Kollektör Hatlarına Sıkı Denetim - Son Dakika
Güncel

Kollektör Hatlarına Sıkı Denetim

Kollektör Hatlarına Sıkı Denetim

Malatya'da bazı üreticiler tarafından sebze ve meyve bahçelerinin sulanmasında kolektör hatlarının kırılarak kanalizasyon suyunun kullanılmasına izin verilmiyor.

15.08.2014 11:31  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıllarda da sulama suyu sıkıntısı yaşayan çiftçilerin kanalizasyon kolektör hatlarını tahrip ederek tarım arazilerini sulaması kamuoyunda da tepkiyle karşılanmıştı.

2014 yılı içerisinde sıkı önlemler alan Malatya Büyükşehir Belediyesi, konu ile ilgili olarak diğer kamu kurum ve kuruluşların da katıldığı bir komisyon oluşturarak, kolektör hatlarının daha sık periyotlarla denetlenmesini sağlıyor.

Bahar ayları ile birlikte, konuyla ilgili çalışmalar yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), DSİ, Çevre İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Jandarma İl Komutanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü ile ortak hareket ederek, kanalizasyon suyuyla tarım arazilerinin sulanmasına izin vermiyor.

Büyükşehir Belediyesi savcılığa suç duyurusunda bulunuyor

Yaz aylarında denetimlerini daha çok artıran komisyon bugüne kadar kırılan değişik noktalarda 13 kollektör hattı tespit etti. Kırılan hatların bakım ve onarımları MASKİ ekipleri tarafından yapılıyor.

Öte yandan, komisyon tarafından yapılan inceleme sonucunda kollektör hatlarına zarar verdiği tespit edilen kişiler hakkında, insan sağlığına ve kamu malına zarar vermek suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor.

Kolektör hatlarının en çok tahrip edilip, kırıldığı bölgeler ise şöyle; Hatunsuyu Yavru Mevki, Kaynarca Demiryolu Köprüsü altı, Hatunsuyu Palabıyık Mevki, Battalgazi Alacakapı Mahallesi ile Battalgazi Alişar Köyü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kollektör Hatlarına Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement