Konya İl Müftüsü'nden İmamlara Işid Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Konya İl Müftüsü'nden İmamlara Işid Uyarısı

Konya İl Müftüsü\'nden İmamlara Işid Uyarısı

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, telefonla ilçe müftülüklerini arayan birçok ailenin çocuklarının Suriye'ye giderek IŞİD saflarına katılacağı ve kurtarabilmek için kendilerinden yardım istediklerini belirterek, "Beyinleri yıkanan gençlerin bu tür örgütlere katılmalarını önlemek için ilçe müftüleri ve cami imamlarına görevler düşüyor.

11.10.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, telefonla ilçe müftülüklerini arayan birçok ailenin çocuklarının Suriye'ye giderek IŞİD saflarına katılacağı ve kurtarabilmek için kendilerinden yardım istediklerini belirterek, "Beyinleri yıkanan gençlerin bu tür örgütlere katılmalarını önlemek için ilçe müftüleri ve cami imamlarına görevler düşüyor. Özellikle camilerdeki hutbe ve vaazlarda gençlerin dikkatli olması ve ailelerin çocuklarına sahip çıkılması için uyarılarda bulunması lazım" dedi.

Aylık olarak düzenlenen ve Derbent İlçesi'nde gerçekleştirilen ilçe müftüleri toplantısında da Konya'dan IŞİD'e katılımlar ve Suriye'de gerçekleştirilen bombardımanlarda hayatını kaybedenler olduğunu gündeme getirdiğini açıklayan Prof. Dr. Akpınar, şunları söyledi:

"Konya'daki bazı aileler çocuklarının IŞİD saflarına katılacağı yönünde tedirginler. Çünkü bazı aileler il müftülüğümüzü telefonla arayarak çocuklarının bu düşünceden uzaklaştırılmasını istiyorlar. Yine telefonla arayayan bazı aileler de çocuklarının Suriye'ye giderek IŞİD saflarına katıldığını belirtip kurtarabilmek için yardım istiyorlar. Hatta IŞİD'e katılan çocuklarının Suriye'de öldüğünü ve ne yapmaları gerektiğini bile soranlar var."

Gençleri bu tür örgütlerden uzak tutmak için en fazla cami imamlarına iş düştüğünü de belirten Prof. Dr. Akpınar, "13-19 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Bu haftanın konusu da gençlik. Biz gençlerimizi, çocuklarımızı başı boş bırakırsak birilerinin oyunlarına alet olabilirler. Beyinleri yıkanan gençlerin bu tür örgütlere katılmalarını önlemek için ilçe müftüleri ve cami imamlarına görevler düşüyor. Özellikle camilerdeki hutbe ve vaazlarda gençlerin dikkatli olması ve ailelerin çocuklarına sahip çıkılması için uyarılarda bulunması lazım" diye konuştu. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya İl Müftüsü'nden İmamlara Işid Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement