Konya Merkezli 'Paralel Yapı 'Operasyonu: 20 Gözaltı 4 - Son Dakika
Güncel

Konya Merkezli 'Paralel Yapı 'Operasyonu: 20 Gözaltı 4

Konya Merkezli \'Paralel Yapı \'Operasyonu: 20 Gözaltı 4

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'paralel yapı' soruşturması kapsamında, aralarında bir dönem Konya'da Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ile işadamlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

22.05.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'paralel yapı' soruşturması kapsamında, aralarında bir dönem Konya'da Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ile işadamlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. 10 ilde yapılan operasyonlarda gözaltı sayısının artacağı belirtilirken, bir dönem Konya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişliğinden ihraç edilen 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'ün de arandığı belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Fethullahçı terör örgütüne' yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçen 11 Mayıs günü avukat M.O., Amerika'ya oğlunun mezuniyet törenine katılmaya giderken Konya Havalimanı'nda yakalandı. Ardından da avukata ait tabanca ve mermileri polisin hukuk bürosuna baskını öncesi otomobiliyle götüren sekreter F.N.P. gözaltına alındı. Çıkarıldıkları 1'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılan avukat ve sekreteri savcılığın itirazı üzerine aynı mahkemenin nöbetçi hakimi tarafından tutuklandı.

Bu operasyonun genişletilerek yürütülmesi sonucu bugün Konya merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında Konya'da faaliyetini sürdüren Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Konya'da görevli polislerin de bulunduğu belirtildi.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜDE GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında bir dönem Konya'da Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Bingöl Emniyet eski Müdürü Ercan Taştekin, Ankara'da gözaltına alındı. Telefonla ulaşılan Ercan Taştekin, "Konya'daki operasyon kapsamında Ankara'da ifade veriyorum. Gözaltı nedenini de bilmiyorum" dedi.

Ercan Taşketin twitter hesabından ise, "Akla hayale gelmedik. İftiralar atacaklardır. Önemli değil. Ne yaptığım, yapmadığımı ben de biliyorum, herkes de biliyor. Eyvallah" ve "Gözaltındayım, muhtemelen konuşup gerçekleri söylediğimiz için, sorun değil, eyvallah" şeklinde mesajları paylaştığı dikkat çekti.

Soruşturma kapsamında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü tutuklu Yurt Atayün'ün ağabeyi olan ve bir dönem Konya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü'nü yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişliğinden ihraç edilen 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'ün de arandığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Merkezli 'Paralel Yapı 'Operasyonu: 20 Gözaltı 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.

  • Isparta'da 'Narkoçelik' Operasyonu: 8 Tutuklama
    18:45 Isparta'da 'Narkoçelik' Operasyonu: 8 Tutuklama

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik Operasyonu' sonucunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon kapsamında 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi ve toplamda 56 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı
    18:45 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da yaptığı konuşmada, velilerin okula girmesini istemediklerini ve bu konuda e-Okul üzerinden randevu sistemi kurduklarını belirtti. Ayrıca, öğretmen sayısının arttığını ve eğitim öğretim kalitesinin önemli olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası ile ilgili yapılan yanlış anlaşılmayı düzeltti ve seçimlerden sonraki günü idari tatil ilan ettiklerini açıkladı.

  • Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü
    18:45 Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Çıkrıkçı Mahallesi'nde kullanılmayan bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri, kısa sürede müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldı. Ancak yangın sonucunda tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.


Advertisement