Konya'da İlçelerin Geleceği Planlanıyor - Son Dakika
Yerel

Konya'da İlçelerin Geleceği Planlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, ilçelerin geleceğinin planlandığı Nazım İmar Planı'nı hazırlamaya başladı.

30.09.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, ilçelerin geleceğinin planlandığı Nazım İmar Planı'nı hazırlamaya başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Konya Çevre Düzeni Planı çalışmasının devamı niteliğinde olacak Nazım İmar Planı çalışmasının ilçelerin 30 yıllık geleceğini etkileyeceği bildirildi.

Plana göre doğrudan veya dolaylı olarak ilişkili ilçelerin, fiziksel, kültürel ve coğrafi olarak gruplandırılarak alt bölgelere ayrıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çalışma, Akşehir, Ilgın, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Doğanhisar, Kadınhanı, Sarayönü ilçelerini kapsayan Batı Konya Planlama Alt Bölgesi'nden başladı. Akşehir'de düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi ile Batı Konya Planlama Alt Bölgesi'ne dahil edilen ilçe belediyelerin yetkililerinin katıldığı çalıştayda, turizm, tarım ve hayvancılık potansiyelleri değerlendirildi. Bölgenin 2043'e kadar kalkınma hamlelerinin ele alındığı çalıştayda, Akşehir'deki termal su kaynakları ile Ilgın'daki mevcut tesislerin modernizasyonu, Doğanhisar'daki kayak turizmine uygun olarak tespit edilen Kafa Dağı'nda kış turizmi yapılarak Konya'ya kazandırılmasına karar verildi. Çalıştayda, Batı Konya Planlama Alt Bölgesi'nin hemen hemen tamamında bulunan verimli toprakların sulama projeleri ile desteklenerek ürün çeşitliliğinin artırılmasına destek verilmesi ve Tuzlukçu'da devam eden bağcılık faaliyetlerinin devam ettirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da İlçelerin Geleceği Planlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement