Konya Şeker A.Ş.'nin 61. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Konya Şeker A.Ş.'nin 61. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Konya Şeker A.Ş.\'nin 61. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Konya Şeker A.Ş.’nin 61’inci olağan genel kurulu yapıldı.

30.09.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Şeker A.Ş.'nin 61'inci olağan genel kurulu yapıldı.

Konya Şeker Fabrikası'nda gerçekleştirilen genel kurula, Konya Şeker A.Ş.'de hissesi bulunan Pancar Ekicileri Kooperatifleri'nin temsilcileri ile Konya Şeker'in ortağı olduğu şirketlerin yöneticileri katıldı. Tüm kararların oybirliğiyle alındığı genel kurulda söz alan Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinin yaptığı araştırmalara değinerek, Konya Şeker'in bu araştırmalardaki yükselen performansına vurgu yaptı.

Akşehir- Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır da, son 10-15 yılda yaşanan ekonomik krizlerin hiçbirinin Konya Şeker'i etkilemediğini belirterek, alkışlanacak bir başarı sergilediğini vurguladı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra bir konuşma yapan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk sözlerine, "Tam 60 sene 11 gün önce ilk üretimini gerçekleştiren Konya Şeker'in ülkemize kazandırılmasına vesile olan, katkı veren, dualarıyla destek olan, bu kuruma geçmişte hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmiş herkesi rahmet dualarıyla bir kez daha anıyorum. Allah onlardan razı olsun" diyerek başladı.

Konuk, bu yılın Konya Şeker açısından önemli bir yıl olduğunu, ilk üretime başlamalarının üzerinden 60 yıl geçtiğini söyledi. Recep Konuk, geçmiş başarılarla yetinenlerin yerinde sayacağını dile getirerek, "Dünün başarılarına takılı kalmak bugünü de yarını da kaybetmektir. Bunu en iyi bu kurum biliyor. Biz biliyoruz ki, sürekli değişen ve büyüyen dünyada dünün başarılarıyla yetinmek, dünün başarı hikayelerine sığınmak yerinde saymaktır. Hepinizin bildiği Hadis-i Şeriftir; 'iki günü birbirine eşit olan ziyandadır.' 15 yıl önce bu kurum bir karar verdi ve 45 senedir başardığımızın keyfini sürmek kafidir, şimdi yeni başarıların zamanıdır. Yeni başarı hikayeleri yazmanın zamanı geldi. 45 yıldır anlat anlat hep aynı şey, bu bizi bir yere taşımıyor" dedi.

"DEĞİŞİMDEN DERSLER ÇIKARDIK"

Konya Şeker olarak kuruldukları günden bu yana değişimden ders çıkardıklarını dile getiren Konuk, "15 sene önce tıpkı 60 sene önceki gibi sadece kristal şeker üretiyorduk, üretebiliyorduk. Dünyadaki değişimi okuduk ve bunu çeşitlendirdik. Bugün, çikolatalı gofretten, bisküviye, fındık kremasından, tuzlusuna, tatlısına, kek çeşitlerini üretebiliyoruz. Organik gübre, sıvı karbondioksit ve hatta balık. 15 sene önce ne üretirsiniz dendiğinde cevap bir saniyeden ibaretti. Şimdi bu soruyu soranın bize en az bir, bir buçuk saatini ayırması lazım. Binden fazla kalem ürün hem bir çırpıda söylenemiyor hem de bir nefeste sayılamıyor. Büyüme sadece ürün çeşitlerimizle sınırlı kalmadı. Konya Şeker son 15 yılın her rakamında büyüme şampiyonudur. 1999 yılında Konya Şeker'in 1 hissesinin değeri 10 bin liradan ibaretti. 2013 rakamlarıyla bu hisse değeri 2 milyon 90 bin liraya yükseldi. Yani, 1 hissenin değeri 14 yılda yaklaşık yüzde 21 bin arttı. Dünyada 14 yılda bu kadar kazandıran başka yatırım herhalde yoktur" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ, DÜNYADA EN BÜYÜK 5 GIDA ŞİRKETİNDEN BİRİ OLMAK"

Recep Konuk, dünyanın en büyük 5 gıda şirketinden biri olmayı hedeflediklerini anlatarak, "Bu şirket üretimiyle dünyanın en büyük 500 şirketi arasına girecek. Bu şirketin dünyanın en büyük beş gıda şirketi arasına girmesini nam olsun, dünyaya şan olsun falan diye istemiyoruz. Bu şirketin dünyanın ilk beşine girmesi 10 binlerce çiftçinin de diğer ülkelerin çiftçilerine göre refah seviyesinde dünyanın ilk beşinde olması demektir. Yani yüzlerce ülkedeki çiftçiye göre daha çok üretmesi ve ürettiğinden daha çok kazanması demektir. Bu şirketin, bu salonun bir tane kaygısı vardır; üretici. Bu şirket üreticinin yarınını hesaplamak zorunda. Hepimiz buna mecburuz. Bizim, yegane gayemiz değişen, büyüyen dünyada üreticinin ayakta kalmasını sağlamak, ekonomik olarak refaha ortak etmektir" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Konya Şeker A.Ş.'nin 61. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement