Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016'ta Açılacak - Son Dakika
Ekonomi

Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016'ta Açılacak

Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016\'ta Açılacak

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan Körfez Geçiş Köprüsünün Mart 2016'da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

13.11.2015 18:12  Güncelleme: 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze-orhangazi-izmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan Körfez Geçiş Köprüsü'nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016'da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

BLOKLER BİTTİ

Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı'ndan başlayıp, İzmir Çevre Yolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağı'nda son bulacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden proje ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Yapılan yazılı açıklamada, 252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyu ile Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün, Kuzey ve Güney blokları beton imalat ile kule keson temellerinin tamamlandığı belirtildi.

İŞ PROGRAMINA UYGUN DEVAM EDİYOR

Kuzey ve Güney Kule Temelleri Mart 2014'de nihai konumlarına yerleştirildiği kaydedilen açıklamada, "Asma köprü çelik kule bloklarında nihai kot olan artı 252 metreye ulaşılmıştır. Ana kablo montajına hazırlık amacıyla kedi yolu-çalışma platformu olan Catwalk montajı çalışmaları tamamlanmış, ana kablo montajı devam etmekte olup, tabliye montajına ise Aralık 2015 ayı içerisinde başlanılacaktır. Asma Köprüdeki imalat çalışmaları iş programına uygun olarak devam etmektedir" denildi.

TÜM PROJENİN YÜZDE 52'Sİ TAMAM

Proje ile ilgili hedef ve gerçekleşme oranlarıyla ilgili de yapılan bilgilendirmede köprünün 2016 yılının Mart ayında trafiğe açılmasının planlandığı bildirildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:



"2015 yılı sonu itibariyle Altınova - Gemlik kesiminin, 2016 yılı Mart ayı sonuna kadar İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün yapım çalışmalarının tamamlanarak trafiğe açılması hedeflenmiş olup, bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Tüm güzergahtaki kamulaştırma çalışmalarında alan bazında yüzde 95, yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 90, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 82 Kemalpaşa Ayr.-İzmir kesiminde yüzde 75 olmak üzere projenin tamamında yüzde 52 fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır. Bugün itibari ile toplam (kamulaştırma dahil) 11 milyar 421 milyon lira harcama yapılmıştır. Projemizde görev yapan toplam 7 bin 908 personel ile birlikte bin 550 adet iş makinesi çalışmaktadır."





Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016'ta Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • 58.sivas: Bazilarina göre izmire birsey yapilmiyor diyorlar bu köpfuyu onlarmi yapiyor nankör insanlar birde.hukumeti kötulerler 12 6 Yanıtla
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement