23 Türkmen Şair ve Filozof Mahtumkulu Firaki Ankara'da Anıldı

    Türkmen şair ve filozof Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yılı, Ankara'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. TÜRKSOY tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Firaki heykelinin açılışı yapıldı, kitap tanıtımı programı düzenlendi ve bir konser gerçekleştirildi. Törenlere Türkmenistan Büyükelçisi, TÜRKSOY Genel Sekreteri ve davetliler katıldı. Firaki'nin Türkmenistan edebiyatındaki önemi vurgulanan konuşmalarda, onun şiirlerinin Türkmen halkının ruhunu yansıttığı ve Türk Dünyası'nın edebi mirasında derin izler bıraktığı belirtildi. Ayrıca, Türk Dünyası Kültür Başkenti Anev ve Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yılına özel bir konser düzenlendi.

  • Konya Ereğli'de Fırtına Etkili Oldu: Ağaçlar Devrildi, Çatılar Uçtu
    18:21 Konya Ereğli'de Fırtına Etkili Oldu: Ağaçlar Devrildi, Çatılar Uçtu

    Konya'nın Ereğli ilçesinde etkili olan fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Cadde kenarındaki bir ağaç ise park halinde cipin üzerine devrildi. Fırtına nedeniyle kazalar da meydana geldi.

  • Samsun Havza'da Orman Yangını: 2 Dekarlık Alan Zarar Gördü
    18:20 Samsun Havza'da Orman Yangını: 2 Dekarlık Alan Zarar Gördü

    Samsun'un Havza ilçesinde meydana gelen orman yangınında 2 dekarlık alan zarar gördü. Yangın, hızla yayılarak kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement