Konyaaltı Plajında Mavi Bayraklar Tehlikede - Son Dakika
Ekonomi

Konyaaltı Plajında Mavi Bayraklar Tehlikede

Konyaaltı Plajında Mavi Bayraklar Tehlikede

Antalya Belediyesi tarafından tamamı halka açılan 1,5 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı plajı eksiklerinden dolayı mavi bayraklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya.

26.06.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Konyaaltı plajı, boş kulelerinin altı, sahile gelenlerce gölgelik olarak kullanılırken, plaj bu eksiklerinden dolayı mavi bayraklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya.

CANKURTARAN YOK

Büyükşehir Belediyesi tarafından, dünyaca ünlü Konyaaltı plajındaki duş üniteleri, soyunma kabinleri ve güneşlikler yenilendi. Çalışmalar takdir edilirken, boş cankurtaran kuleleri ise tepki görüyor. Plaj şeridi boyunca kimi yerde 200 metre kimi yerde ise 400 metre aralıklarla konumlandırılan cankurtaran kulelerinde görevli olmayınca, sahile gelenlerce gölgelik olarak kullanılmaya başlandı. Plaja gelenler, 7'den 70'e yüzlerce insanın denize girdiği sahilde can kaybı olmadan cankurtaranların göreve başlamasını istiyor.

MAVİ BAYRAK İÇİN CANKURTARAN ŞARTI

Her yıl Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) tarafından yenilenerek dağıtılan mavi bayrakların bu yıl Konyaaltı plajına verilip verilmeyeceği de merak konusu oldu. Mavi bayrak için başvuran plajlar arasında Konyaaltı plajları içindeki üniteler de yer alıyor. Ulusal ve uluslararası jüriden geçer not alan plajlara mavi bayrak veriliyor. Ancak mavi bayrak almanın bir kriteri de cankurtaran bulundurulma zorunluluğu. Henüz mavi bayrakları ve panoları verilmeyen plajların denetim gününe kadar cankurtaran başta olmak üzere diğer mavi bayrak kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor.

TURİSTLER DE GÖRÜYOR

2015 yılı mavi bayrak uluslararası jürisinden Konyaaltı plajları 1,2,3,4,5 ve 6 ile Sarısu halk plajı geçer not aldı. Antalya Mavi Baydak Koordinatörlüğü başkanlığında kurulacak denetim ekibi bu plajlarda denetim yaparak mavi bayrak kriterlerini bir kez daha kontrol edecek. Eksikleri bulunan plajlara mavi bayrak verilmeyecek.

KULELERİN İÇİNDE CANKURTARANIN YANI SIRA ÖNEMLİ EŞYALARDA OLMALI

'Mavi Bayraklı Plajlarda Cankurtaran Ünitesi Standartları ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar' başlığı altında belirtilen maddeler, henüz Konyaaltı plajları için uygulanmış değil. Mavi bayrak kriterleri içinde cankurtaran kuleleri ve içindeki teçhizatın neler olacağı açıkça yazılmış durumda.

CANKURTARAN KULESİNDE NELER OLMALI

Mavi bayrak şartlarının arasında bulunan 'Can Güvenliği ve Hizmetler ile ilgili Mavi Bayrak Kriterleri' başlığında cankurtaranların en az gümüş bröveli olmaları ve plaj yoğunluğuna göre sayılarının belirlenmesi gerektiği belirtiliyor. Aynı zamanda, cankurtaran kulesi içinde olması gereken 'Cankurtaran istasyonu, bot, can simidi, megafon, kurtarma kemeri, fırlatma ipi, düdük, dürbün, yüzen omur sedyesi, acil durum telefonu veya telsiz, maske, palet, şnorkel, plaj güvenliğini gösteren uluslar arası standartlarda flamaları ve can kurtaran üniforması da kulelerin içinde yer alması mavi bayrak kriterlerinin olmaz ise olmazı.

CANKURTARAN YOKSA MAVİ BAYRAK DA YOK

Cankurtaran kuleleri teçhizatları, cankurtaranların özellikleri ve kullandıkları eşyalar mavi bayrak kriterlerinin zorunlu tuttuğu unsurlar. Bu hususlar mavi bayrak başvurularında başvuru sahiplerine tebliğ ediliyor. Cankurtaranın halk plajlarında saat 09.00 ile 19.00 arasında mutlaka görev yapması gerekiyor. Bu saat dilimleri içinde cankurtaranın üniformasını giyerek görev yapması gerekiyor. Cankurtaran kuleleri yönetmeliğine ve tebliğlerine uymayan plajlar, uluslararası jüriden geçmiş bile olsa dahi denetim ekipleri tarafından iptal edilebiliyor. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Konyaaltı Plajında Mavi Bayraklar Tehlikede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • servantes: Plajı kapatalım duble yol yapalım... 17 2 Yanıtla
  • Seff: Can kurtaranların hali ortada. Adamlar can kurtaranlık yapıyor ama kendisi Açlıktan ölüyor. Herhalde kimse 35-40 derecenin Altın'da (sezonluk) 10 saat Güneş'in Altın'da 700 tl Maaş ile çalışmaz. 14 0 Yanıtla
  • ZOZAN: plajları kürtler işletsin 2 12 Yanıtla
  • ANTİ AKP: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TE YÜZMEYİ SEVİYORDU ONDAN MI GAREZSİNİZ DENİZLERE PLAJLARA YOKSA DOKUNUYORMU SİZE DENİZ SUYU ÜŞÜYORMUSUNUZ YOKSA HAREMLİK SELAMLIK UYGULAMANIZDAN BELLİ ZATEN NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ DENİZ SUYU DOKUNUYORSA EVİNDEKİ KÜVETE GİR BOŞUNA İŞGAL ETME SAHİL YERLERİNİ KALABALIK ETME ŞİMDİ BU YAZIYA KIZIP DENİZLERİN ÖNÜNE DUVAR DİKMEYESİNİZ... 1 7 Yanıtla
  • adana: 15 yildir konyaaltina giderim, plaji mahveden antalya bb baskanina diyecek sozum yok! 5 3 Yanıtla
  • ANTİ AKP: BEN YAPTIM OLDU İŞTE AK PARTİ ZİHNİYETİ BEN YAPTIM OLDU... 3 3 Yanıtla
  • Ahmet: Konyaaltı na bu nefret neden ? Sayın yetkililer ? 4 1 Yanıtla
  • ANTİ AKP: BU AK PARTİ VAR YA BU AK PARTİ BAHANELER KURARAK BÜTÜN LOKALLERİ KAMPLARI KAPATTI SAHİL ŞERİTLERİNE VE DENİZ KIYILARINA BETON DÖKTÜ NEDEN GAYELERİ BAŞKA MİLLET DENİZE GİREMESİN TEK DERTLERİ İÇKİ İÇİLEN YERLER VE DENİZ KENERLARI ONDAN SONRADA MUHASIR MEDENİYETLERDEN BAHSEDİYOR TAYYİP EFENDİ HAZRETLERİ... 2 3 Yanıtla
  • ANTİ AKP: MUHASIR MEDENİYETLER KİM SEN KİM EY AK PARTİ ÖNCE KAFANIZDAKİ ÖRÜMCEĞİ ÇIKARTINDA SONRA MUHASIR MEDENİYETLERDEN BAHSEDEBİLESİNİZ... 0 4 Yanıtla
  • Menderes TÜREL: Bu işi bir tek ben çözerim :)) 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement