Kocaeli CHP Milletvekili Akar: AKP'de Dökülme, Çözülme Başladı - Son Dakika
Politika

Kocaeli CHP Milletvekili Akar: AKP'de Dökülme, Çözülme Başladı

Kocaeli CHP Milletvekili Akar: AKP\'de Dökülme, Çözülme Başladı

CHP Milletvekili Akar: AKP'de dökülme, çözülme başladı CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar otoriterleşen, tek adama giden yönetim zihniyetinin, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik gibi yol arkadaşlarını devre dışı bıraktığını belirterek, "AKP'de dökülme, çözülme başladı.

02.02.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Milletvekili Akar: AKP'de dökülme, çözülme başladı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar otoriterleşen, tek adama giden yönetim zihniyetinin, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik gibi yol arkadaşlarını devre dışı bıraktığını belirterek, "AKP'de dökülme, çözülme başladı. Nasıl bizlerin yaşamımız AKP döneminde kayıt altındaysa, onların da kayıt altında olduğunu düşünüyorum. Bir şantaj unsuru olarak da bunlara karşı kullanıldığını düşünüyorum" dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar partisinin Kocaeli il başkanlığında kadın kolları üyeleriyle bir araya geldi. Haydar Akar gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AK Parti'de çözülme ve dökülmenin başladığını ifade eden Akar, "Otoriterleşen, tek adama giden yönetim zihniyetini ve kendi yol arkadaşlarını devre dışı bırakması sonucunda Bülent Arınç'ın, Hüseyin Çelik'in ve Ömer Dinçer'in, eski 4+4+4'ün kahramanlarından, Türkiye'ye bu belaları saran vatandaş bile 'artık ben siyaseti bıraktım' diyor. Tabi onlar da siyaseti bırakmak kolay olmuyor. Devletin bütün kademelerini yandaşları doldurdukları için, devletin bütün rantını 13 yıldır paylaştıkları için, her birinin nasıl bizlerin yaşamımız AKP dönemine kayıt altındaysa onların da kayıt altında olduğunu düşünüyorum. Bir şantaj unsuru olarak da bunlara karşı kullanıldığını düşünüyorum" diye konuştu.

Kadına yönelik şiddete değinen Akar, "Açıkça görülüyor ki son zamanlarda gazetelerde izlediğimiz şiddet olaylarının tümü kadın üzerinden yürütülüyor. Verilen cezalar da Türkiye'de caydırıcı olmaktan çok uzak. Bir neden ve mazeret bulunuyor bunlara. Yumuşatıcı veya cezayı azaltıcı nedenler bulunuyor. Garip bir şekilde ve takdir hakkını bu katliamları işleyenlerden, bu şiddeti uygulayanlardan yana kullanıyorlar Türkiye'de" dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün halen tutuklu olmasının suç olduğunu belirten Akar, "Onların tutuklanmaları, onların gözaltına alınmaları aslında bir suç. Yani işledikleri bir suç yok. Onları o şekilde tutuklanmasının bir suç olduğunu hep birlikte görüyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kocaeli CHP Milletvekili Akar: AKP'de Dökülme, Çözülme Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti
    14:06 İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

    İzmit Belediyesi'nin 2024 yılı nisan ayı meclisi gerçekleşti. Başkan Hürriyet, birleştirici mesajlar vererek 400 bin İzmitliye hizmet etmek için söz verdi.

  • Irak Başbakanı: Erdoğan'ın Irak ziyareti geçici olmayacak
    14:03 Irak Başbakanı: Erdoğan'ın Irak ziyareti geçici olmayacak

    Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Atlantik Konseyi'nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretine değinerek, ziyaretin geçici olmayacağını belirtti. Sudani ayrıca, Irak topraklarının Türkiye'ye yönelik saldırı için kullanılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. Sudani, ABD ziyaretinin amacının Irak ile ABD arasında yeni bir sayfa açmak olduğunu da söyledi.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj
    13:57 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj

    Alper Gezeravcı, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde yaptığı açıklamalarda, çocuklara ilham kaynağı olmaktan gurur duyduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin çocuklarla şekilleneceğini belirtti. Gezeravcı, Atatürk'ün vizyonuyla yürünecek yollara işaret etti ve devletin güçlü iradesiyle hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

  • Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi
    13:57 Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi

    Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi Aziziye İlçe Teşkilatı tarafından iş çizmesi hediye edildi. Başkan Akpunar, Aziziye için seferber olacaklarını belirtti.

  • Kars Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı
    13:56 Kars Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı

    Kars Belediye Meclisi, yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'in başkanlığında yapılan toplantıda, meclis başkanlık divanı ve diğer komisyonların seçimleri yapıldı.

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Başladı
    13:50 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Başladı

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 'Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği' başladı. TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarını sundu. Meclis bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikler, 4 gün boyunca devam edecek.


Advertisement