Kocadon: Bodrum'da Narenciye Beyaz Evlere Yenik Düştü - Son Dakika
Güncel

Kocadon: Bodrum'da Narenciye Beyaz Evlere Yenik Düştü

Kocadon: Bodrum\'da Narenciye Beyaz Evlere Yenik Düştü

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, narenciyenin rant değerini yitirdiğini savunarak "Narenciye bahçelerimiz bildiğiniz üzere beyaz evlere yenik düştü.

17.12.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, narenciyenin rant değerini yitirdiğini savunarak "Narenciye bahçelerimiz bildiğiniz üzere beyaz evlere yenik düştü. Eğer narenciyenin pazarı olsaydı, ya da yetişen narenciyeyi kendi pazarlarımızda tüketebilseydik tarım alanlarımız korunacaktı" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Çömlekçi ve Bahçeyakası Mahallelerini ziyaret ederek sera üretimi hakkında bilgi aldı. Ailesi ile birlikte tarımsal üretime her zaman merakı olduğunu belirten Başkan Mehmet Kocadon, 1990'lı yıllarda Ortakent'te 3 dönümlük bir sera kurduklarını ve köylülerden bilgi aldıklarını anlattı. Kocadon şunları söyledi:

"Kışın domates, salatalık yetiştirmek farklı bir duyguydu ve biz sera işini ticari ağırlıklı değil hobi olarak yaptık. Kendi otelimizde tüketiyorduk, eşe dosta dağıtıyorduk ve bundan da mutlu oluyorduk. Toprak, zengin etmez ama kimseye de muhtaç etmez. Bodrum gün geçtikçe gelişerek, güzelleşerek kendi içinde bir pazar oluşturdu. Yıllar önce ürettiğiniz domates, salatalık ve patlıcan gibi sebzeleri belki Milas ,Yatağan, Muğla gibi pazarlara götürme ihtiyacı duyuluyordu ama, şu anda Bodrum yarımadasının çeşitli yerlerindeki pazarlar, senin ürettiklerini eritebiliyor."

ÜRETİME DEVAM ÇAĞRISI

Bodrum Belediyesi olarak üreticilere ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydeden Başkan Kocadon şöyle konuştu:

"Bugün maalesef bizim tarım alanlarımız, narenciye bahçelerimiz beyaz evlere yenik düştü. Çünkü narenciye rant değerini yitirdi. Eğer narenciyenin pazarı olsaydı, ya da yetişen narenciyeyi kendi pazarlarımızda tüketebilseydik tarım alanlarımız korunacaktı. Şimdi kalan topraklarımızda sizin bu güzel projelerinizi anlatıp bu işe meraklı olan arkadaşları teşvik edebiliriz. Sizleri gerçekten son derece takdir ediyorum ve tarımdan gelen, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak elimden ne geliyorsa sizler için yapacağım. Siz yeter ki rahat olun ve üretmeye devam edin."

Başkan Kocadon ve beraberindekiler, toplam 7 dönümlük iki serayı gezerek ürünleri inceledi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocadon: Bodrum'da Narenciye Beyaz Evlere Yenik Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement