Korsan Mağazaların Acı Sonu! - Son Dakika
Teknoloji

Korsan Mağazaların Acı Sonu!

SnappzMarket ve Applanet gibi korsan Android uygulama mağazalarının sonu çok acı oldu!

25.11.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yasadışı Android uygulaması mağazaları Appbucket, Applanet ve SnappzMarket'in ABD yetkilileri tarafından kapatılmasının ardından hizmetleri işletenler hakkında hapis cezası isteniyor. Milyon dolarlık hasara yol açtığı iddia edilen sanıklar, mahkemede suçlu çıkmış durumdalar.

Crack'li uygulama dağıtan üç mağaza, ABD Adalet Bakanlığı'nın özel birimi olan FBI tarafından 2012'de baskına maruz kalmıştı. Şu sıralar ise 2 yıl süren incelemeler, sona ermek üzere. Mağazanın sahiplerinden 28 yaşındaki Scott Walton, 3 Kasım itibariyle telif hakkı ihlalinden suçlu bulunmuş durumda. Walton, Ryan Taylor ile Temmuz ayında tutuklanmıştı. İkilinin SnappzMarket adındaki uygulama mağazasıyla kanunları çiğnediği söyleniyor.

Grubun bir diğer üyesi Kody Jon Peterson ise Nisan'da suçlu bulunmuştu. Peterson, davanın tahkikatı için yetkililerle beraber çalışmıştı. FBI, sanıkları toplam 1.7 milyon dolar değerinde uygulamayı sahiplerinin bilgisi olmaksızın, yasadışı yaymakla suçluyor. Verilen bilgiye göre mağazaların sahipleri, 5 yıla kadar hapis cezası alabilecek.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Korsan Mağazaların Acı Sonu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement