Kokar Kaplıcası'nın Tesis Sorunu Var - Son Dakika
Yerel

Kokar Kaplıcası'nın Tesis Sorunu Var

Kokar Kaplıcası\'nın Tesis Sorunu Var

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan Kokar Kaplıcası, şifalı olduğuna inanan vatandaşların ilgisini çekse de, gelenlerin ağırlanacağı tesisin olmaması sorun yaratıyor.

23.08.2014 11:59  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan Kokar Kaplıcası, sudaki kükürt oranının yüksek olması ve kendine has kokusu nedeniyle vatandaşların ilgisini çekiyor. Halk arasında 'şifalı' olduğuna inanılan kaplıcada en önemli sorununsa; gelen misafirlerin ağırlanacağı herhangi bir tesisin olmaması.

Kadirli'ye bağlı Avluk Köyü sınırları içerisinde kalan Kokar Kaplıcası'na, her gün başta Adana ve Mersin olmak üzere çevre illerden yoğun bir turist akımı yaşanıyor. Kadirli'ye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcadaki suyun kükürt oranının yüksek olması ve yine suyun kendine has kokusu nedeniyle de halk arasında; 'Kokar' olarak biliyor. Temelinde Roma hamamı kalıntılarına da rastlanan kaplıcanın, çok eski çağlardan bu yana şifa merkezi olarak kullanıldığı düşünülüyor. Başta sedef hastalığı ve cilt hastalıkları olmak üzere egzema, mantar, vitiligo, böbrek ve safra kesesi taşları, şeker hastalığına şifa olduğu düşünülen Kokar Kaplıcası'nın ayrıca çevresi çam ağacı ormanıyla çevrili güzel bir piknik alanı olarak da hafta sonu ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Özellikle Adana, Osmaniye ve Mersin gibi çevre illerden gelen ve Kokar kaplıcasında şifa bulduklarını belirten ziyaretçiler, eş dost ve akrabalarına da burayı önerdiklerini belirtiyor. Ancak kaplıca da talebi karşılayacak halen bir tesisin olmaması ve çevre düzenlemesinin yapılmaması gibi eksikliklerde ziyaretçilerin tepkisine neden oluyor. Bölge halkıysa sorunun bir an önce çözülüp, kaplıcanın yöreye ekonomik anlamda önemli bir katkı sunmasını bekliyor. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kokar Kaplıcası'nın Tesis Sorunu Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement