Konyalı Şehit Polis Memuru Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Konyalı Şehit Polis Memuru Son Yolculuğuna Uğurlandı

Konyalı Şehit Polis Memuru Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mardin Dargeçit’te yanan okul inşaatına giden polis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Akalın, memleketi Konya’nın Doğanhisar ilçesinde gözyaşları arasında son yolcuğuna uğurlandı.

04.09.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Dargeçit'te yanan okul inşaatına giden polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Akalın, memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesinde gözyaşları arasında son yolcuğuna uğurlandı.

Mardin Dargeçit'te PKK terör örgütü mensuplarınca düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan 22 yaşındaki polis memuru Ahmet Akalın'ın cenazesi, dün gece saatlerinde askeri uçakla Konya'ya getirilmesinin ardından bugün şehit için memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesi Deştiğin Mahallesi'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Konya Valisi Muammer Erol, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri ve sivil erkan, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Şehidin naaşı sabah saatlerinde karayolu ile Beyhekim Devlet Hastanesi'nden alınarak konvoy eşliğinde Doğanhisar ilçesine getirildi. Burada ilk olarak şehidin naaşı helallik almak için baba ocağına getirildi. Babaevinde helallik alınıp dualar edilmesinin ardından şehidin cenazesi törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

"PKK'LILARLA SAVAŞACAĞIM, BANA GÖREV VERİN"

Şehit cenazesi tören mangası tarafından namazın kılınacağı yere getirildi. Törenden önce alanda güçlükle ayakta durduğu görülen şehidin teyzesi Fatma Deniz, "Paşam sen git ben savaşacağım. PKK'lılarla savaşacağım bana görev verin. Siz uyurken ben sizin hepinizi koruyacağım. Ahmet'im gel yanıma koklayayım seni" diyerek gözyaşı döktü. Şehit teyzesi yanında bekleyen görevli polis memurları tarafından sakinleştirildi. Namazdan önce şehidin yakınları da tabutun başına gelerek gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi, resmine sarıldığı ağabeyinin tabutundan ayrılmak istemedi. Şehit polis memurunun cenazesi, cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konyalı Şehit Polis Memuru Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

  • Hizmet İhracatçıları Birliği, sektörün sorunlarını masaya yatırdı
    15:49 Hizmet İhracatçıları Birliği, sektörün sorunlarını masaya yatırdı

    Hizmet İhracatçılar Birliği (HİB) düzenlediği Hizmet İhracatı Strateji Toplantısı ile sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Toplantıda, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da katılımıyla sektörün yol haritası ve stratejisi belirlendi. HİB Başkanı Şekib Avdagiç, hizmet ihracatının Türkiye'nin yumuşak gücü olmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, sektörün istihdam ve cari açığa pozitif katkı sağladığı vurgulandı. Hizmet İhracatı Sürdürülebilirlik Eylem Planı Strateji Çalışması gerçekleştirildi ve ihracatçıların devlet desteklerinden yararlanması için çalışmalar yapıldığı ifade edildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ise hizmet sektörünün dış ticaret dengesini etkileyeceğini ve 2028 yılında 200 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedefi olduğunu belirtti.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    15:49 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada hedeflerinin UEFA Avrupa Kupası'na katılmak olduğunu belirtti. Uygun ayrıca hakemlerin profesyonel olmasını ve adaletli bir şekilde maç yönetmelerini istedi. Taraftarları da maça davet eden Uygun, tribünlerin dolmasını ve coşkuyu birlikte yaşamayı umduklarını söyledi. Antrenmanda sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ayrı çalışmalarına devam etti.

  • Siirt'te 18 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Zanlısı Yakalandı
    15:48 Siirt'te 18 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Zanlısı Yakalandı

    Siirt'te 18 yıl önce işlenen cinayete karışan ve firar eden zanlı, Ankara'nın Keçiören ilçesinde yakalandı. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu tutuklanan zanlı, adli makama sevk edildi.

  • Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı
    15:48 Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı

    Şahinbey Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği ve 9 gün sürecek olan 'Çocuk Şenliği' başladı. Şenlikte çocuklar birbirinden renkli gösterileri izleyebilecek ve çeşitli etkinliklere katılabilecekler.

  • TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi
    15:44 TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi

    TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği' yapıldı. Çocuklar, Meclis bahçesinde çeşitli etkinliklerle keyifli anlar yaşadı. Türkiye'nin uzay giden ilk astronotu Alper Gezeravcı da etkinliklere katılarak çocuklarla zaman geçirdi.

  • İstanbulspor, Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala küme düştü.
    15:43 İstanbulspor, Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala küme düştü.

    İstanbulspor, Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala küme düştü.

  • Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi
    15:39 Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi

    Beyoğlu'nda seçim öncesi çocuk oyun alanına dökülen mıcır ile kaçak otopark yapılmak istendi. Beyoğlu Belediyesi ekipleri işgale müdahale ederek alanın girişini kapattı.

  • Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç
    15:38 Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç

    Konya'nın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı seçilen CHP'li Umut Akpınar, önceki dönemden kalan 528 milyon TL borcu açıkladı.


Advertisement