Köpekten Kaçarken Ölen Büşra'nın Karnesi Sırasına Konuldu - Son Dakika
Güncel

Köpekten Kaçarken Ölen Büşra'nın Karnesi Sırasına Konuldu

Mersin’in Erdemli ilçesinde, kendisine havlayan köpekten korkup kaçmak isterken yere düşüp hayatını kaybeden Büşra Şeker için okulunda tören düzenlendi.

23.01.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesinde, kendisine havlayan köpekten korkup kaçmak isterken yere düşüp hayatını kaybeden Büşra Şeker için okulunda tören düzenlendi. Büşra'nın karnesi, gül ve karanfillerle donatılan sırasının üzerine bırakıldı.

Kocahasanlı Anadolu Lisesi 9-E sınıfı öğrencisi 14 yaşındaki Büşra Şeker önceki gün iddiaya göre, parkta arkadaşlarıyla gezdiği sırada yanına gelen bir köpeğin havlamasıyla korkup kaçmak isterken ayağı takılıp yere düştü. Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şeker, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Karne gününde Büşra'nın ölüm haberi sınıf arkadaşlarını adeta yıktı. Okul önünde ve sınıfında Büşra için tören düzenlendi. Okul bahçesindeki törende Büşra'nın fotoğrafını taşıyan arkadaşlarından Eylül Yurtsever, Büşra'nın onur belgesini, ölen arkadaşı adına teslim aldı.

Sınıfında düzenlenen törende de Büşra'nın sınıf öğretmeni Nurhan Yıldırım, "Benim için meslek hayatımın en zor günü. Yeni bir döneme başlayacağız ancak hepimizin içi buruk. Büşra çok temiz kalpli, güler yüzlü bir öğrencimizdi. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Yapacağımız tek şey onun için dua etmek" dedi.

Büşra'nın hayvanlara ilgisinin olduğunu ifade eden sıra arkadaşı Merve Nur Kaya da, "Daha önceden da köpek besliyordu. Köpekleri çok seviyordu" diye konuştu.

Büşra'nın yakın arkadaşlarından Hürü Şimşek de, "Kötülük yapana iyilik yapan bir insandı. Melek gibiydi. 9-E sınıfının meleğiydi o. Ahirette Allah'ın bir meleği ama, o hep bizim kalbimizde yaşayacak" şeklinde konuştu.

Okul müdürü Sait Kara da üzüntülerini dile getirerek, arkadaşlarından Büşra için dua etmelerini istedi.

Arkadaşlarını kaybetmenin hüznünü yaşayan 9-E sınıfı öğrencileri Büşra Şeker'in fotoğrafını tören sonunda sınıfın başköşesine astı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köpekten Kaçarken Ölen Büşra'nın Karnesi Sırasına Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İtalya'da Suriyeli Genç Kıza Tecavüz İddiasıyla Gözaltına Alınan İki Kişi
    17:07 İtalya'da Suriyeli Genç Kıza Tecavüz İddiasıyla Gözaltına Alınan İki Kişi

    İtalya'da iki kişi, 17 yaşındaki Suriyeli bir genç kızı alıkoyarak tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Kızın, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gittiği, geçen yılki depremlerin ardından da Almanya’ya ulaşmaya çalıştığı bildirildi. İtalya’da yürütülen operasyonda gözaltına alınan bir Pakistan ve bir Afganistan vatandaşına insan kaçırma, gasp, cinsel şiddet, yaralama ve yasa dışı göçe yardım suçlamaları yöneltiliyor.

  • İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar
    17:05 İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar

    İzmir'de esnaf, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerinin etkilendiğini belirterek turistlere umut bağladıklarını söyledi. Esnaf, dükkan kiralarını ödemekte zorlandıklarını ve güçlerinin kalmadığını ifade etti. Fiyat artışları ve vatandaşların satın alma gücünün düşmesi nedeniyle esnafın işleri durgunlaşmış durumda. Esnaf, idare etmeye çalıştıklarını belirtirken, turistlerin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

  • Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı
    17:04 Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı

    Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk'un tanıtımı Gölbaşı Vilayetler Evi'nde yapıldı. Tanıtım programına Tulu Kitap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalkan, Genel Yayın Yönetmeni Enes Celep, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Derginin ilk sayısı mart ayında piyasaya çıktı. Dergi, 2024 yılında elde edilecek abonelik gelirlerinin tamamını Gazze'ye bağışlayacak.

  • Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü
    17:04 Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni, yapılan incelemede yıldırım düşmesi olarak belirlendi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı
    17:03 Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı

    Bahçesaray ilçesinde çetin geçen kış boyunca ahırlarda beslenen küçükbaş hayvanlar, havanın ısınmasıyla birlikte meralara çıkarıldı. Besiciler, doğanın canlanmasıyla yeşeren meralara götürdükleri hayvanlarını gün boyunca otlattıktan sonra tekrar ahırlara getiriyor. Uzun süre sonra hayvanlarını otlaklara çıkarmanın ve yem masraflarından kurtulmanın sevincini yaşayan besiciler, bu durumdan memnuniyet duyuyor.

  • Gemlik Belediye Başkanı Deviren: 'Sorumlular cezalandırılacak'
    17:00 Gemlik Belediye Başkanı Deviren: 'Sorumlular cezalandırılacak'

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Yenimahalle'de istinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen olayla ilgili açıklama yaparak, sorumluların cezalandırılacağını belirtti.

  • İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı
    16:59 İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı

    İzmir'de, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '1923'den Günümüze Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi'nde, Mehmetçik'in Cumhuriyet'in ilk yıllarından bugüne kadarki 114 fotoğrafı sergilendi. Sergiyi gezen vatandaşlar, fotoğrafları inceleyerek gurur duyduklarını ifade etti. Sergi, 22 Nisan Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

  • Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
    16:59 Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

    Siirt'in Baykan ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 266 gram metamfetamin ve 270 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 1 şüpheli tutuklandı.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu
    16:58 Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Serbest Bölge'de hayata geçirilen projeler hakkında bölgede faaliyet gösteren firmalara sunum yaptı. Palancıoğlu, Serbest Bölge'nin daha cazip hale gelmesi için yatırımlara devam edeceklerini, doğalgaz, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisinin büyümesi gibi çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Serbest Bölge'nin tüm yollarını açtıklarını, kilitli parke yol yapımının devam ettiğini ve birçok bitmiş veya üretime geçmek üzere olan firmanın bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, yeşil serbest bölge olma hedeflerine de değinen Palancıoğlu, Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarının başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve sanayicilere teşekkür etti.


Advertisement