İmam Cenaze Namazında Helallik Almayı Unuttu - Son Dakika
Güncel

İmam Cenaze Namazında Helallik Almayı Unuttu

İmam Cenaze Namazında Helallik Almayı Unuttu

Eskişehir'de, dün kocası tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülen kadının cenaze namazında imam, cemaatten "helallik" almayı unuttu.

19.10.2014 15:03  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, dün kocası tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülen kadının cenaze namazında imam, cemaatten "helallik" almayı unuttu. Cemaat tarafından uyarılan imam, cenaze namazının ardından durumu fark ederek "helallik" istedi.


KARISINI DOĞUM GÜNÜNDE ÖLDÜRDÜ

Dün yaşanan olayda; bir şirkette şoför olarak çalışan Halil K. (45), İstiklal Mahallesi İki Eylül Caddesi'ndeki bir iş hanında bulunan bürolarda temizlik işçisi olarak çalışan karısı Huriye K.'nin (40) iş arkadaşı ile kendisini aldattığı iddiası üzerine yanında getirdiği av tüfeğiyle vurarak karısını doğum gününde öldürmüştü.

"EŞİMİ BEN ÖLDÜRDÜM"

Cinayetin ardından zanlının elindeki ekmek bıçağı ile güvenlik görevlilerine saldırdığı, polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildiği sırada ise "Eşimi ben öldürdüm" şeklinde bağırdığı ortaya çıktı.Zanlının ilk ifadesinde de, eşinin kendisini başka erkeklerle aldattığını, bunu gururuna yediremeyerek evde bulunan av tüfeğini paspasa sararak olay yerine gittiğini, olay yerinde eşine 4-5 el ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

İMAM "HELALLİK" İSTEMEYİ UNUTTU

Öte yandan dün tam da doğum gününde kocası tarafından vurularak öldürülen Huriye K.'nin cenazesi, otopsinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Huriye K.'nin cenazesi, Altınevler Camii'ne getirildi. Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı esnasında imam, namazdan önce gerçekleşmesi gereken "helallik alma"yı unutarak namaza başladı. Namazının ardından imam, cemaat tarafından "helallik almadın" şeklinde uyarıldı. Daha sonra hatasını fark eden imam, "helallik" aldı. Huriye K.'nin cenazesi, Merkez Akpınar Köyü mezarlığına defnedildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İmam Cenaze Namazında Helallik Almayı Unuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Personelleri Kapıları Çalıyor
    10:47 Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Personelleri Kapıları Çalıyor

    Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri, esnafların, özel bireylerin ve gazilerin kapılarını çalarak hediyelerini takdim etti. Vatandaşlar hediye karşısında mutluluk duyarak personellere teşekkür etti. Müdürlük, mutluluk paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Kocaeli'de Mahalle Muhtarı Gençlerin Uyuşturucu Kullanımına Karşı Mücadele Ediyor
    10:47 Kocaeli'de Mahalle Muhtarı Gençlerin Uyuşturucu Kullanımına Karşı Mücadele Ediyor

    Kocaeli'de ilk defa mahalle muhtarı seçilen Selçuk Marul, gençlerin uyuşturucu kullanması muhtemel olan binanın girişine duvar örerek ve çalılık alanı dümdüz ederek çalışmalarına başladı. Marul, gençleri uyuşturucu bataklığından kurtarmayı hedefliyor.

  • Kocasinan Belediyesi Çiftçilere Yeşil Mercimek Tohumu Dağıttı
    10:47 Kocasinan Belediyesi Çiftçilere Yeşil Mercimek Tohumu Dağıttı

    Kocasinan Belediyesi, çiftçilere destek amacıyla 6 ton beyaz sertifikalı yeşil mercimek tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarımsal üretimin önemine vurgu yaparak çiftçilerin yanlarında olduklarını belirtti.

  • Aizanoi Antik Kenti'nde ilkbahar güzelliği
    10:46 Aizanoi Antik Kenti'nde ilkbahar güzelliği

    Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti, ilkbahar manzaralarıyla ayrı bir güzelliğe büründü. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü Dünya Miras Geçici Listesi'ne 2012 yılında dahil edilen antik kent, Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapıyor. Aizanoi Antik Kenti, Efes, Bergama, Side gibi antik kentler ile çağdaş olan Aizanoi, 'İkinci Efes' olarak da nitelendiriliyor. Kütahya merkeze 50 kilometre uzaklıkta yer alan, yılda ortalama 60 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan bölgede her mevsim güzel görüntüler oluşuyor. İlkbahar güzellikleri ile şu sıralar fotoğraf çekmek isteyenlere eşsiz güzellikler sunuyor. İlkbahar manzaralarıyla ayrı bir güzelliğe bürünen antik kent, havadan da görüntülendi.

  • Beşiktaş, 32 maçta 42 gol atarak en düşük gol sayısında kaldı
    10:46 Beşiktaş, 32 maçta 42 gol atarak en düşük gol sayısında kaldı

    Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 32 maçta rakip fileleri 42 kez havalandırdı. Siyah-beyazlılar, 32. haftalar dikkate alındığında 2006-2007 sezonundan sonra en düşük gol sayısında kaldı. Ayrıca yine bu sezon takımın başında yer alan 5 teknik direktör arasında en kötü gol ortalamasına sahip isim ise Fernando Santos oldu. Beşiktaş'ın golcü oyuncuları da uzun süredir suskun durumda.

  • Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor
    10:46 Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Geçen yıl yaşadıkları sel felaketi sebebiyle işyeri zarar gören çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Ankara'da Mansur Yavaş, AKP adayını geride bıraktı
    10:46 Ankara'da Mansur Yavaş, AKP adayını geride bıraktı

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş ve Turgut Altınok'un ilçelerde aldıkları oy oranları belli oldu. Yavaş, 25 ilçenin 20'sinde Altınok'u geride bıraktı.

  • Gölpazarı'nda Bayram Sonrası Yoğun Temizlik Çalışmaları
    10:45 Gölpazarı'nda Bayram Sonrası Yoğun Temizlik Çalışmaları

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bayram sonrası yoğun temizlik çalışmaları yapıldı. Gölpazarı Belediyesi tarafından 9 günlük bayram tatili sonrası başlatılan detaylı temizlik çalışmaları ile sokaklar, caddeler temizleniyor. Gölpazarı'nda ana caddelerde bulunan yollar bol köpüklü sularla yıkanıyor. Ardından ise ilçe mezarlığında genel bakım yapılarak ot ve biçme işlemleri devam ediyor. Son olarak ise ilçe genelinde bulunan çöp konteynerleri yıkanarak dezenfekte ediliyor.


Advertisement