Kosova Güvenlik Gücü'nün 6. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kosova Güvenlik Gücü'nün 6. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Kosova Güvenlik Gücü\'nün 6. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Kosova Güvenlik Gücü'nün 6. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı.

26.11.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Güvenlik Gücü'nün 6. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı. Başkent Priştine'deki Adem Yaşari Kışlası'nda düzenlenen törene devlet erkanı, büyükelçiler ve NATO temsilcileri katıldı.

Tören Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Kosova Güvenlik Gücü Komutanı Kadri Kastrati'nin tören kıtasını selamlamasıyla başladı. Daha sonra askeri geçiş töreni düzenlendi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Başbakan Haşim Taçi Kosova Güvenlik Gücü'nün orduya dönüşmesinin önemine vurgu yaptılar. Cumhurbaşkanı Yahyaga Hayati bir vizyon olan istikrarlı, güvenli ve barış içinde bir Kosova'nın geleceği için katkı sunan Güvenlik Gücü'nün yıldönümü töreninde bulunmaktan dolayı gururluyum. Geçmiş ve gelecek nesillerin ideali olan demokratik ve kapsayıcı bir devletin oluşturulması ve ülkenin öznelliğinin korunmasında sizler etnik ayrım yapmadan her zaman Kosova'nın arkasında oldunuz dedi.

Başbakan Taçi ise, Kosova'nın geçtiği zorlu bir siyasi dönemin ardından bugün Kosova Güvenlik Gücü'nün altıncı yıldönümünü kutluyoruz. Ancak çok yakın bir zamanda ülke kurumları oluşturulacak ve yeni hükümet kurulacaktır. Yeni hükümetin en önemli önceliği yasal süreçler çervesinde Kosova Güvenlik Gücü'nin Kosova Silahlı Kuvvetleri'ne dönüştürülmesi olacaktır dedi.

Kosova Güvenlik Gücü Komutanı Kadri Kastrati de, ülkeyi ve vatandaşlarını koruma amacı olan Kosova Güvenlik Gücü'nün silahlı kuvvetlere dönüşmeye hazır olduğuna vurgu yaptı. Güvenlik Gücü Komutanı Kadri Kastrati KGG'nün profesyonel ve çok etknili bir güç olarak ülkede en güvenilir kurum olduğunu, bunun da daha fazla çalışılmasını yükümlü kıldığını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Güvenlik Gücü'nün 6. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement