Korkuteli CHP'de Kavukçu Dönemi Başladı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli CHP'de Kavukçu Dönemi Başladı

Korkuteli CHP\'de Kavukçu Dönemi Başladı

CHP Korkuteli İlçe Örgütü Olağanüstü Kongre’sinde tek aday Mehmet Küçükkavukçu başkanlığa seçildi.

10.12.2014 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Korkuteli İlçe Örgütü Olağanüstü Kongre'sinde tek aday Mehmet Küçükkavukçu başkanlığa seçildi.

Korkuteli Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen CHP Olağan Üstü Korkuteli İlçe Kongresine CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlarından Mustafa Akaydın ve Bekir Kumbul, Antalya İl Başkanı Cavit Arı, Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut, Eski Milletvekillerinden Tuncay Ercenk, Osman Özcan, Hüseyin Ekmekçioğlu, il yöneticileri, CHP'li ilçe başkanları, CHP'li belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede Kayyum İlçe Başkanı Burhan Uysal'ın konuşmalarının ardından divan seçimine gidildi. Divan Başkanı olarak CHP İl Başkanı Av. Cavit Arı seçilirken, divan üyeliklerine Ahmet Daloğlu ile Şahali Kara seçildi. Divan seçiminin ardından İl Başkanı Av. Cavit Arı ülke gündemi ve ilçe kongresiyle alakalı konuşma yaptı.

Olağanüstü kongreye tek aday olarak giren Mehmet Küçükkavukçu, "Bu bir nöbet değişimidir. Bizler bu görevde nerede haksızlık varsa her zaman karşısında olacağız. Kadın hakları, çocuk hakları ve hayvan hakları konusunda çok duyarlı olacağım. Söylem adamı değil, eylem adamı olacağım. Siyaseti kravat takıp protokolde oturmak için değil, pazarda, köyde vatandaşla iç içe olmak için yapacağım" diye konuştu.

CHP'nin asgari ücretlinin partisi olduğunu ifade eden Küçükkavukçu, "Emperyal güçlerden emir alarak, teröristlerin ülkemizden elini kolunu sallayarak geçmesine müsaade edenlerle mücadele edeceğiz. CHP emperyalizmin partisi değildir. CHP asgari ücretle çalışanın, askerde evladı şehit olunca vatan sağ olsun diyenlerin partisidir" diye konuştu.

Küçükkavukçu sözlerinin sonunda, "CHP' benim iki eserim var, birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir. CHP, Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur diyen İsmet İnönü'nün partisidir. CHP, biz milliyetçiliği egenin serin ve derin sularına Afyon'un haşhaş tarlalarına ve Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına yazdık diyen Bülent Ecevit'in partisidir. CHP, vatan topraklarını Amerikan postallarına çiğnetmem diyen Deniz Baykal'ın partisidir ve CHP, yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve orman gibi kardeşçesine diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisidir" dedi.

Kongrede Divan Başkanı seçilen CHP İl Başkanı Av. Cavit Arı ise, "Seçim barajı 82 Anayasasında getirilmiş bir konudur. İktidar nedense referandum her şeyi değiştirme kararı aldılar seçim barajı konusunu değiştirmediler. İşlerine gelmedi. Anayasa mahkemesine başvurular olunca konu gündeme geldi. Temennimiz barajın makul bir seviyeye çekilmesidir" dedi.

Milletvekili Deniz Baykal ise, "Genel seçimler öncesi bu kongre de nerden çıktı. Korkuteli'nde durup dururken sorunlar mı çıktı. 6 ay sonra seçim var seçimden sonra da olağan ilçe kongresi var ne gerek oldu ki diye düşünerek gelmiştim. Buraya gelip bu tabloyu görünce içimde umut ışıkları yeşerdi.

Korkuteli bizim en köklü en eski siyaset kalelerimizden biridir. Buradaki siyasi ahlak nedeniyle bugün burada bu coşku yaşanıyor. Bu eski ve köklü siyasetin Küçükkavukçu gibi genç ve birikimli bir başkanı aday göstermesinden büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Korkuteli'nin tarihi bir gün yaşadığını söyleyen Baykal, "Küçükkavukçu bir filizdir. Siyaset büyüklerinin onayı ile çıktığı adaylık yolunda yaptığı konuşmada anlaşılıyor ki partiyi bütünüyle kucaklayan son dönemde yaşanan sıkıntıları tamamen göğüsleyen bir anlayışı benimsemiştir. Korkuteli bugün yani 10 Aralık 2014'te tarihi bir gün yaşıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. 150 delegenin bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nde 76 delegenin oy kullandığı açıklandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı belirtilirken, Mehmet Küçükkavukçu ve yönetimi 75 oyla seçildi.

İlçe Başkanlığına seçilen Mehmet Küçükkavukçu'nun listesinde Yıldıray Çıldır, Hüseyin Karadeli, Halil Devrim Dal, Ali Barut, Mustafa Kemal Çelik, Kerem Yüksel, Muzaffer Ünlü, İsmet Çelik, Turan Kasap, Hülya Yumak Şahinbay, Şükrü Doğrul, Özkan Demir, Yusuf Tuğyan ve İsa Gedik yer aldı.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu'nun yedek listesinde ise, Murat Nizam, Keziban Aralık, Kadir Mülayim, Hüsamettin Erenkuş, Musa Tuğrul, İsmail Mutaf, Bekir Erten, Emin Ayhan, Aşkın Ayçıl, Ali Aktaç, Gürel Bozkurt, Ekrem Kardıçlı, Mehmet Yılmaz, Ersin Obut yer alıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli CHP'de Kavukçu Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement