Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek Derbent'te - Son Dakika
Yerel

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek Derbent'te

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek Derbent\'te

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe meclisi toplantıları kapsamında geldiği Derbent ilçesinde, Konya’nın Kış Sporları Merkezi olacak Aladağ Kayak Merkezi Projesi’ne değinirken, Konya’ya renk getireceğini belirtti.

01.05.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe meclisi toplantıları kapsamında geldiği Derbent ilçesinde, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olacak Aladağ Kayak Merkezi Projesi'ne değinirken, Konya'ya renk getireceğini belirtti.

Akyürek, Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu'nda mahalle temsilcileri ile bir araya gelirken, salondaki katılımcılara Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım çalışmaları hakkında bilgiler verdi, daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Aladağ Kış Sporları Merkezi'nin tanıtım cd'sini izledikten sonra Aladağ Kayak Merkezi Projesi'ne değindi. Aladağ'da kayak severlerin Beyşehir Gölü manzaralı kayak yaptığına vurgu yapan ve projenin hayata geçmesiyle Konya'ya renk getireceğini vurgulayan Akyürek, Konya'nın bir ülke büyüklüğünde çok yönlü bir şehir olduğunu, dünyadaki 60 ülkeden çok daha büyük bir il olduğunu vurgulayarak, "O nedenle bu yönünü çok bilmiyorlar. Dışarıdaki insanlar, Konya deyince sadece Konya-Ankara arasındaki bozkırı algılıyorlar. Böyle anılan bir şehirde sen diyorsun ki; 'kayak merkezi, denizcilik işletmeleri, işte trekking, yamaç paraşütü vs. hakikaten şaşırıyorlar" dedi.

Bu potansiyelin Konya'nın avantajı olduğunu belirten Akyürek, Konya'nın yeterince tanıtılamadığını, o yüzden Aladağ Kayak Merkezi ve diğer yönleriyle daha fazla tanıtmak gerektiğini ifade etti. Akyürek, Konya'ya deniz işletmelerini kuracaklarını söylediklerinde tebessüm edildiğini ancak bunun Türkiye'ye model olacağını ifade ettiğini dile getirerek, "Beyşehir Gölü'nde hiç olmazsa Gölyaka, Kurucuova, Yeşildağ vs. hep birlikte hizmet verecek, hatta orada Isparta'ya bağlı Şarkikaraağaç'a da hizmet verebilecek, çünkü orada insanların yaşadığı bir ada var Mada adası, kışın orada insanlar mahsur kalıyor. Böyle bir işletme Konya'ya renk getirecek, bir yolcu teknesi, vapuru orada yolcu olmasa bile Beyşehirliler, Konyalılar biner, sanki Gölyaka yolcusu gibi gider gelirler bence, böylece orada deniz havasını aldıktan sonra Derbent'te kayak yaptıktan sonra Konya'ya gelecek istirahatine bakabilecekler" diye konuştu.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e kayak merkezi projesine verdiği destekten ve ilçeye gelen büyükşehir yatırım ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Acar, Aladağ Kayak Merkezi çalışmalarını bir taraftan yürütürken diğer yandan da Uludağ ve Sivas Yıldızdağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde de geçtiğimiz aylarda incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, Aladağ'ın kayak merkezi potansiyeli yönünden çok daha fazla artılarının olduğunu söyledi. Aladağ'ın ormana ait bir bölge olması nedeniyle kayak merkezi kurulmadan önce turizm bölgesi ilan edilmesi gerektiğini, bu konuda yapılan çalışmaların tamamlandığını ve turizm bölgesi ilan edilmesi için hazırlanan dosyanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunularak teslim edildiğini aktaran Acar, bu çalışmanın bölgeye yatırım yapacak yatırımcıların teşvik kazanımlarından istifade etmesi için de önemli olduğunu belirtti.

Aladağ Kayak Merkezi'nin hayata geçirilmesi için 12-13 milyonluk bir yatırım gerektiğini ifade eden Acar, toplamda 5 milyon liralık bir yatırımla bile birinci etabının tamamlanabileceğin altını çizerek merkezin Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle birinci etabını bu yılın Aralık ayı sonuna kadar Konyalılar'ın hizmetine sunabileceklerini belirtti. Acar, Başbakan Davutoğlu'na son Konya ziyaretinde, "Konyamız ticaretin, tarımın, ilmin, inanç turizminin merkezi. Konyamız, Başbakanım inşallah bu projeyle de kış sporlarının merkezi olacak" dediğini vurgulayan Acar, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek'in verdiği destekle projenin hayata geçirilmesi konusunun daha da hız kazandığına vurgu yaptı. Acar, daha kayak merkezi yapılmadan bölgeye yatırım yapak isteyen iş adamlarının da taleplerinin gelmeye başladığını kaydetti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra toplantıya katılan AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Kanık ve Derbent İlçe Kaymakamı Arif Oltulu ile birlikte gönüllü itfaiyecilik eğitimi alan isimlere sertifikalarını verdi. Akyürek, ilçe merkezinde vatandaşlarla da sohbet ederken, Derbent Belediyesi'nin hizmete sunduğu yatırımlardan olan Aladağ Göl Parkı'nda da incelemelerde bulundu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek Derbent'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement