Kocamaz: "Vatandaşımızdan Biraz Sabır Bekliyoruz" - Son Dakika
Yerel

Kocamaz: "Vatandaşımızdan Biraz Sabır Bekliyoruz"

Kocamaz: "Vatandaşımızdan Biraz Sabır Bekliyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tulumba alt geçit projesiyle birlikte Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda da çalışma başlatmalarını, o bölgede trafik kapanmışken bulvarı da yenileyerek vatandaşı rahatlatmak için yaptıklarını söyledi.

30.06.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tulumba alt geçit projesiyle birlikte Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda da çalışma başlatmalarını, o bölgede trafik kapanmışken bulvarı da yenileyerek vatandaşı rahatlatmak için yaptıklarını söyledi. Kocamaz, "Vatandaşlarımızdan biz biraz sabır bekliyoruz ve yapılan işleri çok iyi takip etsinler diyoruz" dedi.

Başkan Kocamaz, Tulumba Köprüsü'nün yıkımı ve alt geçit inşaatının başlamasıyla aynı anda Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda da uzun bir hat boyunca yol çalışması yapılmasının trafiği felç ettiği yönünde gelen şikayet ve eleştirileri, İHA'ya yaptığı açıklamayla yanıtladı. Tulumba Köprüsü'nün yıkımı ve alt geçit inşaatının başlaması dolayısıyla o bölgede yolun trafiğe kapatıldığını dile getiren Kocamaz, bu durumu Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı yenilemek için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, vatandaştan sabır istedi. Kendisini bu yönde eleştirenleri 'Bremen Mızıkacıları'na benzeten Kocamaz, "Boşa kürek çekiyorlar" ifadesini kullandı.

"MERSİN GEÇMİŞTEN BU YANA LAÇKA BİR ZİHNİYETLE YÖNETİLDİ"

Tulumba alt geçidinin temel atma töreninde, "Vatandaşımız, 'şimdiye kadar hiçbir iş yapmadılar' diyordu. Bu hazırlık dönemiydi. Bunların planlanması, projelendirilmesi, kaynaklarının tedariki zaman aldı bugüne kadar. İnşallah bundan sonra da 'her tarafta çalışma var, biz bundan rahatsız oluyoruz' demezler" dediğini anımsatan Kocamaz, 1 yıldır Mersin'de verilen sözlerin yerine getirilmeyeceği gibi bir algı oluşturmaya çalışanlar olduğunu öne sürdü. Mersin'in, Kayseri, Konya, Ankara, İstanbul gibi geçmişten bu yana gelen bir belediyecilik anlayışıyla yönetilmediğini iddia eden Kocamaz, "Bütünşehir yasasıyla geçmiş Büyükşehir alanı bile ortadan kalktı, o dönemki yönetim anlayışının da mutlaka değişmesi gerekiyordu. Zaten geçmişten bu yana laçka bir zihniyet vardı burada. Bu zihniyetin değişebilmesi için de geldiğimiz günden bu yana yapılanmaya çalışıyoruz. Zaman zaman kendi getirdiğimiz arkadaşların bile değişmesi için kararlar alıyoruz. Ama bunu dışarıdan değerlendirmeye çalışanlar basit bir mantıkla baktılar. Biz de isteriz attığımız taş olduğu yerde dursun, yaptığımız her hizmet kalıcı olsun. Bizim ne heba edilecek bir kör kuruşumuz var ne de heba edilecek bir zamanımız var" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZDAN BİRAZ SABIR BEKLİYORUZ"

Belediyenin bütçesini tek kuruşunu heba etmeden yerli yerince harcamak mecburiyetinde olduklarının altını çizen Kocamaz, bu çerçevede de hizmetler ve projelerde en önemlilerden başlayarak yollarına devam ettiklerini kaydetti. Bu kapsamda, kentin trafik sorununu biraz rahatlatmak adına Tulumba alt geçit inşaatına başladıklarını, orası devam ederken de Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı yenileme işine giriştiklerini anlatan Kocamaz, "Vatandaşlarımızdan biz biraz sabır bekliyoruz ve yapılan işleri çok iyi takip etsinler diyoruz. Şehir merkezinde elbette biz de kademe kademe gitmek isteriz ama mümkün olduğu kadar bu işlerin de gecikmemesi lazım. Şehir içerisinde hiç düzgün asfalt yoktu. Mersin'in adı büyükşehir ama yolları tamamen paramparça olmuş. Vatandaştan her gün mesajlar alıyoruz yollar kötü diye" ifadelerini kullandı.

"YOLLAR REZİL DURUMDA"

Mersin'de yolların rezil durumda olduğunu söyleyen Kocamaz, '3 yıl içerisinde susuz, yolsuz köy kalmayacak' hedefini koyduklarını, bir taraftan bunları yaparken, diğer taraftan şehir içerisinde de yapılacak çok fazla iş olduğunu belirtti. Bu noktada mümkün olduğu kadar birbirini direk etkilemeyecek işleri yapmak istediklerini vurgulayan Kocamaz, Tulumba Köprüsü çalışmasını örnek göstererek şunları söyledi: "Tulumba Köprüsü kaldırılıyor. O zaman orası çalışmayacaksa o bölgedeki inşaatları bir an evvel yapmamız lazım. O alt geçit hizmete başlayıncaya kadar bizim o bölgedeki bağlantıları tamamlamamız lazım. O güzergahtaki çalışmalar bundan kaynaklanıyor. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki çalışma da bize ait. O köprü yapılıncaya kadar zaten işlem görmeyecek. Orası kapalıyken hiç olmazsa biz o bölgedeki işleri yapalım, inşaat bittiği anda direk vatandaşımız rahatça kullansın istiyoruz. Biraz sabır diliyoruz. Başka yapacak da bir şey yok."

"HEDEFİMİZ 3 OCAK'TA BİTİRMEK"

Tulumba alt geçit projesini 3 Ocak 2016'da bitirmeyi hedeflediklerini de aktaran Kocamaz, bulvar üzerindeki çalışmaların o tarihe kadar zaten tamamlanmış olacağını kaydetti. Her yeri de bir anda yapmayı istemediklerine vurgu yapan Kocamaz, şöyle devam etti. "Karayolları ve Hastane Kavşağı birleşecek, oraya proje hazırlanıyor. Mezarlığın hem alt kısmı hem üst kısmı, yani ikinci ve üçüncü çevre yollarının projeleri hazırlanıyor. Bizim de hedefimiz her yıl en az iki tane battı-çıktı yaparak Mersin'in problemlerini asgariye indirmek. Karayolları-Hastane Kavşağı arası çok kapsamlı. İki kavşağı birden birleştirecek. Onun projesi hazırlanıyor ama belki ondan önce Mezarlık Kavşağı'nı yapmamız lazım. Ama Mezarlık Kavşağı'nı yaparken de burayı açmamız lazım, çünkü trafik o zaman aşağıya inecek."

"BREMEN MIZIKACILARI GİBİ TOPLANDILAR SALDIRIYA GEÇTİLER"

Başkan Kocamaz, Şu anda beni eleştiren bazı köşe yazarları, Tarsus Belediye Başkanlığım dönemindeki hizmetlerimde beni telefonla arayarak teşekkür ediyorlardı. Özellikle ben aday adayı olduktan sonra tutumları değişti. Ne olduğunu ben de bilmiyorum" diyerek kendisini ve hizmetleri eleştirenlere de yanıt verdi. "Burhanettin Kocamaz daha önce Mersin gibi büyük bir yeri yönetmedi" diye yazılar yazıldığını ifade eden Kocamaz, "Sanki herkes anasından doğma böyle büyük yerleri yönetiyor gibi. 'Mersinli bu konuda biraz titizdir, dışarıdan gelen adayı kabul etmez' diye yazıyorlar. Tarsus dışarıdan oluyor ama Karataş içeriden oluyor. Mersin'e baktığınızda bir tek Hamit Tuna Mersin merkezli. Macit Özcan Karataşlı, Fazıl Türk Mardinli, İbrahim Genç Kayserili, Uğur Yıldırım Anamurlu. Anamur mu Mersin'e yakın, Tarsus mu Mersin'e yakın? Tabi onlar bizim buraya gelebileceğimizi de beklemiyorlardı" dedi.

Eleştirilerde son bir ayda Tulumba Köprüsü ile ilgili yazıların çoğaldığına, 'Trafiği niye kapattınız? Bunun hazırlığını önceden yapsaydınız' gibi cümleler kullanıldığına da işaret eden Kocamaz, "Biz Mersin'i sevmeyen kişi olarak görülüyoruz. Biz sanki Mersin'in düşmanıyız. Öyle bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ben de mecburen cevap vermek durumunda kaldım. Bugüne kadar sabrettik. Devamlı benim aleyhimde yazılar yazanlar var, ithamlarda bulunup, iftiralar atıyorlar. Bremen Mızıkacıları gibi toplandılar, şimdi bizimle ilgili bir saldırıya geçtiler ama boşa kürek çekiyorlar, biz bu filmi Tarsus'ta daha önce gördük. Yapacağımız hizmetleri engellemek için birçok ilgili, ilgisiz kurum karşımıza geçti. Ama çok şükür Tarsus bir yerlere geldi. Bütün korkuları Mersin'in de Tarsus gibi bir cazibe merkezi olması. Artık bunların pabucunun dama atılacağı günler yakın. Onun için bu sızlanmalar, bu saldırılar ama inşallah bunların hepsini aşacağız" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocamaz: 'Vatandaşımızdan Biraz Sabır Bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement