Köy Okulları Teknolojiyle Tanıştı - Son Dakika
Yerel

Köy Okulları Teknolojiyle Tanıştı

SDÜ Robotik ve Eğitim Derneği ve Teknoloji Kulübü tarafından hayata geçirilen "Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz" projesi ile köy okullarındaki öğrencilere robotlar hakkında bilgi verilip gösteri yapılıyor.

16.12.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Robotik ve Eğitim Derneği ve Teknoloji Kulübü tarafından hayata geçirilen ve Isparta Gençlik Merkezi tarafından desteklenen "Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz" projesi ile köy okullarındaki öğrencilere, robotlar hakkında bilgi veriliyor.

Isparta Gençlik Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik Merkezinin Robotik Eğitim Derneği ve Teknoloji Kulübüne verdiği destek ile "Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz" projesi geliştirildi.

Köy okullarındaki öğrencileri robotlarla buluşturmayı amaçlayan proje kapsamında SDÜ'nün mühendislik fakültelerinin farklı bölümlerinden oluşan 20 kişilik öğrenci grubu, Senirkent, Uuborlu, Atabey, Gönen, Keçiborlu ilçelerinde bin 500 öğrenciye robotik teknolojisi hakkında bilgi verildi, teknolojinin uygulanabilirliğini görülmesi için öğrencilere çizgi izleyen ve mini sumo robot gösterisi yapıldı.

Toplumsal yardımlaşmanın güçlendirilmesi ve öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla proje kapsamında köy okullarındaki elektrik tesisatı da yenilecek ve okulun dış boyası yapılacak. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köy Okulları Teknolojiyle Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement