Köpek Gezdiricileri Ayda Ne Kadar Kazanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Köpek Gezdiricileri Ayda Ne Kadar Kazanıyor

Bugün sokaklarda bir çok köpekle birlikte parklara giden ya da yollarda yürüyen kişiler aslında profesyonel bir meslek sahibi. Çalıştıkların sektörün büyüklüğü 1 milyar dolar.

09.02.2016 08:19  Güncelleme: 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir çoğumuzun ilk olarak Hollywood filmlerinde gördüğü ancak yavaş yavaş İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de de yaygınlaşan mesleğin adı: Köpek bakıcılığı. Bu kişiler belirli saatlerde köpekleri evlerinden alıp, gezdirip, gerekli ihtiyaçlarını gidermelerini sağlayıp, yeniden evlerine bırakıyor.

NEW YORK'DA BÜYÜK BİR PAZAR

Köpek bakıcılığının en yoğun olduğu ülkelerin başında ABD, şehirlerin başında da New York geliyor. Bu işi New York, Manhattan'dan üç yıl önce hayatını kaybeden Jim Buck başlattı. New York Times gazetesine göre, Buck bu işe ilk başladığı 1960'lı yıllarda haftada 500 dolar kazanıyordu.Jim Buck, 1964 yılında Manhattan, Central Park'ta köpek gezdirirken.

Buck, o yıllarda hiç beklemediği kadar ilgi görmesinin ardından bu işten para kazanmaya karar verdi ve kendisine büyük bir ağ kurdu. Araştırma şirketi IBISWorld rakamlarına göre, bugün köpek bakıcılığı pazarının 907 milyon dolar büyüklüğe eriştiği belirtiliyor. Pazarın yılda büyüme oranı ise yüzde 3. ABD'de profesyonel olarak bu işi yapan 23 bin kişi bulunuyor.IBISWorld'e göre, bu işi yapanların çoğu tek başına çalışıyor ve işi tamamıyla kendisi yönetiyor.

ORTALAMA 15 DOLAR

ABD'de bir köpek için yürüyüş başına alınan ortalama ücret 15 dolar. Bir köpek bakıcısı günde 40 ya da 50 arasında köpek gezdirebiliyor ve bu kişilerin haftalık kazançları 2 bin dolara kadar çıkabiliyor. Bu işi profesyonel olarak yapan kişilerin yıllık kazançları ise 150 bin dolara kadar çıkabiliyor.

EN FAZLA KAZANANLARINDAN BİRİSİ

MarketWatch sitesi, bu işten en fazla para kazanan isimler New York'ta yaşan Ryan Stewart ile konuştu. Tayvan doğumlu olan Stewart şu an 45 yaşında ve 3 yaşında ABD'ye gelmiş.Ciddi bir hastalığın ardından farklı alanlarda kariyer denemelerini bırakıp, köpeklerle olan iyi ilişkisini para çevirmek için bu işe başlamış. Stewart, bu işten yılda 110 bin dolara yakın kazandığını söylüyor.Stewart'ın yanında kendisiyle birlikte çalışan 3 kişi de var. Bu para kişilere ödenen maaşlardan sonra elinde kalan tutar.

TÜRKİYE'DE NE KADAR KAZANILIYOR?

Köpek gezdirme Türkiye'de de son dönemde ilgi çekmeye başladı. İlan sitelerinde köpek gezdirmenin saatlik fiyatı 25 liradan başlayıp 200 liraya kadar çıkıyor. (Kaynak:Hürriyet)





Köpek Gezdiricileri Ayda Ne Kadar Kazanıyor

Son Dakika Ekonomi Köpek Gezdiricileri Ayda Ne Kadar Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • dede: hdp pisligi bu gençlerin beynini yıkıyor kendi çocukları keyf içinde 20 3 Yanıtla
  • dede: Bu devlet neyapmaya çalışıyor anlamıyorum idam getirin bakalım ne yakıyorlar idam idam şart 14 3 Yanıtla bunak dede: Bir manyak daha.bakirkoye yallah. 1 4
  • Tc.: Bizde Türkiye olarak bedava hatta 40 yılda 1 trilyon dolardan fazla zarar vermiş Hdpkk itlerini ülkemizde mecliste besliyoruz 12 2 Yanıtla
  • dd: Koyun gezdiren daha çok kazanıyor bizde, 30-40 milyon avro ortalama. 0 2 Yanıtla
  • olj: insanlara karşı hiç birsey hissetmiyorum artık oldurdunuz beni ata oldu 1 1 Yanıtla
  • ahmet: 33deniz 0 0 Yanıtla

Advertisement