Kosovalı 21 Arnavutun Cenazesi, Ailelerine Teslim Edildi - Son Dakika
Güncel

Kosovalı 21 Arnavutun Cenazesi, Ailelerine Teslim Edildi

Kosova'daki savaşta (1998-99) hayatını kaybeden ve cesetlerine Sırbistan'ın Raşka şehri yakınlarındaki Rudnitsa'da bulunan bir toplu mezarda ulaşıldıktan sonra kimlik tespiti yapılan 21 Kosovalı Arnavut'un cenazesi ailelerine teslim edildi.

16.04.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'daki savaşta (1998-99) hayatını kaybeden ve cesetlerine Sırbistan'ın Raşka şehri yakınlarındaki Rudnitsa'da bulunan bir toplu mezarda ulaşıldıktan sonra kimlik tespiti yapılan 21 Kosovalı Arnavut'un cenazesi ailelerine teslim edildi.

Ülkenin orta kesimlerindeki Glogovaç kasabası yakınlarındaki Çikatova köyünden olan kurbanlar, 1999 yılında Sırp askeri ve paramiliter birlikler tarafından öldürülmüştü. Kurbanların cenazeleri, yarın köylerinde toprağa verilecek.

Kosova'nın başkenti Priştine'deki Adli Tıp Merkezi Müdürü Arsim Gerxhaliu, yaptığı açıklamada, ailelerine teslim edilen 21 cenazeden 19'unun Morina ailesine ait olduğunu söyledi.

Rudnitsa'daki toplu mezardan çıkarılan 53 kurbandan 52'sinin kimlik tespitinin yapıldığını anımsatan Gerxhaliu, kimlik tespiti yapılamayan bir kişinin, köye sığınan ya da köydeki ailelerin birinde misafir olan bir kişiye ait olduğunu düşündüklerini söyledi.

Gerxhaliu, Kosova'daki savaşta öldürülen ve cesedine hala ulaşılamayan kimselerin cesetlerini bulmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, EULEX ekipleri ile birlikte Sırbistan'ın güneyindeki Novi Pazar ile Rudnitsa arasındaki bölgede bulunan iki noktada incelemelerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Rudnitsa'daki kazı çalışmalarına katılan antropolog Tarja Formisto da yeni kazılar için Sırbistan'dan izin alınması durumunda çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Rudnitsa'daki toplu mezardan çıkarılan 28 Arnavut'un cenazeleri de 2 Nisan'da ailelerine teslim edilmiş, ardından köylerinde toprağa verilmişti.

Kosova'daki savaşta hayatını kaybeden ancak halen cesedine ulaşılamayan, çoğu Arnavut, bin 700 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Kosova'nın bağımsızlığını isteyen Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) ile Sırp ordusu arasında 1998-99 yıllarında meydana gelen savaşta, Sırplar Arnavutlara yönelik etnik temizlik girişiminde bulunmuş, NATO'nun Sırbistan'ı bombalamasıyla savaş sona ermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kosovalı 21 Arnavutun Cenazesi, Ailelerine Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement