Konyalı Doğal Gaza Alıştı - Son Dakika
Yerel

Konyalı Doğal Gaza Alıştı

Konyalı Doğal Gaza Alıştı

Enerya Konya Bölge Müdürü Arif Kösen, hem ucuzluk hem de konfor bakımından Konyalının doğal gaza önem verdiğini söyledi.

18.10.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerya Konya Bölge Müdürü Arif Kösen, hem ucuzluk hem de konfor bakımından Konyalının doğal gaza önem verdiğini söyledi.

Enerya Konya Bölge Müdürü Arif Kösen, 2015 yılı için belirledikleri hedeflere ulaştıklarını kaydetti. Kösen, "2015 yılında Enerya Konya olarak hem abonelik hedefleri, hem yapımla ilgili metraj hedeflerimizi tutturduk. Hatta bir miktar da gelen taleplerden dolayı yapım kısmında hedefimizi aştık. Gaz hacmimizde de hedeflerimizi tutturuyoruz. Şuanda tüm hedefler tutmuş vaziyette. Hatta bir miktar da üstüne çıktık. 2015 yılsonu itibariyle böyle gerçekleşecek" dedi.

Konyalı'nın doğal gaza önem verdiğini ifade eden Kösen, "Hem konfor hem de ucuzluk bakımından Konyalı doğal gaza önem veriyor. Biz de gelen talepleri en hızlı şekliyle, en uygun şekliyle karşılamak için çalışıyoruz. Yeni açılan bölgeler var. Buralara da hizmet götürmek için çalışıyoruz. Doğal gaz kullanımı Konya'da konut ve sanayi olarak düşünürsek geçen sene 418 milyon metreküp gerçekleşmişti. Bu sene 500 milyon metreküpün üstünde hedefimiz var ve bunu da geçeceğiz. Tabii bunun yüzde 50 ile yüzde 60'ı konut tüketicisi tarafından tüketiliyor. Diğer geri kalan kısmı da sanayi ve ticarethaneler tarafından tüketiyor" diye konuştu.

"AKŞEHİR, ILGIN VE KADINHANI DOĞAL GAZ KULLANIMINA BAŞLAYACAK"

Arif Kösen, 2016 yılında Akşehir, Ilgın ve Kadınhanı ilçelerine doğal gaz vermeyi planladıklarını açıkladı. Kösen, "Bu sene Akşehir, Ilgın, Kadınhanı ve Beyşehir ilçeleri Enerya Konya'nın lisans kapsamı içine alındı. Bu lisans kapsamı içine alındığında biz de şirket olarak hızlı bir biçimde çalışmaya başladık. 2016 yılında iletim hattı bulunan bu üç ilçede imalata yani gaz verme işlemine başlamayı hedefliyoruz. Bu yönde çalışmalarımız var. 2016 yılında bu üç ilçemizde gaz kullanımı şu anki bizim planımıza, hedefimize göre gerçekleşecek. Beyşehir'de doğal gaz iletim hattı şuan için yok. İletim hattı konusunda BOTAŞ'la görüşmelerimiz devam ediyor. İletim hattı olmadığı için Beyşehir'i 2016 programı içine alamadık. Görüşmeler netleşince Beyşehir için bir çalışma takvimi belirleyeceğiz" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konyalı Doğal Gaza Alıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement