Komünist Başkan, Nohut ve Fasulye Parasıyla Öğrencilere Burs Veriyor - Son Dakika
Güncel

Komünist Başkan, Nohut ve Fasulye Parasıyla Öğrencilere Burs Veriyor

Komünist Başkan, Nohut ve Fasulye Parasıyla Öğrencilere Burs Veriyor

Tunceli'de Ovacık ilçesinin Komünist Partili Başkanı, geçen yıl ektiği ve bu yıl sattığı nohut ile fasulyenin geliriyle, 78 üniversite öğrencisine burs vermeye başladı.

27.11.2015 15:30  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Ovacık ilçesinin Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, geçen yıl ektiği ve bu yıl sattığı nohut ile fasulyeden kazandığı gelirle, 78 üniversite öğrencisine burs vermeye başladı.

SİPARİŞLERİ YETİŞTİRMEKTE GÜÇLÜK ÇEKİYORLAR

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, geçten Nisan ayında ilçedeki Hazine'ye ait yaklaşık 650 dönüm araziye nohut, kurufasulye ve patates ektirdi. Tamamen organik olarak yetiştirilen kurufasulye ve nohutları piyasaya satan Maçoğlu, Avrupa ve Türkiye'den gelen siparişleri yetiştirmekte güçlük çektiklerini söyledi.

6 GENÇ 10 SAAT ÇALIŞARAK AMBALAJLAMA YAPIYOR

Maçoğlu, eldeki ürün talepleri karşılamayınca Ovacık ilçesine bağlı köylerde yaşayan vatandaşlardan yardım istedi. Köylülere ait ve tamamen organik olan fasulye ve nohutları da satarak büyük bir gelir kapısı açan Maçoğlu, belediye giriş katında 6 gencin, günde 10 saat çalışarak gelen talepleri karşılamak için nohut ve fasulyeleri ambalajladığını söyledi.

KÖYLÜLER DE TONLARACA ÜRÜN ELDE ETTİ

Belediye olarak 8 ton kuru fasulye ve nohut elde ettiklerini belirten Başkan Maçoğlu, ücretsiz tohum verdikleri köylülerin de tonlarca ürün elde ettiğini ve iç piyasadaki yoğun talepleri karşılamaya çalıştığını anlattı.

"BU YIL 3-4 KAT FAZLA EKİM YAPILACAK"

Başkan Maçoğlu, "Bu yıl daha fazla köylümüze ve vatandaşa tohum desteği vereceğiz. Hem biz belediye olarak, hem köylümüz geçen yıl ektiğimizin 3-4 katı fazla ekim yapacağız. Bir marka haline gelen organik Ovacık fasulyesini ve nohudunu iç piyasaya süreceğiz" dedi.

78 ÜNİVERSİTELİYE BURS, 100 AİLEYE YARDIM

Belediye olarak nohut ve fasulyeden elde ettikleri gelirle ilçede yoksul ve durumu iyi olmayan 100 aileye çeşitli yardımlar yaptıklarını belirten Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, Tuncelili 78 üniversite öğrencisine de ayda 200 lira burs verdiklerini söyledi. Maçoğlu, burs verdikleri öğrenci sayısını gelecek yıl iki katına çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

FASULYE KİLOSU 8, NOHUT 7 LİRADAN SATILIYOR

Başkan Maçoğlu, organik olarak yetiştirdikleri fasulyenin kilosunu 8, nohutu da 7 liradan sattıklarını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Komünist Başkan, Nohut ve Fasulye Parasıyla Öğrencilere Burs Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • haskürt: yav bu adamı adam ettiniz dini imanı paradır numara yapıyor 12 52 Yanıtla
  • ...: iyide hangi öğrencilere? Bize kurşun olarakmı dönüyo o burslala 17 45 Yanıtla
  • yakamoz: tüm terörist başı akpli belediye başkanlarına örnek olsunn helal olsun sana başkanımmm aslında ülkeye senin gibi bi lider gerekli 26 1 Yanıtla
  • 13İTLİS: Cahiller Kominiz denince aklınıza dinsizlik mi geliyor tc de yaşayan satanistlere toz kondurmuyorsunuz Sizin gibi açlıktan ağzı kokan sömürülen makarnayla ömrünü bitiren milletten iyidir 21 0 Yanıtla
  • takdir: adam devletin boş arazizine kiralamış çalışmış üretmiş çalışan üreten bir kesim yaratmış yazın çalışıp bu işi yapmışlar bazıları yazlıkda diskoda 3 ay tatil yaparken bizede eleştirmek kalmış adı ne olursa olsun ben takdir adiyorum yatarak müslüman olunmaz ben çalışan inanan bir müslümanım 16 0 Yanıtla
  • laz: ermenileri okutuyorsn biliyoruz vatana hayini yetiştiriyorsun biliyoruz 1 9 Yanıtla
  • asena : helal olsun daha öncede duymuştum bu adamı başarılar dilerim 7 2 Yanıtla
  • Zalimm: Bir türk oglu türk olarak ülkücü olarak varol başkan allah yardımcın olsun 9 0 Yanıtla
  • komd özel harekat öz bitlisli: helal olsun valla fasulye ve nohuttu aldım gayet lezzetlı ve başkan öalışkan bırı 9 0 Yanıtla
  • 13İTLİS: DARISI BU ÜLKENİN BAŞINA 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Eskişehir'de Huzur Uygulamasında Şahıslar Yakalandı
    11:17 Eskişehir'de Huzur Uygulamasında Şahıslar Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen huzur uygulamasında, kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan şahıslar yakalandı. Bazı şüphelilerin üzerinden uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Ayrıca trafik kurallarını ihlal eden sürücülere toplamda 251 bin 837 TL cezai işlem uygulandı.

  • Galatasaray, Pendikspor'u ağırlıyor
    11:15 Galatasaray, Pendikspor'u ağırlıyor

    Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Pendikspor'u konuk edecek. Ligde liderlik koltuğunda bulunan sarı-kırmızılılar, evindeki son maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Ayrıca, Galatasaray'ın kalecisi Muslera, gol yememe rekorunu kırma şansına sahip. Mauro Icardi ise son 4 maçta 5 gol atarak etkili performansını sürdürdü.

  • Şırnak'ta Yer Fıstığı Üretimi Destekleniyor
    11:15 Şırnak'ta Yer Fıstığı Üretimi Destekleniyor

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde başlatılan 'Şırnak yer fıstığıyla şahlanıyor projesi' kapsamında çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı. Projede 30 yer fıstığı üreticisine 2 milyon 250 bin TL değerinde tohum verildi. Dağıtım töreninde konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay, tohumların üreticilere bol ve bereketli kazançlar getirmesini diledi.

  • İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı
    11:15 İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Yıldıztabya'da meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgede incelemelerde bulundu. 30 evin boşaltıldığını ve tahliye edilen kişilerin otellere yerleştirildiğini açıklayan Vali Gül, ev sahipleri ve kiracılar için kalıcı çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti.


Advertisement