Konyalı'nın Sağlıklı Suya Kavuşması İçin 82 Kuyu Açılacak - Son Dakika
Yerel

Konyalı'nın Sağlıklı Suya Kavuşması İçin 82 Kuyu Açılacak

Konyalı\'nın Sağlıklı Suya Kavuşması İçin 82 Kuyu Açılacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da bulunan tüm yerleşim birimlerinin suya kavuşması amacıyla, toplam uzunluğu 14 bin 380 metre olan 82 kuyunun açımını gerçekleştirip yerleşim birimlerini standartlara uygun hale getireceklerini söyledi.

13.08.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da bulunan tüm yerleşim birimlerinin suya kavuşması amacıyla, toplam uzunluğu 14 bin 380 metre olan 82 kuyunun açımını gerçekleştirip yerleşim birimlerini standartlara uygun hale getireceklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İşleri (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, susuzluk, su yetmezliği ve sağlıksız su problemi yaşayan mahalle ve ilçe merkezlerine sağlıklı, güvenilir, standartlara uygun ve kesintisiz içme ve kullanma suyu ulaştırıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, öncelikli hedef olan su hizmetlerinin genele yayılması ve Konya'da bulunan tüm yerleşim birimlerinin suya kavuşması amacıyla sondaj çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade ederek, bu kapsamda yeni sondaj vurulacak yerlerin belirlendiğini kaydetti. Sağlıklı içme ve kullanma suyu temini için sondaj açımı gerçekleştirilecek bölgelerin 3 ihaleyle kategorize edildiğini belirten Başkan Akyürek, "KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, 3 farklı yapım ihalesi gerçekleştirerek kuyu açım çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında kuyu açılacak yerler, 3 bölgeye ayrıldı. Buna göre, ilk ihale ile belirlenen bölgedeki 14 ilçenin 24 mahallesinde toplam uzunluğu 4 bin 830 metre olan 27 kuyu açılacak. İkinci ihale ile belirlenen bölgede ise 10 ilçenin 17 mahallesinde toplam uzunluğu 4 bin 560 olan 28 kuyunun açımı gerçekleştirilecek. İhalesi gerçekleştirilen ve sözleşme aşamasına getirilen üçüncü bölgedeki 13 ilçenin 27 mahallesinde de toplam uzunluğu 4 bin 990 metre olan 27 sondaj kuyusunun açımı gerçekleştirilecek" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan 1. bölgede, Ahırlı Akise Yaylaları, Akören Dutlu Mahallesi, Akşehir Üçhüyük Mahallesi, Beyşehir Karaali, Gökçekuyu, Gölkaşı, Bayındır, Sadıkhacı ve Huğlu mahalleleri, Çeltik Gökpınar ve merkez mahalleleri, Derebucak Durak ve Zekeriya mahalleleri, Hüyük Burunsuz Mahallesi, Ilgın Gökbudak Mahallesi, Kadınhanı Demiroluk ve Bulgurlukpınarı mahalleleri, Sarayönü Kuyulusebil Mahallesi, Selçuklu Tepekent mahallesi, Seydişehir Karacaören ve merkez mahalleleri, Tuzlukçu Tursunlu Mahallesi, Yunak Kuyubaşı ve merkez mahalleleri bulunuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan 2. bölgede, Altınekin Sarnıç, Yenice ve Koçaş mahalleleri, Cihanbeyli Kuşça Mahallesi, Çumra Dineksaray Mahallesi, Ereğli Yeniköy, Çayhan ve Kutören Grubu mahalleleri, Hadim Yağcı Mahallesi, Karapınar merkez, Yeşilyurt-Bağdaylı ve Yenikuyu mahalleleri, Karatay Esentepe Mahallesi, Kulu, Yeşilyurt, Ağılbaşı, Celep ve Güzelyayla mahalleleri alıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKi Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan 3. Bölgede, Akören Orhaniye Mahallesi, Akşehir Altuntaş ve Yeşilköy mahalleleri, Bozkır Dereiçi, Koçaş ve Üçpınar mahalleleri, Cihanbeyli Hodoğlu ve Günyüzü mahalleleri, Doğanhisar Konakkale Mahallesi, Derbent Saraypınar Mahallesi, Emirgazi ikizli-Öbektaşı Mahallesi, Güneysınır Gürağaç ve Sarıhacı mahalleleri, Hadim Gülpınar-İnönü Yaylası, Kalınağıl, Bolat, Göynükkışla, Kaplanlı ve Umurlar mahalleleri, Ilgın Boğazkent, Çiğil ve Geçit mahalleleri, Karapınar Kayalı ve Kazanhüyük mahalleleri, Meram Karadiğinderesi ve Gödene mahalleleri, Tuzlukçu Koraşı-Mevlütlü Mahalleleri yer alıyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konyalı'nın Sağlıklı Suya Kavuşması İçin 82 Kuyu Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement