Kop İdaresi Yerel Yönetimleri Destekliyor - Son Dakika
Yerel

Kop İdaresi Yerel Yönetimleri Destekliyor

Kop İdaresi Yerel Yönetimleri Destekliyor

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi" KOP yerel toplantıları devam ediyor.

24.01.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi" KOP yerel toplantıları devam ediyor.

Bu kapsamda İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanlarının katıldığı toplantı Beyşehir Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Beyşehir Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı ile KOP İdaresi uzmanları ve kurum amirleri katıldı. Toplantıda, belediyelerin imkanlarının büyüklükleriyle doğru orantılı olarak sınırlı olduğuna dikkat çeken Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Derbent, Derebucak, Hüyük, Doğanhisar ve Beyşehir havzası belediyeleri olarak vatandaşa daha rahat hizmet edebilmek için güçlü kaynaklara ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bunun hareket noktasının da proje üretme olduğuna dikkat çeken Başkan Özaltun, "Gerek tarımsal, gerekse diğer alanlarda proje üretebilmek için KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bu eksikliklerimizi görmüş ve Yerel Yönetimleri Güçlendirme Projesini hayata geçirmiş durumdadır. Bugüne kadar alışılagelmiş anlayışın dışında, belirlediğimiz personele sadece 'Proje nedir, nasıl yazılır' bilgisini vermekten çok hayata nasıl geçirilebilir, proje hangi aşamalardan oluşura dayanan kalıcı eğitim faaliyetleri üstlenmektedirler. Bu doğrultuda bilgi ve tecrübe aktarımının yapılacağı bu çalışmalar için ben şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"KOP, YEREL YÖNETİMLERİ ÖNEMSİYOR VE DESTEKLİYOR"

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik faaliyetler yürüttüğüne değinen KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu da, Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi için topyekun kalkınmayı sağlayacak bir eylem planının hazırlandığını söyledi. KOP Eylem Planı'nın 62. Hükümet programına girmesiyle birlikte bu ay içerisinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanmasını beklediklerini belirten Başkan Babaoğlu, belediyelerin kurumsal kapasitelerinin artırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bölgenin topyekün kalkınması için üniversiteler başta olmak üzere her kurumu bir araya getirmeyi, ortak hareket etmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Babaoğlu, "Bu aşamada coğrafi şartları birbirine uyan belediyelerimizi grup grup bir araya getiriyoruz. KOP İdaresi olarak yerel yönetimleri önemsiyor ve sürdürülebilir bir kalkınma için KOP Bölgesi'ndeki yerel yönetimleri destekliyoruz. Kaymakamlıklar ve belediyelerimizin kurumsal kapasiteyi geliştirme programı kapsamında her ilçe belediyemizden üç personeli eğiterek bir KOP Proje Ofisi kurmak ve bunu da sürdürülebilir yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kop İdaresi Yerel Yönetimleri Destekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement