Köşk'te 30 Ağustos Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Köşk'te 30 Ağustos Resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde 30 Ağustos Resepsiyonu verdi. Geceye damgasını Muazzez Ersoy'un çifte verdiği gül vurdu.

30.08.2014 20:33  Güncelleme: 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Ağustos'ta görevine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde 30 Ağustos Resepsiyonu verdi. Resepsiyona, muhalefet partisi liderleri ve muhalefet partilerinden hiçbir temsilci katılmadı. Ses sanatçısı Muazzez Ersoy karşılama esnasında iki adet gülü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi first lady Emine Erdoğan'a takdim etti. Erdoğan çifti de Ersoy'a teşekkür etti.

KÖŞK'TEKİ İLK RESEPSİYON

Bu resepsiyon, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köşk'teki ilk resepsiyonu niteliği taşıyor. Emine Erdoğan krem rengi bir kıyafet tercih ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise siyah bir takım elbise giydi. Bugüne kadar hiç smokinle görmediğimiz Erdoğan resepsiyonda da bu geleneği bozmadı. Kravat takmayı tercih etti.


​Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve eşi

3 BİN DAVETLİ KATILDI

30 Ağustos Resepsiyonuna yaklaşık 3 bin kişi davet edilirken, davetlilerin Köşk'e girişi için özel manyetik kartlar dağıtıldı.

Sanat dünyasından çok sayıda ismin yer aldığı resepsiyonda, karşılama töreni sırasında Erdoğan çifti ile davetliler arasında sıcak görüntüler yansıdı.

MUAZZEZ ERSOY GÜL VERDİ

Sanatçı Muazzez Ersoy Cumhurbaşkanı Erdoğan ve first lady Emine Erdoğan'a karşılama sırasında gül vererek ilginç bir görüntü verdi.

Siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda ismin davetli olduğu resepsiyona katılan konuklar arasında bulunan Muazzez Ersoy kutlama sırasında elindeki bulunan iki adet beyaz gülden birini önce Emine Erdoğan'a takdim etti. Elindeki diğer gülü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etmek isteyen Ersoy'un bu teklifine Erdoğan, eşini işaret ederek gülü ona vermesini rica etti.

DOĞAN GRUBU TAM KADRO RESEPSİYONDA

En dikkat çeken karelerden bir tanesi de Aydın Doğan ve grubunun tam kadro davete katılmasıydı. Aydın Doğan ve eşi, kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi, Hürriyet genel yayın yönetmeni Sedat Ergin, Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, Posta gazetesi Ankara temsilcisi Hakan Çelik, Hürriyet Daily News genel yayın yönetmeni Murat Yetkin davete katılanlar arasındaydı.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Neriman Kamuran Özel

MUHALEFET RESEPSİYONDA YOK

Resepsiyona Mısır ve Israil'in diplomatik temsilcileri davet edilmedi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise resepsiyona davet edilmesine rağmen katılmadı. Resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş resepsiyona katılmadı. Resepsiyona muhalefet partilerinden hiçbir milletvekili de katılmadı.

RESEPSİYONA KİMLER KATILDI

Resepsiyona, TBMM Başkanı Cemil Çiçek eşi Gülten Çiçek ile, Başbakan Ahmet Davutoğlu da eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Resepsiyona, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AB Bakanı Volkan Bozkır, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel'in de hazır bulunduğu resepsiyonda, kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan da yer aldı.

Milletvekilleri, azınlık cemaatlerinin dini temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda, Jak Kamhi, Ali Sabancı ve İbrahim Çeçen'in de aralarında bulunduğu işadamları ile Hülya Koçyiğit, Necati Şaşmaz, Ahmet Yenilmez, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, Petek Dinçöz ve Demet Akalın gibi sanatçılar da davetliler arasında yer aldı.

Şehit yakınları, gaziler, farklı spor dallarından uluslararası derece elde eden sporcuların bulunduğu resepsiyona, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün de aralarında bulunduğu, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, harbiyeli öğrenciler ile sınıflarını temsilen farklı rütbede askerler de davet edildi.

Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu

7 BÖLGEDEN MUHTARLAR GELDİ

Resepsiyonda yurdun 7 bölgesinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'da ikametgahının bulunduğu mahallelerin muhtarlarının da davetliler arasında yer alması dikkati çekti.

Ayrıca koreografide, tarihten bugüne Osmanlı dahil olmak üzere Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniformanın, muhafız alayı askerlerince giyilmiş şekilde sunulduğu gözlendi.

TEK TEK TOKALAŞTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı resepsiyonda, davetlilerle tek tek tokalaşması 1 saat 40 dakika sürdü.


Köşk\'te 30 Ağustos Resepsiyonu
Kaynak: Haberler.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • SALİH: Bu vatanın insanlarının 98 i müslüman, Göstermelik yada değil bir insanın namazı , dini kullanarak bir belediye başkanlığından , c. başkanlığa kadar Yükselmesi hatta bunuda muhalefeti rencide ederek, onların onurlarını kırarak yapmasını hazmedemiyorum. Bu yazııma bir dangalak çıkacak sen hazmatme biz hazmediyoruz diyecektir onların mezheplerinin genişiliği beni ilgilendirmez. Atatürkü yerden yere vuran hatta daha geçen hafta doğuda Atatürk büstünü yerlerde süründürenlere tek kelime dahi etmeyen birinin Atatürkün Köşkünde olması dahada düşündürücü. 7 9 Yanıtla
  • HACK-C5: egemenlik ve bağımsızlığımıza göz dikenlere karşı milli birlik ve beraberlik duyguları içinde - tüm düşmanlarımıza inat (içer de dışarıda ) - milletçe seninleyiz USTAM. . 10 4 Yanıtla
  • kara: yalakalık adlı kitabım çıkıyor kara nea yazdı. okuyun tüm çirkeflikler içinde. ilgili kişiler kendini bulur. 30 ağustos bizim için çok önemli müzesinde ağlamayan insan görmedim. bu pisliklerin aklı fikri koltuk uçak yatırım: bastığın yeri toprak deyip geçme tanı. . . . . . . . . . . . . . düşün altında binlerce kefensiz yatanı. 2 3 Yanıtla
  • kara: haberiniz olsun ülke elden gidiyor. satıldıkça satılacağız oy veren eller düşünsün. 3 2 Yanıtla
  • Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu
    22:13 Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında bulunan mermer bloklarda hasar meydana geldi. Şarkışla Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ilçede hissedildiği ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Cami yapısında herhangi bir hasar oluşmadığı ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmesi gerektiği ifade edildi.

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.


Advertisement