Konya'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Konya'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

Konya\'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

Konya Müftülüğü, 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla açılış programı düzenledi.

13.10.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Müftülüğü, 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla açılış programı düzenledi.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, müftü yardımcıları ve din görevlileri katıldı. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterisi ile başladı.

"ASIL OLAN İRADEMİZLE CAMİYLE İRTİBATLI OLABİLMEKTİR"

Programın açılış konuşmasını yapan Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, camiler ile irtibatın önemine dikkat çekerek, "Doğarken kulağımıza okunan ezanlar irademizin dışında okundu, ölürken namazımız da yine bizim irademiz dışında kılınacak. Asıl olan irademizle camiyle irtibatlı olabilmektir. Camiler, çocuk yaştan itibaren insanı yetiştiren üniversiteler fakültelerdir. Peygamberimizin (SAV) Medine'ye teşrif eder etmez, hatta Medine yollarında, muhacirlerin ve peygamberimizin daha evi yokken ilk inşa etmeye başladığı, yerini tespit ettiği, kendi teri ve emeğiyle inşa ettiği ilk bina, mescit, mabed, camiydi, külliyeydi, üniversiteydi, fakülteydi" dedi.

Müftü Akpınar, "Eğer cemaat camide namaz kılarken arkada gülen çocuklar yoksa, o cemaate yürüyen gençler yoksa o toplumun akıbetinden endişe edilir. Çünkü Peygamber (SAV)'ın mescidinde ağlayan çocuklar da vardı, ağlayan çocuklarıyla camiye koşan hanımlar da vardı" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement