Kosova'da Bakanı Protesto Eden Grup, Başbakanlık Binasına Saldırdı - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Bakanı Protesto Eden Grup, Başbakanlık Binasına Saldırdı

Kosova\'da Bakanı Protesto Eden Grup, Başbakanlık Binasına Saldırdı

Kosova'da yaklaşık 20 bin kişi, Kosovalı annelere 'vahşi' diyen Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Jablanoviç'ı protesto edip başbakanlık binasına saldırdı.

24.01.2015 21:54  Güncelleme: 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'nın başkenti Priştine'de, yaklaşık 20 bin kişi, Kosovalı annelere 'vahşi' diyen Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Jablanoviç'ı protesto etti. Özel bir şirkete ait olan Tepçe Maden Ocağı'nın kamusallaştırılmasını da isteyen göstericilerden bazıları Başbakanlık binasına saldırdı. Başbakanlık binasının camlarını kıran göstericilere polis gaz bombası kullanarak müdahale etti.

BAKAN, "VAHŞİLER" DEDİ

6 Ocak'ta Kosova'nın batısındaki Cakovica kentinde bulunan bir kiliseye Ortodoks Noeli kutlamaları için gelen Sırpları taşıyan otobüse bir grup Arnavut taşlarla saldırmıştı. İddialarına göre aralarında savaş suçu işlemiş kişiler de bulunuyordu. Olayın ardından Kosova Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Yablanoviç bu kişileri "vahşiler" olarak adlandırmıştı.

Yablanoviç'in daha sonra tüm Kosova kamuoyundan özür dilemesine rağmen Arnavutlar kendisinin bakanlık görevinden alınması için tepki gösterdi.

HÜKÜMETE 48 SAAT SÜRE

"Samoopredeljenje" Hareketi Başkanı Albin Kurti, Kosova hükümeti ile Başbakan İsa Mustafa'ya, Yablanoviç'in görevden alınması için Pazartesi günü saat 16.00'ya kadar süre verdiklerini açıkladı. Taleplerin yerine getirilmemesi durumunda Salı günü protestolara devam edeceklerini belirten Kurti, "Bugün Kosova hükümetine 48 saat içerisinde Bakan Aleksandar Yablanoviç'in görevden alınması için ültimatom veriyoruz. Aksi taktirde Salı günü saat 12.00'de tekrar burada toplanacağız. Aynı zamanda Trepça'ya ait maden hakkında da karar getirilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Söz konusu maden ocağının kamulaştırılması için yaklaşık 700 madenci yerin 750 metre altından çıkmayı reddederek üç gün boyunca eylem yaptı.

BİR GRUP BAŞBAKANLIK BİNASINA SALDIRDI

Açıklamaların ardından bir grup, Başbakanlık binasını taş yağmuruna tuttu. Başbakanlık binasının camları kırılırken polis göstericilere biber gazı ile müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından dağılan grup, yeniden toplanarak polise çatıştı. Başbakanlık binasında maddi hasar oluşurken resmi olmayan bilgilere göre, olaylar sırasında 7'si polis olmak üzere 18 kişi yaralandı, 4 kişi de gözaltına alındı.

"KOSOVA'NIN EN BÜYÜK SORUN UDEĞİL"

Bu arada Kosovahaber sitesine göre, göstericilerin taleplerini yönelttikleri Kosova Başbakanı İsa Mustafa, "Protesto vatandaşın tepkide bulunma hakkıdır, oysa ben tüm sorunları hükümet programınca çözeceğimizi düşünüyorum" dedi.

Bakan Yablanoviç'in görevden alınmasına dair taleplerle ilgili olarak ise Başbakan Mustafa, "Bakan Yablanoviç, Kosova'nın en büyük sorunu değil" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Bakanı Protesto Eden Grup, Başbakanlık Binasına Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • erdem sabri: bizim milletimiz gerçekten çok sağduyulu ve sabırlı bunca yolsuzluk, hırsızlık, haksızlık, yasaklara rağmen sükunetini koruyabiliyor bravo doğrusu 17 10 Yanıtla
  • FetuhllahciyimOkkadar: HAYDE CHP-MHP GARDASLARIM YALANCI 3KAGITCI DIN TÜCCARI HAYDUTT RTE UNE MINUTE DEME ZAMANIMIZ GELDIDE GECIYOR!!! O SARAYLARA SAHIPLENIYORSA TAKSIMDE SIZINDIR TOPLANALIM YARINA TAKSIMI KUSATALIM ORDANDA SARAYI ELE GECIRELIM. . . 10 7 Yanıtla
  • g.doğulu: bu ne kuyruk acı böyle 12 senedir geçmemiş acınız daim olsun çapulcular. 4 5 Yanıtla
  • murat morkaya: benim anlayamadigim sirb bakana karsi protestA oluyor arnavut partinin ismi vetvendosja partinin ismi sirpca yaziliyor biraz dikkat lutfen 1 0 Yanıtla
  • Metin Germany: Salak bakan 1 0 Yanıtla

Advertisement