Körüstan: Biz, Tertemiz Şampiyon Olduk. - Son Dakika
Spor

Körüstan: Biz, Tertemiz Şampiyon Olduk.

Körüstan: Biz, Tertemiz Şampiyon Olduk.

Körüstan, Bursaspor TV'ye yaptığı açıklamada, sezon başından beri hakem hatalarından dolayı canlarının çok fazla yandığını belirtti.

17.04.2014 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, "Biz, tertemiz şampiyon olduk. O günden sonra ne oldu? Beğenmediler, 'tertemiz şampiyonluk Türk futboluna yakışmıyor, bize şaibeliler lazım' dediler" dedi.

Türkiye Kupası finalinde, 1991-92 sezonunda Bursa'da 3-0 kazandıkları maçın rövanşında Trabzonspor'a 5-1 yenildiklerini ve o maçta da ciddi hakem hatalarının yaşandığını öne süren Körüstan, dün akşamki Galatasaray maçının hakeminin "Maçı katletmeye geldiğini" savundu.

"2011 Temmuz ayının ardından 'her şey temiz olacak' denildi ve şimdi ise her şey resmi oluyor" diyen Körüstan, şunları söyledi:

"Tamam, Fenerbahçe şampiyon olacak, Galatasaray kupayı alsın, Beşiktaş da ikinci veya üçüncü olur, diğer 15 takım figüranlık yapsın. Biz, maça o kadar güzel başladık ki 2-0 öne geçmişiz. Seyircimiz takımımızın yanında, baskılı oynuyoruz. Ama ikinci yarı başladı, penaltı olmayan pozisyon oldu. İbrahim'in kolu kapalı, nereye koyacaksa artık o kolunu, o kadar güzel penaltı çaldı ki hiç etrafına bakmadan çaldı. Daha eşgüdüm toplantısından başlıyor gariplikler. Her maç öncesinde orta hakem maçtan önce ev sahibi ekibin masörünü çağırır ve kendisine masaj yaptırır. Orada masörümüze demiş ki; 'Civelli'ye söyleyin, en ufak bir olayda atarım onu.' Civelli'ye maç içinde o kadar çok şey yapıldı ki sarı kart bile çıkmadı. Burak Yılmaz, saha kenarında yardımcı hakeme küfrediyor, İrfan Hoca ve Barış Güçlü itiraz ederek 'Hocam küfrediyor, nasıl duymuyorsunuz?' diye soruyor, hakem oralı bile olmuyor. Bütçe olarak Galatasaray ile bir değiliz ama istek olarak Galatasaray'dan çok daha istekliydik. Maçtan önce İrfan Hoca ve futbolcularımız ile yaptığım konuşmada 12 kişiye karşı mücadele edeceğimizi söylemiştim ama 14-15 oldu."

"Temiz şampiyonluğumuzu Türk futboluna yakıştıramadılar"

Körüstan, taraftarların bir ara "Takımı sahadan çekin" diye tezahürat yaptığının anımsatılması üzerine, bunun doğru bir tepki olmadığını vurgulayarak, "Tepkinin de bir sınırı var. Takımı sahadan çekerseniz önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na katılamama sorunları olur" diye konuştu.

Maç sonrası hakem İlker Meral'in yanına giderek, "Sen buraya art niyetli gelmişsin. Bizi katlettin" dediğini aktaran Körüstan, şöyle devam etti:

"Biz daha maça çıkmadan Galatasaray'ın finale çıkacağı kararı verilmiş. Ben seyirciye de hayret ediyorum, o sahaya nasıl girmediler. Bizim gibi sakin insanlar çıldırdıktan sonra o insanları tebrik etmek gerekiyor. Ligde sadece 3 tane İstanbul takımımı var. Biz, tertemiz şampiyon olduk. O günden sonra ne oldu? Beğenmediler, 'tertemiz şampiyonluk Türk futboluna yakışmıyor, bize şaibeliler lazım' dediler. Şampiyon olduktan sonra her sezon artarak sorunlarla karşı karşıya geliyoruz. Benim de tanıdığım hakemler var. Maç sonunda soyunma odasında konuştuğumuz hakemler var. Biz, maçın ardından konuşuruz. Bizim maçın devre arasında Lütfi Arıboğan soyunma odasına giderek TFF temsilcileriyle konuşuyor, hakemle konuşuyor. Sevdiğimiz bir insandır, iyi de bir sohbetimiz var ama ne oluyor? Sen bir kere hakem olarak bunu yapamazsın. Ben burada art niyet ararım. Maçın ardından tepkimi dile getirdim. Ağzıma ne geldiyse söyledim. Hakeme de 'sen buraya art niyetli gelmişsin. Bizi katlettin' dedim. Melo'ya ve Burak'a nasıl sabretti. Devre arasına Galatasaray 9 kişi gitmeliydi."

"TFF cezalarda çifte standart uyguluyor"

Başkan Körüstan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) çirkin ve kötü tezahürat konusunda her takıma eşit davranmadığını öne sürdü.

Cezalar konusunda en ağır bedeli Bursaspor'un ödediğini, kuralların üç ayrıcalıklı kulübe ayrı, kalan kulüplere ise ayrı uygulandığını iddia eden Körüstan, "Hele bize çok daha ayrı bir uygulama yapılıyor. Fenerbahçe maçımızı televizyondan bir kez daha izledik. Çirkin ve kötü tezahürat var. Hem de uzun süre. Kayseri'de 12 saniye edilen bir küfür olduğu rapora yazılmış. Kayseri'ye bir tane temsilci yolluyorsun ve bizim çok fazla sayıda olmayan taraftarımızın söylediği sözleri o duyuyor, Fenerbahçe taraftarının çok sayıda olduğu stadyumda edilen küfürler ise duyulmuyor. Tüm Türkiye duydu" değerlendirmesinde bulundu.

"E-bilet tepkisi

TFF'nin 14 Nisan'da başlattığı "E-bilet" uygulamasına bu sezon katılmayacaklarını belirten Körüstan, bu uygulamaya da karşı olduklarını bildirdi.

Körüstan, Bursaspor'un bu sezon 22 bin kombine bilet sattığını anımsatarak, gerekirse kalan maçlarda bilet satmayacaklarına değinerek, "E-bilet uygulamasından bugün itibarıyla tamamen çıkıyoruz. Bu konu hakkında TFF kendi kafasına göre karar alıyor. Bize sormadan 'Passolig' kartı satıyorlar. Kartın üstündeki logomuz bile yanlış" ifadesini kullandı.

Gelir dağılımıyla ilgili de adaletsizlik olduğunu savunan Körüstan, "Beş şampiyon içinde en temiz şampiyon Bursaspor'u koymamışlar. Bizim aslında iki tane şampiyonluğumuz var. Trabzonspor bağırıyor, 'kupa bizim' diye ama o kupa da bizim. Herkes kendine baksın. Üçüncü bitirdiğimiz sezondu. Biz, tertemiz şekilde gitmişiz" dedi.

E-bilet uygulamasını incelemeleri gerektiğine dikkati çeken Körüstan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu konuda hukuksal birçok yanlışlar var. Biz, avukatlarımızla çalışıyoruz. Uzun bir mevzu. Belki biz, önümüzdeki sezonda misafir takım bilet fiyatlarını çok yüksek yapacağız. İki tane kale arkası tribünlerimizi ucuz kombine satacağız. Aynı tribünleri aynı fiyattan satmak zorundasınız. Bizden başka bu kadar kombine satan kulüp yok. Bursa'da misafir tribün için 1000 lira verilip maç izlenecek. Tepkilerimizde daha da sertleşeceğiz. TFF, artık düşünmeli. Bizi eleştirmeyen kulüpler de artık tepkisiz kalmıyor. 'Ne oldu da böyle tepkiler yükseliyor' diye kendine sormalı. Bedel ödemeden bu sorunları çözmek lazım. Çok büyük bedeller öderiz. Allah korusun ölümler olur. Aynı evi paylaşan iki kardeş farklı takım tuttukları için dışarıda kavga ediyorlar. Böyle bir saçmalık var mı? İnsanların eşleriyle maçlara gitmesi lazım."

Körüstan, göreve geldikleri günden bu yana bazı medya kuruluşlarının sürekli art niyetli haberler yaptığını öne sürdü.

"Kongrede bir adayı destekleyen basın kuruluşu, kendi adayı kazanamadı diye o günden bu yana bize yapmadıklarını bırakmadı" iddiasında bulunan Körüstan, yönetim olarak istifa etmelerinin söz konusu olmadığını, zaten kongre kararı aldıklarını anımsattı.

Körüstan, yapılan eleştirilerden yönetimden çok Bursaspor'un zarar gördüğünü anlattı.

Bir grup taraftarın sezon başından beri yönetimi protesto ettiğini ve bu durumdan takımın olumsuz etkilendiğini belirten Körüstan, olağanüstü kongre kararını da bu protestoların bitmesi için aldıklarını bildirdi.

Erkan Körüstan, protestoların önce "Yönetim istifa" şeklinde olduğunu, son 2-3 maçtır ise kendisine ağır küfürler edildiğini dile getirerek, "Ben, protestoya karşı değilim. 'Ne demek istiyorsanız bana söyleyin' dedim. Sen küfür edersen olmaz arkadaş. Bana edilen küfürleri misli ile iade ediyorum" diye konuştu.

Başkanlık için aday olup olmama konusunda henüz net bir karara varmadığına değinen Körüstan, dileyen herkesin hesaplar ve kendi dönemlerinde yapılan üye sayıları konusunda kulüpten bilgi alabileceğini belirtti.

Körüstan, "Mali fair-play" çerçevesinde istenen raporu UEFA'ya sunduklarını vurgulayarak, UEFA kupalarına katılma noktasında Bursaspor'un bir sıkıntısının olmadığını vurguladı.

Galatasaray ile oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı için açıkladıkları bilet fiyatlarına da değinen Erkan Körüstan, şunları kaydetti:

"Bizim orada vermek istemiş olduğumuz mesaj başkaydı. Biz, 22 bin kombine satmışız. Açık kale arkasında bin 800 adet vardı. Misafirde de bin 350 tane vardı. Bunu satsak ne olur, satmasak ne olur. Hiç değilse TFF'nin yapmış olduğu uygulamalara mesaj olsun istedik. Onun haricinde 'İstanbul'da bizim taraftarımızın yaşadıklarına tepki olsun' dedik. Talimatlara uygun bir fiyat uyguladık. Ben aslında 'bin lira olsun' dedim. Sonra arkadaşlarım 800 lira üzerinde fiyata fatura kesilmesi gerektiğini söyleyince, 800 lirada karar kıldık. 'Çok ceza aldık, paraya ihtiyacımız var' sözüm de ironiydi."

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Körüstan: Biz, Tertemiz Şampiyon Olduk. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı
    17:28 Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı

    Bakırköy Zuhuratbaba'da bulunan Yücespor futbol sahasına yapılmak istenen tesis, Bakırköy Belediyesi ile mahalle sakinlerini karşı karşıya getirdi. İnşaat çalışmasını engellemek için iş makinesinin önüne yatan mahalle sakinleri gözaltına alındı.

  • Milli Sporcu Buket Kaya'nın Hayatını Kaybettiği Trafik Kazasında Sanık Tahliye Edildi
    17:23 Milli Sporcu Buket Kaya'nın Hayatını Kaybettiği Trafik Kazasında Sanık Tahliye Edildi

    Kayseri'de milli sporcu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin hakkında dava açılan otomobil sürücüsü ilk duruşmada tahliye edildi. Sanık, olay günü alkol aldıklarını ve Buket'in aracı kullanamayacağını söylemesi üzerine direksiyona geçtiğini iddia etti. Kazada yaralanan müşteki, R.Ö'den şikayetçi olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçlarının Programı Açıklandı
    17:14 Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçlarının Programı Açıklandı

    Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarının programı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından duyuruldu. İlk maçlar 23 Nisan Salı ve 24 Nisan Çarşamba günleri oynanacak.

  • Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
    17:08 Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi

    Söke Basket Spor Kulübü (SBK) ve Kuşadası Academy Spor Kulübü (KASK), gruplarındaki 7 maçını da yenilgisiz tamamlayarak finalde karşı karşıya geldi. Final maçında sporcular, velilere anlamlı bir mesaj vermek için pankart açtı. Kulüplerin antrenörleri ise çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması ve saygı değerlerini öğrenmelerinin önemini vurguladı. Her iki kulübün kurucu antrenörü ise velilere teşekkür etti ve çocukların gelişimi için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı
    17:06 Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı

    Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının maç programını duyurdu. Beşiktaş - MKE Ankaragücü, İstanbulspor - Fatih Karagümrük, Konyaspor - Corendon Alanyaspor gibi maçlar bu hafta oynanacak.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başlıyor
    17:03 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başlıyor

    Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, 27 ülkeden 108 sporcunun katılımıyla Antalya'da başlıyor. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, organizasyonun Türkiye'de 7'nci, Antalya'da ise ilk kez düzenlendiğini belirtti. Vestel'in sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonun Türk cimnastiğine büyük güç katacağı ifade edildi. Organizasyonun son günü 31 Mart'ta yapılacak.

  • Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak
    17:00 Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak

    Ahlatcı Çorum FK'nin teknik direktörü Serkan Özbalta, Ankara Keçiörengücü maçında en iyi oyunlarını sergilemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Özbalta, takımının play-off hattında merkezi bir konuma geldiğini ancak henüz bir şeyin garantilenmediğini vurguladı. Mücadeleci ve inatçı bir şekilde oynayacaklarını ifade eden Özbalta, taraftarların desteğiyle istedikleri sonucu almayı hedeflediklerini söyledi.

  • Trendyol Süper Lig'de 33. Haftanın Programı Açıklandı
    16:57 Trendyol Süper Lig'de 33. Haftanın Programı Açıklandı

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının programı belirlendi. Programda yer alan maçlar şu şekildedir: Beşiktaş-MKE Ankaragücü, İstanbulspor-VavaCars Fatih Karagümrük, Tümosan Konyaspor-Corendon Alanyaspor, Yılport Samsunspor-Yukatel Adana Demirspor, Mondihome Kayserispor-Trabzonspor, RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor, Bitexen Antalyaspor-Atakaş Hatayspor, Gaziantep FK-Kasımpaşa, Galatasaray-Siltaş Yapı Pendikspor ve EMS Yapı Sivasspor-Fenerbahçe.


Advertisement