Konya Akdeniz Sahiline Daha Kısa Yoldan Bağlanıyor - Son Dakika
Güncel

Konya Akdeniz Sahiline Daha Kısa Yoldan Bağlanıyor

Konya Akdeniz Sahiline Daha Kısa Yoldan Bağlanıyor

Konya-Beyşehir bölünmüş karayolunun tamamlanması ve Gembos yolu olarak bilinen Yeni Konya Beyşehir-Antalya Karayolunun bitirilmesinin ardından Konya’dan Akdeniz sahiline inişin daha kısa mesafeden sağlanacağı belirtildi.

20.05.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya- Beyşehir bölünmüş karayolunun tamamlanması ve Gembos yolu olarak bilinen Yeni Konya Beyşehir- Antalya Karayolunun bitirilmesinin ardından Konya'dan Akdeniz sahiline inişin daha kısa mesafeden sağlanacağı belirtildi.

Beyşehir ve çevresinde yürütülen bölünmüş karayolu çalışmaları ile Gembos yolunda yerinde incelemelerde bulunan Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, iki yolla ilgili önemli aşama kaydedildiğini belirtti. Konya-Beyşehir arasındaki bölünmüş yolun tamamının 2015 yılında bitirileceğini ifade eden Turhan, Beyşehir- Derebucak ve Gembos güzergahlı Yeni Konya Antalya Karayolunun 2016 yılında bitirilerek trafiğe açılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan'a Beyşehir ziyaretinde, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mehmet Babaoğlu, Karayolları 3.Bölge Müdürü Ömer Baylar, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve yetkililer eşlik etti.

BEYŞEHİR-KONYA BÖLÜNMÜŞ KARAYOLU

Konya ve çevresindeki karayolu yatırımları ile ilgili yerinde inceleme ve denetleme yapmak için Konya'ya geldiklerini aktaran Turhan, bu çerçevede Beyşehir'de de incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Beyşehir'in Konya'nın güneyinde, Toroslar'ın kuzeyinde kalan güzel bir ilçe olduğunu vurgulayan Turhan, Beyşehir'in aynı zamanda Konya'nın da Akdeniz sahiline inen bir geçiş noktası olduğuna dikkat çekti. Bundan dolayı bölgede yürütülen karayolu yatırımlarına önem verdiklerini anlatan Turhan, Konya-Beyşehir arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmalarında önemli mesafe kat ettiklerini belirtti. Bu kesimin, bölgede topoğrafyası, jeolojik yapısı ve çevre şartları bakımından zor bir kesim olduğuna vurgu yapan Turhan, buna rağmen bu yıl sonunda bu yolun bölünmüş olarak tamamını trafiğe açma hedefleri olduğunu söyledi. Turhan, "Eğer herhangi öngörmediğimiz bir mani olmazsa, Konya-Beyşehir arasını bölünmüş olarak bu yıl sonunda trafiğe açmayı hedefliyoruz" dedi.

GEMBOS YOLU, TÜNEL BİTİNCE 2016'DA TRAFİĞE AÇILACAK

Bölgede devam eden yol çalışmalarının bununla sınırlı olmadığını, Konya ve Beyşehir'in Akdeniz sahil yoluna bağlanmasıyla ilgili de proje çalışmalarının devam ettiğini aktaran Turhan, şöyle konuştu: "Yapım çalışmaları devam ediyor, bu güzergahta Beyşehir ve Konyalıların hayali olan meşhur Gembos yolundaki çalışmalarda önemli aşama kat ettik. Bu güzergahta 5 kilometreye yakın Türkiye'nin en uzun karayolu tünellerinden Demirkapı tünelini inşa ediyoruz. İnşallah bunu 2016'da tamamlayıp hizmete açmayı programladık. Yine bu güzergahta Taşağıl'dan Derebucak'a kadar olan kesimde çalışmalar sürdürülmektedir. Tüm güzergahta çalışmalara girmiş durumdayız. Derebucak-Beyşehir arasındaki çalışmalarımızda bu yıl içerisinde derlenme toparlanma çalışması yapıyoruz, hemen hemen tamamlandı diyebiliriz. Dört kilometrelik bir kısım kaldı, onun da altyapısı önemli ölçüde tamamlandı. Bu yıl içerisinde Beyşehir Derebucak arasındaki yolu tamamlamış olacağız"

YENİ YOL ÇALIŞMALARI

Bölgede yürütülen ve yürütülecek yeni yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Turhan, Beyşehir'in konum itibariyle ve tabii güzellikleriyle Konya'nın turizm bakımından önemli ilçelerinden biri olduğunu belirterek,"Beyşehir'in Isparta, Doğanhisar ve Seydişehir istikametindeki yollarımızda da iyileştirme çalışmalarımız sürdürülmekte. Arkadaşlarımızdan bu konu hakkında bilgi aldım, bununla ilgili de bu yılki hedeflerimizde Doğanhisar yolunun Ankara Konya yoluna, Konya Afyon yolu bağlantısında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hüyük üzerinden Isparta-Beyşehir- Şarkikaraağaç yolu çalışmaları devam ediyor. Yine Beyşehir-Şarkikaraağaç sahil yolundaki proje çalışmalarımız mesafe aldı, o da önümüzdeki yatırım döneminde ihalesini yapacağımız projelerimizden biri. Bu çalışmalarımız Beyşehir, Konya ve ülkemize daha faydalı, yüksek hizmet seviyesinde bir ulaşım imkanı sağlayacak ve daha ekonomik, daha güvenli bir ulaşım sağlamak amacıyla bu hizmetleri yürütüyoruz." diye konuştu.

"ÖDENEK SIKINTISI YOK"

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, yürütülen yol projeleriyle ilgili olarak herhangi bir ödenek sıkıntılarının olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Karayolları ile ilgili ödeneklerde bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık, bizim yaptığımız, gerçekleştirdiğimiz bütün imalatların karşılığını devletimiz bize sağladı, verdi. Müteahhitlerimizin çalışanlarımızın parasını ödedik. Bundan sonra da olacağını düşünmüyoruz. Biz hedef programlarımızı, imkanlarımızı kapasitelerimizi tam kullanarak hizmetleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü bugüne kadar yaptığı, ürettiği, inşa ettiği işlerin karşılığının ödeneğini zamanında almıştır, müteahhitlere borcunu ödemiştir. Bütçe yönetimi de bizim için önemli görevlerimizden biridir. Sene başı bütçemiz bazen yeterli olmayabiliyor ama biz hükümetimizin programını, hükümetimizin bize verdiği iş talimatını zamanında yerine getirmek için çalışmaları sürdürmekteyiz ve bu yıl içerisinde sağlanan, desteklenen ek ödeneklerle karşılığını bulmaktadır." - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya Akdeniz Sahiline Daha Kısa Yoldan Bağlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı
    18:29 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, olayın şüphelilerinin yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, Bulancak esnafına ve olayda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi
    18:27 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, seçildiği günden bu yana vatandaşları ve STK temsilcilerini kabul ederek, herkese eşit hizmet edeceklerini vurguladı. Başkan Kurnaz, İlkadım'ı gurur duyulan bir ilçe haline getirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu
    18:21 AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu

    AKP ve MHP grupları, CHP Grubu'na taziye ziyaretinde bulunarak, CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı dileklerini iletti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve heyetini kabul etti
    18:19 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve heyetini kabul etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki DİSK heyetini CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Kabulde, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de bulundu.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.

  • Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
    18:16 Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

    Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre deprem yerin 5.99 kilometre derinliğinde oluştu. Deprem Tokat'ın yanı sıra Sivas, Yozgat, Çorum, Amasya, Samsun ve Kayseri'de de hissedildi.


Advertisement