Korea Üniversitesi Öğretim Üyeleri Çanakkale'de - Son Dakika
Teknoloji

Korea Üniversitesi Öğretim Üyeleri Çanakkale'de

Güney Kore'de bulunan Korea Üniversitesinden kente gelen öğretim üyeleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini (ÇOMÜ) ziyaret etti.

23.01.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'de bulunan Korea Üniversitesinden kente gelen öğretim üyeleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini (ÇOMÜ) ziyaret etti.

Üniversitenin Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Jongtaik Choi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Yunjae Cho ve Prof.Dr. Heejin Lee, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ile görüştü.

Ziyarette ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Troya Kazı Çalışmaları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ile Tarih Bölümü öğretim üyesi ve Troya Kazı Çalışmaları Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Reyhan Körpe de hazır bulundu.

Görüşmede, Güney Kore ve Türkiye arasındaki kadim dostluk köprüsünün yapılan ziyaret ile coğrafik anlamda, Asya kıtasının en doğu noktası ile en batı noktasına uzandığına dikkat çekilerek Korea Üniversitesi ve ÇOMÜ arasında arkeoloji alanında başlayan ortak çalışmaların diğer bilim alanlarını da kapsayacak şekilde hızla artmasının önemi vurgulandı.

Öğrenci ve öğretim elemanı değişimi için ikili anlaşma ve Mevlana protokollerinin hazırlanmasının görüşüldüğü ziyarette, özellikle ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Kore Dili ve Edebiyatı Bölümünün öğretim elemanı ve program bakımından aktif hale getirilmesi konularında mutabakata varıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Korea Üniversitesi Öğretim Üyeleri Çanakkale'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement