Konya İstanbul Yht Seferleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Konya İstanbul Yht Seferleri Başladı

Konya İstanbul Yht Seferleri Başladı

Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı törenle başladı.

17.12.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı törenle başladı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya-İstanbul arasındaki hızlı trenin bir hafta ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

Konya-İstanbul YHT seferlerinin başlaması dolayısıyla Konya Garında tören düzenlendi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya İstanbul YHT seferlerinin hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, kardeş Pakistan halkına dün yaşanan elim hadise nedeniyle tekrar başsağlığı mesajlarını ileterek, "Dün Peşaver'deki bir okula yapılan terörist saldırı nedeniyle 130'a yakın öğretmen ve öğrenci kardeşimizin katledildiğini teessürle öğrendik ve üzüntülerimizi ilettik. Kardeş Pakistan'ın acısı bizim acımızdır. Gerek yaraları sarma konusunda gerek bu coğrafyada terörle mücadele etmek konusunda kardeş Pakistan'la işbirliğimiz sarsılmadan devam edecektir" dedi.

"KONYA MİLLETİN ADAMINA SAHİP ÇIKTI"

"Konya'ya bir teşekkürüm var" şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Bu anlamlı günde Konya'ya şükranlarımızı ifade etmek için de geldim. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen öncesinde burada muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. 10 Ağustos'ta Konya kendisinden bekleneni yaptı. Milletin adamına, milli iradeye, büyük Türkiye hedefine sahip çıktı. Desteğiniz, teveccühünüz, ahde vefanız için her birinize teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Konya'da Hatime yaptığımız gibi Konya'da tekrar Fatiha'yı da okuduk. Kapanışı Konya'da yaptık ama açılışı ve devamı da Konya'da yaptık. Konyalı bir kardeşimizi, o zaman Dışişleri Bakanımız olan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu kardeşimize, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlığı görevini tevdi ettik. Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın ardından Konya bir başbakan daha çıkarmış oldu. 3,5 ay oldu ve hamdolsun, maşallah Sayın Başbakanımız çok büyük azim, gayretle milletin ve Konya'nın emanetini iftiharla, hakkıyla taşıyor. Kendisine bir kez de buradan, hemşehrilerinin arasında başarılar diliyorum. Konya'nın, dualarıyla, gayretleriyle, desteğiyle her zaman Sayın Başbakanımızın ve elbette bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizim arkamızda olacağına gönülden inanıyorum."

"TÜRKİYE'YE ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞATTIK"

Konya'yı İstanbul'a hızlı trenle bağlayarak iki kadim başkenti birleştirdiklerini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hasret bugün vuslata dönülüyor. Bugünden itibaren Konya ile İstanbul arası 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra inşallah Rabia olacak. Daha sonra inşallah daha da aşağıya inecek. 2009'dan bugüne bütün yüksek hızlı tren hatlarımızda 18 milyon yolcu taşındı. Sadece Ankara Konya hattını 5,5 milyon vatandaşımız kullandı. Sırada Bursa, İzmir, Karaman, Sivas, Osmaniye, Gaziantep var."

Türkiye'yi ulaşımda çok daha yüksek bir safhaya ulaştırmış olacaklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu ülke yakın tarihinde çok büyük acılar çekti, büyük sorunlar yaşadı. Dünyada yaşanan gelişmeleri, özellikle hızlı kalkınmayı sadece seyretmek zorunda kaldık. SSK'nın malum genel müdürlerinin olduğu, sağlam girip hasta çıktığımız zamanları düşünüyorum. Hızlı trenleri sadece televizyonda görüyorduk, uçağı yere yatıp gökyüzünde görebiliyorduk. Partiler kapatılıyor, darbelerle sürekli Türkiye'nin yürüyüşü kesintiye uğratılıyordu. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır, milletin de bir hesabı vardır dedik, sabırla çalıştık. 12 yıl önce çok büyük kalkınma hamlelerini başlattık. Darbeler planladılar geçit vermedik. 12 yılda Türkiye'ye çok ama çok büyük bir değişimi yaşattık."

Türkiye'nin büyük, güçlü bir devlet olduğunu milletimize hatırlattıklarını, dünyaya gösterdiklerini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu aziz millet durdurulamaz dedik. Bu millete hiç kimse boyun eğdiremez, kimse istikamet çizemez, bizim gündemimizi kimse belirleyemez dedik. 12 yıldır yaptığımız her eser, attığımız her adım birilerini rahatsız etti. Eski Türkiye'den beslenenler yapılanlardan rahatsız oldular. Eski Türkiye'ye istedikleri gibi istikamet çizenler öz güvenimizden, mazlumların sesi olmamızdan rahatsız oldular. Türkiye'ye istikamet çizme alışkanlığınızdan vazgeçeceksiniz dedik bundan rahatsız oldular. Mısır dememizden, Suriye, Filistin dememizden, olanları lanetlememizden, terörün karşısında dimdik durup çözüm dememizden rahatsız oldular. Defalarca kirli operasyonlarla üzerimize geldiler. Yılmadık, boyun eğmedik ve bütün tuzaklarını bozduk."

"KİMLERİN YAN YANA DURDUĞUNU, İTTİFAK YAPTIĞINI GÖRÜN"

Geçen yıl 17 Aralık'ta yine Konya'ya geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yargı, emniyet ve medya el ele verdiler, o gün bir operasyon başlattılar. Bir yandan gözaltılar yapılıyor, bir yandan da medya üzerinden sistemli bir şekilde önceden hazırlanmış düzmece haberler servis ediliyordu. Hem Türkiye'de hem dünyada çok kirli bir algı operasyonu devreye girdi. Adına yolsuzluk operasyonu dediler. Ama çok kısa süre içinde, daha o gün meselenin yolsuzluk olmadığı ortaya çıktı. Çok açık bir şekilde, çok net bir şekilde Hükümeti devirmeye yönelik bir adım atılmıştı. Emniyet, yargı içindeki, medyadaki, iş dünyasındaki, sivil toplum örgütlerindeki birtakım o karanlık güçler işbirliği yapmış, bir senaryo yazmış, uygulamaya başlamışlardı. İşte dikkat ederseniz yönetmenlerden bir tanesi açıkladı. Ne dedi, 'Senaryoyu yazdılar, elimize verdiler, biz de oynadık.' Bizim o gün boyun eğeceğimizi, o gün darbe girişimine razı olacağımızı zannettiler. Konya'nın hayır duası üzerimizdeydi. Oyunu anında fark ettik. Bunun bir yolsuzluk operasyonu olmadığını, bunun millete, ülkeye yönelik bir tuzak olduğunu gördük. Hemen tedbirleri aldık. Ne dedik, 'Onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı vardır' dedik. 'Onların bir hesabı varsa milletin de bir hesabı vardır' dedik. Allah'a hamdolsun o tuzak bozuldu. Asıl niyetleri de çok kısa sürede ortaya çıktı. 17 Aralık'ın hemen ardından, 25 Aralık'ta planlanan asıl tezgah, polislerin bilgisayarlarından çıkarıldı. Başbakanı kesin devireceklerini düşünerek sonradan kullanacakları fezlekeye, 'dönemin başbakanı' ifadesini yazmışlar. Ben görevdeyim."

17-25 Aralık sonrası bunların asıl niyetlerini, çirkin yüzlerini daha net olarak gördüğünü anlatan Erdoğan, "İddialarının, itiraflarının, çirkefliklerinin nasıl sınır tanımadığını milletçe müşahede ettik. Siz, bu oyunu bu tuzağı gördünüz. Siz, önce 30 Mart'ta ardından 10 Ağustos'ta bizim yanımızda durdunuz. Sizden aldığımız güçle bu darbe girişimini boşa çıkardık. Yapılan hukuksuzlukların hesabı sorulmaya başlandı. Gerek 17 Aralık'ta gerek bugün kimlerin yan yana durduğunu, kimlerin ittifak yaptığını, kimlerin kucaklaştığını görün. Asıl meseleyi de asıl niyeti de o zaman daha iyi anlayacaksınız. Eski Türkiye'nin, o karanlık Türkiye'nin ne kadar aktörü varsa şu an kucaklaşıyorlar. Birbirlerine methiye düzüyorlar. Düşman kardeşler seçimlerde birbirlerini destekliyor. Birbirlerine diyet ödüyorlar diyet. Kasetlerin diyetlerini ödüyorlar. Şantaja boyun eğerek, tehditlere boyun eğerek, üst aklın talimatlarına boyun eğerek birbirlerine diyet ödüyorlar" dedi.

"ELİNİ, KOLUNU BAĞLAYAN YOK Kİ GEL ONLARIN YANINA"

Pensilvanya'nın açıklama yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "

"Bakıyorsunuz şahsıma yönelik çok çirkin benzetmeler, beddua seansları ve şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan, onun kendi takımı için 'onların yerinde olmak isterdim' diyor. Senin elini, kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına, gel onların yerine. Hiç kimse sana gelme demiyor, gel. Çoktandır sana gel diyoruz zaten. Pensilvanya'da koruma altında olanlar buraya gelemez. Haşhaşilerden hesap soracağız dedik. Verdiğimiz sözü tuttuk. İhaneti tescilledik. Daha da fazlasını yapacağız. Yolsuzluk iftirası altında darbe girişiminde bulunanlardan hesap sorduk daha da soracağız. Basın özgürlüğü kısıtlanıyor iftirasıyla Türkiye'yi dünyada karalamaya çalışanların oyunlarını da bozacağız. Emniyette oyunu bozduk, yargıda oyunu bozup yargıyı tehdit ve şantajdan da inşallah kurtaracağız."

"AVRUPA BİRLİĞİ OLARAK ÖNCE KENDİNİZ AYNAYA BAKIN"

Dünyada bazı ülkelerden, özellikle de AB içinden bazı kişilerin Türkiye'de hukuk içinde yapılan bir operasyonla ilgili peşin hükümler verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Beyler geçti o günler. İstediğiniz manşeti atın, istediğiniz yalan haberi yazın, istediğiniz kadar Türkiye aleyhine açıklama yapın, biz kendi istikametimizi kendimiz belirleriz. Mürebbiye edasıyla parmağını sallayarak Türkiye'ye akıl vermeye çalışanlar, karşılarında o eski Türkiye'nin olmadığını artık anlasın. Türkiye'ye demokrasi dersi vereceklermiş, bir zahmet buraya gel de Türkiye sana demokrasi dersi versin. Türkiye'ye özgürlük dersi vereceklermiş, sen önce git AB içinde yükselen ırkçılığın, İslamofobinin, ayrımcılığın hesabını ver. Sabancı'yı kendi genel merkezinde öldüren o teröristi bir kapıdan soktunuz, diğerinden çıkarttınız. Aynı şekilde oradaki soydaşımızı o ırkçı faşistler öldürdü. Soydaşlarımızın oturduğu ev kundaklandı hala failleri yok. Yapılan işkencelere ses çıkardınız mı? Türkiye sizin günah keçiniz değil. Avrupa Birliği olarak önce kendiniz aynaya bakın. Mısır için susanların, 1 milyon 600 bin insanı barındıran Türkiye'ye söyleyecek sözü yoktur. 5 milyar dolar harcadık. Teşekkür ediyorlar, destek verelim demiyorlar. Sadece bunlardan nasihat dinlersiniz. Suriye'de gözlerini kapatanlar, Filistin'de katliama sırtını dönenler bize özgürlükten bahsedemez. 55 yıl önce Türkiye AB'ye üyelik başvurusunda bulundu. Yıllardır bizi oyalıyorlar. Hiç kusura bakmasın biz Avrupa Birliği'nin kapıkulu değiliz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya İstanbul arasındaki hızlı trenin 1 hafta süreyle ücretsiz olarak hizmet vereceği müjdesini verdi. Konuşmanın ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüksek hızlı tren maketi hediye etti. Sonra hızlı tren hattının açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, Konya protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya İstanbul Yht Seferleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi
    10:56 Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi

    Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerin düşünme ve yazma becerilerini geliştirmek için Yazarlık Atölye çalışması düzenledi. Okul Öncesi ve Çocuk Kitapları Yazarı Bilge Sunay Sönmez tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasına Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın da katıldı.

  • Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü
    10:55 Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü

    Muş ve Hakkari'de karla mücadele ekipleri, metrelerce karın bulunduğu yollarda çalışmalarını sürdürdü. Muş'ta 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunu açmak için çalışma başlatan ekipler, Çavuştepe mevkisinde kar kalınlığının 7 metreye ulaştığı zorlu bir bölgede ilerlemekte güçlük çekti. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise ekipler, 5 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen üs bölgelerinin yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdü.

  • Adana'da kamyonet çalan çift kamerada
    10:55 Adana'da kamyonet çalan çift kamerada

    Adana'da bir kadın 8 yaşındaki çocuğu ve sevgilisiyle park halindeki kamyoneti çaldı. Olayın ardından kadın ve sevgilisi tutuklandı. Kamyoneti çalan çift, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle tespit edildi.

  • Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu
    10:54 Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu

    Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyünde bulunan Troya Müzesi, Troy Museum Journal adlı dijital dergiyi araştırmacıların kullanımına sundu. Dergi, müzecilik, arkeoloji, tarih, sanat tarihi, etnografya, sosyoloji, coğrafya, edebiyat tarihi, felsefe tarihi ve kültürel çalışmalara ait içerikler içermektedir. Amacı, bilimsel araştırmaların ve çalışmaların yayınlanması ve araştırmacılarla paylaşılmasıdır. Derginin ilk sayısı yayınlanmış olup, ikinci sayısı eylül ayında yayınlanacak ve yılda iki sayı olarak devam edecektir. Troya Müzesi, derginin uluslararası platformlarda da taranmayı hedeflemektedir.

  • MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi
    10:54 MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin aday çıkardığı ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Ersoy, Sarız İlçesine yapılacak olan 2. Etap TOKİ konutlarıyla ilgili müjdeyi sosyal medya üzerinden duyurdu.

  • Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Tutuklama
    10:53 Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Tutuklama

    Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir kuyumcuya silahlı saldırı düzenleyen 2 kişi ile onlara yardım eden 1 kişi tutuklandı. Şüpheliler, kuyumcudan çok sayıda ziynet eşyası çaldıktan sonra olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, şüphelilerin İstanbul'a kaçtığını tespit etti ve eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çalınan eşyalar ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından tutuklandı.

  • Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi
    10:53 Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi

    Erzincan Valiliği himayesinde yürütülen Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Erzincan Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi. Panele Rektör Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve diğer yetkililer katıldı. Panelde erken yaşta evlilik, aile içi şiddet, siber suçlar ve kadın destek hattı gibi konular ele alındı.

  • İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada
    10:51 İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit'te kurulan Lokomotif Çocuk Köyü'nde çocuklar hem eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyor. Köyde düzenlenen etkinlikler arasında sahne gösterileri, yarışmalar ve atölyeler yer alıyor. Ayrıca, çocuklar ve ebeveynler için psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulacak.


Advertisement