Kocaeli'de İşten Çıkartıldıklarını İddia Eden İşçiler, Eylem Yaptı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de İşten Çıkartıldıklarını İddia Eden İşçiler, Eylem Yaptı

İzmit ilçesinde, çalıştıkları fabrikadan sendikaya üye oldukları gerekçesiyle çıkarıldıklarını öne süren işçiler, eylem yaptı.

14.04.2015 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit ilçesinde, çalıştıkları fabrikadan sendikaya üye oldukları gerekçesiyle çıkarıldıklarını öne süren işçiler, eylem yaptı.

Merkez Bankası önünde toplanan bir grup işçi, "İşsiz kalmak istemiyoruz", "Biz büyük bir aileyiz" yazılı dövizler açtı. Çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü.

Burada işçiler adına açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, başka bir sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını öne sürdüğü işçilerin haklarını savunmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Ersoy, işverenlerin, patronların, sermaye baronlarının serbestçe ticaret yapmalarının anayasal hak olduğu gibi işçilerin de sendikalaşmasının demokratik hak olduğunu dile getirdi.

Ersoy, şunları kaydetti:

"Buradan sendikalara üye oldukları için işçileri çıkartan işverenlere sesleniyorum. Bir an önce emeğinden başka kazançları olmayan, yıllardır iş yerlerinde emek sarf eden işçileri geri alın. İşçilerin örgütlenmesine saygı duyun. Anayasa ve hukuku çiğnemeyin. İşçisiyle memuruyla işvereniyle huzur içerisinde yaşayalım."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de İşten Çıkartıldıklarını İddia Eden İşçiler, Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement