"Konexpo 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği" - Son Dakika
Güncel

"Konexpo 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği"

"Konexpo 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği"

Etkinlik Konyalı, Edirneli ve Karamanlı sivil toplum örgütlerinin mehteran takımıyla yürüyüşü ve yağlı güreş gösterisiyle açıldı

12.09.2013 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) tarafından düzenlenen  "KONEXPO 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği" sivil toplum örgütlerinin mehteran takımıyla yürüyüşü ve yağlı güreş gösterisinin de yer aldığı törenle açıldı.

İstanbul Feshane'de yapılan açılış töreni, Eyüp Sultan Camisi'de yapılan duadan sonra Konyalı, Edirneli ve Karamanlı sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşların mehteran eşliğinde, kortejler halinde Feshane'ye kadar yürümesiyle başladı. Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde son bulan yürüyüşte sivil toplum örgütleri derneklerinin isimlerinin yazılı olduğu pankartları da taşıdı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı yüryüş sonrası,  yağlı güreş gösterisi yapıldı.

"KONEXPO 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği" açılış töreninde, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, eski Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir, KONSİAD Genel Başkanı Abdullah Başçı, Karaman Valisi Murat Koca yer aldı. Açılış töreninin ardından katılımcılar standları gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Etkinlikte Feshane'nin II. Mahmut Salonu'nda bulunan 76 sanayi standı, Haliç Salonu'nda bulunan 54 kültür standı ile dış alanda bulunan 50 gıda standı 15 Eylül'e kadar vatandaşların ziyaretlerine açık olacak. Konya, Edirne ve Karaman ile İstanbul'dan resmi ve özel kuruluşların katıldığı "KONEXPO 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği"nde Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, sema gösterileri, yağlı güreş, davul şov, Bozkır Folklor Ekibi, Grup Kaşıks, Edirne Halk Oyunları Topluluğu gibi ekiplerin gösterilerinin yanı sıra Konyalı Eda, Niyazi Coşkun, Ahmet Özdemir, Şefika, Sami Çelik, Mustafa Yıldızdoğan ve Bedia Akartürk gibi sanatçılar da sahne alacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Konexpo 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement