Kosova Türkleri Milli Bayramlarını Coşkuyla Kutladı - Son Dakika
Dünya

Kosova Türkleri Milli Bayramlarını Coşkuyla Kutladı

Kosova Türkleri Milli Bayramlarını Coşkuyla Kutladı

Kosovalı Türkler milli bayramlarını, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in de katıldığı görkemli gece ile kutladı.

24.04.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosovalı Türkler milli bayramlarını, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in de katıldığı görkemli gece ile kutladı.

Kosova Türkleri Milli Bayramı vesilesiyle düzenlenen merkezi tören, Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Prizren'de çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve TBMM milletvekillerinden oluşan heyetin yanı sıra törene çok sayıda Kosovalı Bakan, Bakan Yardımcısı, milletvekilleri, Kosova ile Türkiye'nin Kosova'daki kurum ile kuruluş temsilcileri hazır bulundu.

İki ülkenin milli marşlarının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, 23 Nisan gününün, hem Kosovalı Türkler hem de Türkiye için çok önemli bir gün olduğunu belirtti. Bu günün Kosova ile Türkiye arasındaki dostluğu daha da pekiştirdiğini anımsatan Bakan Yağcılar, "Bizler Kosova Türk toplumunun temsilcileri olarak toplumsal halk ve çıkarlarımızın korunması için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Toplumunuzu daha iyi yerlere getirmek için bizim için bir görev, bir gurur ve bir şereftir" ifadesini kullandı. Kosova'daki Türk topluluğu olarak, Türkçe ve Türklük konusundaki hassasiyetlerini her zaman sürdürdüklerini ve sürdürmeye de devam edeceklerini belirten Yağcılar, kalkınmasına katkı sundukları Kosova'nın Avrupa Birliği ailesinde yer alması sürecini güçlü bir şekilde destekleyeceklerine vurgu yaptı.

Kosova Başbakanı Haşim Taçi'yi temsilen törene katılan Dışişleri Bakanı Enver Hoca törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan gününün sadece Kosovalı Türkler için değil, tüm Kosova için önemli bir gün olduğunu belirterek, "Tıpkı bu akşam olduğu gibi, tüm tarih boyunca Kosovalı Türklerle beraberdik. Kosova'daki Türk topluluğu, hem bağımsızlık sürecinde hem de sonrasında her zaman Kosova'nın destekçisi olmuştur. Kosova'daki Türk topluluğu, sadece geçmişten gelen bağlar nedeniyle değil, sahip oldukları değerler nedeniyle de bizler için çok önemlidir" ifadelerini kullandı. Bakan Hoca, konuşmasını Türkçe sonlandırarak "Kosova'ya her zaman inandığınız için size teşekkür ederiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler de törende yaptığı konuşmada TBMM'nin kuruluşunun 94. yıl dönümünün ve Kosovalı Türklerin milli bayramının birlikte kutlandığı bu anlamlı günde, Kosova'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. İşler, "Türkiye ile Kosova arasındaki beşeri bağlar, iki ülke arasındaki ilişkilerde köprü rolü oynamakta, Kosova'nın siyasi, ekonomik ve kültürel hayatına olumlu katkılarda bulunmaktadır. Kosova'nın Türk halkının kalbinde müstesna bir yeri vardır. Kosova ile ilişkilerimiz, her türlü siyasi yaklaşımın ötesinde, gücünü ortak tarih ve kültürel geçmişimizden alan köklü kardeşlik ve dostluk bağlarına dayanmaktadır" dedi.

Kosova hükümetinin, Sırbistan hükümeti ile yürüttüğü diyalog sürecindeki çabalarını ve Kosova'nın komşularıyla iyi ve dostane ilişkiler kurma yönündeki tutumunu desteklediklerini dile getiren İşler, Türkiye olarak, Kosova'nın gelecek dönemde de daha fazla ülke tarafından tanınması hususunda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Kosova ile ilişkilerimiz, her türlü siyasi yaklaşımın ötesinde, gücünü ortak tarih ve kültürel geçmişimizden alan köklü kardeşlik ve dostluk bağlarına dayanmaktadır" diye konuştu.

İşler, Kosova'daki Türklerin haklarının korunması için gösterdikleri çabadan dolayı Kosova Başbakanı Haşim Taçi başta olmak üzere tüm Kosova makamlarına teşekkür etti. Konuşmaların ardından 23 Nisan pastası kesildi, ardından TRT sanatçıları tarafından konser düzenlendi. - PRİZREN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova Türkleri Milli Bayramlarını Coşkuyla Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement