Konya Adalet Bakanlığı İzin Verdi, Konya'da Liseli Genç Yargılanacak - Son Dakika
Güncel

Konya Adalet Bakanlığı İzin Verdi, Konya'da Liseli Genç Yargılanacak

Konya Adalet Bakanlığı İzin Verdi, Konya\'da Liseli Genç Yargılanacak

Adalet Bakanlığı izin verdi, Konya'da liseli genç yargılanacak KONYA'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla tutuklanan ve yapılan itiraz sonucu 2 gün sonra tahliye olan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A.'nın 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan yargılanmasına Adalet Bakanlığı izin verdi.

22.01.2015 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı izin verdi, Konya'da liseli genç yargılanacak

KONYA'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla tutuklanan ve yapılan itiraz sonucu 2 gün sonra tahliye olan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A.'nın 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan yargılanmasına Adalet Bakanlığı izin verdi. 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak olan M.E.A., 6 Mart'ta 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Konya'da 23 Aralık 2014 tarihinde, sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen ve kendilerine Halkçı Liseliler Grubu diyen gençler, saat 17.00'de Gedavet Parkı'nda toplanarak, Menemen'de 84 yıl önce gericiler tarafından katledilen şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı andı. Anma etkinliğinde grup adına basın açıklamasını Meram Endüstri Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi M.E.A. okudu. M.E.A. konuşmasının sonunda, yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık olaylarından bahsederken, iddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler sarf etti.

M.E.A.'nın açıklaması, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi polisleri tarafından kamerayla kaydedildi ve tutanak tutuldu. Bunları inceleyen Cumhuriyet Başsavcılığı M.E.A. hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan soruşturma başlattı. 24 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 11.00 sıralarında sıralarında Meram Endüstri Meslek Lisesi'ne gelen polisler, anma etkinliğindeki konuşmasından dolayı M.E.A.'yı sınıfında gözaltına aldı. M.E.A. sevk edildiği 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan tutuklandı. Avukatı Barış İspir de aralarında İstanbul'dan gelenlerin de bulunduğu yaklaşık 100 avukatın imzasıyla bir üst mahkeme olan 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne tutukluk için itirazda bulundu. 2 gün cezaevinde tutukla kalan M.E.A., 26 Aralık 2104 Cuma sabahı, 2 gece cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

ADALET BAKANLIĞI YARGILANMASI İÇİN İZİN VERDİ

Olay kamuoyunda geniş yankı bulurken, Adalet Bakanlığı'nın M.E.A.?nın yargılanması için izin verdiği ortaya çıktı. M.E.A.'nın avukatı Barış İspir, müvekkilinin tahliye olduğu gün, Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesi gereğince Adalet Bakanlığı tarafından yargılanması için izin verildiğini belirtti. İspir, TCK'nın, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu içeren 299'uncu maddesinin son fıkrası gereği bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması için Adalet Bakanlığı'nın iznine bağlı olduğunu kaydetti.

İznin ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, M.E.A.'nın Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan yargılanması gerektiği ve suçun alenen işlendiği belirtildi. TCK'nın 299'uncu Maddesi gereceğinde 1 yıldan 4 yıla kadar yargılanacak olan M.E.A.'ın suçu alenen işlediği gerekçesiyle verilecek cezanın 6'da 1 oranında artırılacağı öğrenildi. Liseli M.E.A., 6 Mart'ta Konya 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Adalet Bakanlığı İzin Verdi, Konya'da Liseli Genç Yargılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement