Konya Genç Stk Temsilcilerinden Teröre Tepki - Son Dakika
Yerel

Konya Genç Stk Temsilcilerinden Teröre Tepki

Konya Genç Stk Temsilcilerinden Teröre Tepki

Konya’da faaliyet gösteren Genç Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri ortak basın açıklamasıyla teröre tepki gösterdi.

09.09.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da faaliyet gösteren Genç Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri ortak basın açıklamasıyla teröre tepki gösterdi.

Aralarında Genç Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği, Erdemli Yöneticiler Akademisi Derneği (EYAD), Ravza Vakfı, Genç Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Genç Mehir, Tüm Üretici, Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜRSİAD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Konya Genç Girişimciler Kurulu, Genç Memur-Sen, Ender Gençlik Vakfı, Genç Anadolu Aslanları ve İş Adamları Derneği (ASKON), İki Doğu İki Batı Derneği ve Genç İrfan-Der'in bulunduğu Konya Genç Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, son dönemde terör olaylarına karşı tepkilerini dile getirmek için ortak basın açıklaması yaptı. Konya Genç Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri adına konuşan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de huzur, sükun ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklarca tezgahlanan ve bir çok askerimizin, polisimizin ve kamu görevlilerimizin şehadetiyle, bazılarının ise yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabr-ı cemil diliyoruz. Kahramanlarımızı yetiştiren, vatanı için gözünü dahi kırpmayan evlatlarımızın anaları, babaları ile gurur duyuyor, acılarını millet olarak paylaşıyoruz" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ VE DESTEKÇİLERİNİ PROTESTO EDİYORUZ"

Terörün en büyük amacının kendi propagandasını yapmak olduğunu söyleyen Babayiğit, "Şehirlerde etek giyip yüzünü kapatan, dağlarda haince arkadan saldıran, yollara bomba koyup haince tuzak kuran kalleş terör ve bu terörü lanetlemeyen, bilakis bundan beslenen siyasi, ekonomik ve medyatik uzantılar var. Bu coğrafyanın birlikte yaşama azmini kırmak için elinden geleni yapan, her türlü alçaklığı deneyen, çoluk çocuk demeden binlerce masumun kanına giren, askerimizi, polisimizi şehit eden, aklı ve vicdanı satılmış hainler çok iyi bilmelilerdir ki, bin yıldır bu coğrafyada barışın ve huzurun teminatı olan aziz milletimiz teröre ve destekçilerine haddini bildirecektir. Terörün en büyük amacı, topluma korku salmak ve kendi propagandasını yapmaktır. Terör olaylarını lanetlemek şöyle dursun bu olaylara çanak tutan, terör olaylarından nemalanan, terör örgütünün propagandasını yapan tüm siyasi unsurları, kişileri, basın yayın organlarını, kurum ve kuruluşları tarih asla affetmeyecektir. Elbet bu karanlık günler geride kalacak ve gün aydınlandığında tüm bu kurum, kuruluş ve şahıslar tarihimize kara bir leke olarak kaydedilecektir. Bizler de Şehrimizin genç STK'ları olarak bu yapılara karşı tepkimizi koyuyor, Terör örgütlerini ve onun destekçileri olan siyasi örgütleri, gazete, dergi ve TV kanallarını boykot ve protesto ediyoruz" şeklinde konuştu.

BİRLİK ÇAĞRISI

Babayiğit, "Terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap, birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, akl-ı selime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı tek vücut olduğumuzu göstermektir. Kamuoyuna Konya Genç Sivil Toplum Kuruluşları olarak duyurumuz şudur ki, terörün her türlüsünü şiddet ve nefretle kınıyor, toplumun tüm kesimlerini de sorumluluk olmaya, terörü ve şiddeti lanetlemeye, aklı selime davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya Genç Stk Temsilcilerinden Teröre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement