Körfez Geçiş Köprüsünün Tabliyeleri Aralıkta Yerleştirilecek - Son Dakika
Güncel

Körfez Geçiş Köprüsünün Tabliyeleri Aralıkta Yerleştirilecek

Körfez Geçiş Köprüsünün Tabliyeleri Aralıkta Yerleştirilecek

Yalova Valiliği, gazetecilere Körfez geçişi köprüsü inşaatını gezdirdi.

13.11.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Valiliği, gazetecilere Körfez geçişi köprüsü inşaatını gezdirdi. Köprünün tabliye montajına 2015 yılı Aralık ayında başlanacağı bildirildi.

2 bin 682 metrelik boyu ile dünyanın en büyük 4. asma köprüsü olan Körfez geçişi köprüsü inşaatı devam ediyor. 2016 yılı Mart ayında açılması hedeflenen köprünün ana tabliye montajına ise 2015 yılı Aralık ayında başlanıyor. Yalova Valiliği gazetecilere köprünün son halini göstermek üzere gezi düzenledi. Bir tekne ile köprünün çevresinde gezen basın mensupları, köprünün son durumunu görüntüledi. Gezi sonrasında ise Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip, bin 550 metre orta açıklığı, toplam 2 bin 682 metre boyu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez geçişi asma köprüsünde kuzey ve güney ankraj blokları beton imalat ile kule keson temelleri tamamlandı. Kuzey ve güney kule temelleri Mart 2014 'de nihai mevkiinde yerleştirildi. Asma köprü çelik kule bloklarında nihai kot olan + 252.00 metreye ulaşıldı. Ana kablo montajına hazırlık için kedi yolu çalışma platformu montajı tamamlanırken, ana kablo montajı devam etmekte olup, tabliye montajına ise Aralık 2015 ayı içerisinde başlanılacak. Asma köprüdeki imalat çalışmaları iş programına uygun olarak devam ediyor" denildi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Körfez Geçiş Köprüsünün Tabliyeleri Aralıkta Yerleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.


Advertisement